Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ząbkowanie

Polecane posty

Gość gość

w jakim wieku wasze dzieci zaczęły ząbkować?

Gość Objawy mial
od 4 mca a pierwszy zab wylazl jak skonczyl 9 mcy

Gość gość
7 miesięcy.

Gość gość
up

Gość gość
córkę zaczęły bolec dziąsła gdy miała niecałe 3 miesiące. Wtedy nie wiedziałam, że to dziąsła bo wydawało mi się wcześnie. 2 ząbki wyszły jej 3 tyg temu. Teraz ma 6 miesięcy

Gość gość
Mojemu synkowi wyszly dopiero w 8mcu

Gość gość
W 4 miesiacu sie zaczelo. Jak mial 9 miesiecy to 8 zebow. Teraz ma 11,5 i od jakiegos czasu daja mu popalic kolejne idace zeby.

Gość gość
moja córa też ma prawie 3 miesiące, dziąsła na dole są "rozbite", strasznie się ślini, pcha ręce do buzi, jest marudna. Tak będzie cały czas dopóki nie wyjdą jej zęby ?

Gość gość
Oczywiscie w 4 sie zaczelo i wyszla mu dolna jedynka i za dwa dni druga.

Gość gość
Bardzo mozliwe. Najgorzej jest jak zab przeciska sie przez kosc i potem jak Przbija sie przez dziaslo. Samo przebijanie u nas trwalo zazwyczaj 1-2 dni. Jak krocej to intensywniej,glownie noca. Jak dluzej to lagodniej.

Gość gość
to ja ta od bolących dziąseł od 3 miesiąca. Corke jakis miesiąc przed wyjściem zabka dziąsła prawie w ogóle nie bolały. Teraz znowu marudzi, czasem nie chce jesć więc pewnie ida górne ząbki. Polecam calgel.

Gość gość
Od 3,5 mc obecnie ma 8 mc i 10 ząbków

Gość gość
dzięki za odpowiedzi, to ja autorka... ja nawet nie skojarzyłam faktów. Stwierdziłam że to jeszcze za wcześnie, ale siedzimy dziś z mężem i mała już strasznie marudziła i mąż w końcu mówi że może to zęby idą.. I faktycznie dziąsła na dole całe "rozbite" i miękkie. Mi by pewnie to na razie nie przyszło do głowy

Gość gość
A ja polece dentinox. Najmocniej znieczula,wszystkie wyprobowalam na sobie:P bo zazwyczaj jak wtarlam synkowi to potem palca oblizywalam i zachaczalam o swoje dziaslo:p probowalismy calgelu,bobodentu i dentinoxu i zauazylam ze synek najbardziej spokojny po tym ostatnim i najchetniej daje smarowac,sam nawet tubke pokazuje jak chce by posmarowac. A jednak 8 zabkow mamy na koncie i ida kolejne. Wlansie mu smarowalam i wlasnie zasna spokojniej.

Gość gość
Duzo wasza dzieciaczki maja zebow.. Moja ma 11,5 mies i jeszcze zadnego zeba. Od juz kilka miesiecy strasznie szoruje po dziaslach i to nie czym popadnie tylko szuka jak najbardziej szorstkich przedmiotow. Od kilku tygodni dziasla strasznie opuchniete miala biegunke i lekarze stwierdzili ze zdrowa i pewnie zeby ja mecza i tak na to reaguje ale dzisiaj moala caly dzien podwyzszona tmp wiec mam nadzieje ze to zebu wkoncu sie pokaza bo juz mi jej tak szkoda jak sie meczy

Gość gość
skoro dziąsła juz takie sa to zapewne zeby pokażą sie w ciągu max kilku tyg

Gość pennyyyy
moja od 3mca łapy w buzi i ślinotok. teraz ma 6 mcy. od ok 1,5 tyg nie chce jeść ani pić, coraz bardziej marudzi. dziś od 15 - 22 praktycznie nic nie chciała jeść/pić, wszystkie próby włożenia jej butli z piciem, mlekiem, czy też kaszki do buzi kończyły się panicznym rykiem. od 19-22 totalny ryk, aż się zanosiła. o 22 wypiła 100ml mleka (wcześniej to 220 i jej brakowało) i padła z wycieńczenia. i ostatnio codziennie tak je. ilość płynów spadła o połowę, wtykam jej na siłę. myślicie, że to ząbki? dziąsła wyglądają cały czas tak samo, nic rozpulchnione... w srodę na szczepieniu lekarka powiedziała, że ząbków jeszcze nie widzi :( jak długo to potrwa?

Gość pennyyyy
jak jej smaruję tym dentinoxem, to robi się na chwilę spokojniejsza. ale to działa na kilka minut :/ czy dziąsła zawsze są "rozpulchnione" przed przebiciem zęba?

Gość fotel
7,5 miesiąca zębów brak,ale upierdliwy już od dawna.

Gość gość
Mojemu synkowi pierwszy ząb się przebił w 6stym miesiącu. Teraz ma 11 miesięcy i idzie właśnie siódmy ząbek ;) ja stosuję calgel i po nim się uspokaja czyli najwyraźniej działa...

mojemu pierwszy ząb wyszedł jak skończył 9 m-cy, następny dopiero jak 10,5....budzi się często w nocy :(

Gość gość
Moja ma 9 miesięcy..wczoraj temperatura i nic nie chce jeść tak samo jak u koleżanki wyżej...nie dość że ona ogólnie niejadek to teraz masakra!!!! Dziąsła jak bomba zegarowa....strasznie opuchnięte...:(Na noc podałam tylko paracetamol w czopku bo bidulka z gorączką i gryzie smoczek aż się denerwuje...zobaczymy czy coś wylezie wreszcie:(