Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca13

Liceum dla Dorosłych

Polecane posty

Gość pytajaca13

Witam, Czy ktoś z Was uczył, uczy się, bądź zna kogoś kto ukończył takową szkołę? Myślę o wybraniu się do Progresu, mam 18 lat i obawy czy, aby na pewno w tej szkole dowiem się wszystkiego czego dowiedziałabym się w normalnej? Wiem, że nauka polega tutaj na uczeniu się samodzielnym, ale czy ten materiał nie jest zbytnio okrojony? Jaka jest zdawalność matur? Czy ukończenie takiej szkoły nie będzie przeszkodą w dostaniu się na studia? Zależy mi bardzo na języku polskim, wiem, że tu potrzeba dużo pracy względem wypracowań itd., aby zdać dobrze maturę. Co myślicie na temat takiej szkoły? Czekam na Wasze spostrzeżenia i komentarze.

Gość gość
Ja w tej chwili uczę się w liceum wieczorowym na puszkinie w Gorzowie Wielkopolskim. Każdy materiał mamy przerabiany z nauczycielem..notatki,powtórzenia,sprawdziany itd. Jeżeli chodzi o maturę to piszemy ją z liceum dziennym,więc musimy być na takim samym poziomie z nauką.. Nie jest łatwo,ale też nie jest najgorzej. Nauczyciele są bardzo wyrozumiali do kwestii tego,że nie rozumiesz..oni po prostu ci to tłumaczą do skutku. Moim zdaniem takie liceum nie wiele różni się od dziennego,iż po ukończeniu szkoły w świadectwie nie będzie napisane,że ukończyłam liceum wieczorowe.. tylko normalne. : ) Moim zdaniem to jest opłacalne. Chociaż w Żaku czy kosinusie jest inaczej i o wiele trudniej.. tym bardziej,że cie tak nie przygotowują. Pozdrawiam.