Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yasmin hhh

YASMIN Stany depresyjne i lękowe proszę o odp.

Polecane posty

Gość yasmin hhh

hej! Od grudnia biorę tabletki Yasmin. Wszystko było ok, dobrze się czułam, miałam dobry humor, cieszyłam się i generalnie wszystko jak najbardziej ok. Na początku stycznia i wraz z rozpoczęciem drugiego opakowania, zaczęły sie problemy. Zaczęłam być płaczliwa, trochę za bardzo czepialska... przestałam widzić te wszystkie wspaniałe rzeczy, które robił mój partner, zaczęłam widzieć tylko te niefajne rzeczy albo... co gorsza je wymyślać. Od tamtego momentu jest tak, że jak sobie coś negatywnego pomyślę, to nie mogę przestać mysleć o tym cały dzień, obrażam się bez powodu na mojego chłopaka, płaczę bez powodu (w sumie gdybym się 'postarała' mogłabym tak cały dzień), wymyślam sobie problemy, przypominam sobie jakieś głupoty sprzed paru miesięcy... generalnie trudno mi wytrzymać sama ze sobą. Byliśmy teraz na wyjeździe, wszystko fajnie, bo w końcu więcej tego czasu razem... a ja prawie codziennie mu ryczałam, a on totalnie nie rozumiał o co chodzi i co zrobił nie tak. Sama nie byłam w stanie mu odpowiedzieć, a argumentacja, że po prostu nie mogę powtrzymać łez okazała się słaba... W sumie od początku lutego mam wrażenie, że jest gorzej ze mną, więcej tego płaczu i złych myśli, lęki itp. Boję się, że (czyli kolejna rzecz, którą się nakręcam) że on nie wytrzyma ze mną dłużej A kocham go bardzo. Teraz biorę 4. opakowanie (nie robiłam przerwy ze względu na wyjazd). Myślałam, że jakoś to się ustabilizuje, ale hmm... chyba tak się nie stało. Myślicie, że to wina tabletek? wszystko na to wskazuje, wcześniej nie miałam takich problemów, byłam pełną życia zakochaną młodą kobietą... a teraz bez przerwy dręczę się jakimiś głupotami, a każda ranska nie obędzie się bez mojego płaczu... Czy inne przypisane tabletki anty mogą mi pomóc? Zalezy mi na tabletkach, bo dają mi komfort psychiczny, poza tym są chyba najskuteczniejsze (dodatkowo biorę silny lek Izotek - na trądzik). Wybieram się do nowego lekarza, może dobierze mi lepiej tabletki... ale czy jest szansa, że inne tabletki nie będą wywierały tak negatywnego skutku na moją psychikę i zachowanie?

Gość gość
miałam to samo po Yasmin. szybko je odstaw zanim wpadniesz w depresje a Twój związek zacznie przechodzić kryzys..:)

Gość gość
Nic takiego nie odczuwalam. Super piguly dla mnie, żadnych skutków ubocznych. Ale ..jestem dojrzala kobieta, nie doszukuje sie problemu, gdzie go nie ma, nie poddaje sie autosugestii. ;)

Gość gość
yasmin - sprzedam ! pittram@tlen.pl