Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa mi mówi że zaniedbuje dziecko ..i żebym z nim szła do lekarza..........

Polecane posty

Gość gość

Nie przebywa z nim na stałe .... Zauważyła że mój syn nie pokazuje palcem przedmiotów np. nie pokazuje obrazków w książeczce ani nie robi na zawołanie ppapa ani nie bije brawo na zawołanie tylko jak jemu się chce .... Mówi że to moja wina :O i że to są cechy autyzmu co o tym myślicie ?? może wymienie jego umiejetnosci żebyście same oceniły : mały reaguje na polecenia daj , rzuć , załóż , chodz mówi swiadomie słowa mama , baba , tata , daj (ale nie zawsze) i inne głoski na k , t ,b Rozumie i nieraz respektuje słowo nie ma dobry kontakt wzrokowy lubi się przytulać to znaczy nie wyrywa się ani nic z tych rzeczy umie się bawić w chwanego , ganianego myje mi ząbki jak zobaczy jak ja to robię zakłada mi okulary chce wtykać gniazdko do kontaktu pokazuje gdzie misio ma oko MA 11.5 MIEŚ .

Gość gość
Skieruj teściową do lekarza. Z twoim dzieckiem wszystko ok.

tez mi sie wydaje, ze jest wszystko ok. podobno chlopcy generalnie zaczynają później mówić a teściowa chyba szuka argumentu, żeby się przyczepić.

Gość gość
teściowa ma autyzm.

Gość gość
Masz normalne, zdrowe dziecko. Teściową wyślij do lekarza :P Tak w ogóle... nie daj się teściowej. Nie przytakuj na wszystko co powie, miej swoje zdanie i mów o nim :)

Gość gość
To, że dziecko nie robi wszystkiego na zawołanie to chyba normalne? Każ teściowej skakać na jednej nodze a jak nie zechce, to powiedz, że ma autyzm i wyślij do lekarza.

Gość gość
zapytaj się teściowej co to jest autyzm, jakie ma objawy :D ciekawe co powie? Nadużywane słowa:autyzm i depresja... Albo pobaw się z nią...powiedz że to jest dziedziczne po ojcu dziecka i że to od jej rodziny i że za to odpowiada ten sam gen co za demencje starczą i Alzheimera, czyli że ją to czeka na 100% bo właśnie w Internecie przeczytałaś :D ze jak u nich sie w dzieciństwie autyzm nie pojawił to za to na starość będą to mieli :P