Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje pranie w pralce?

Polecane posty

Gość gość

musze wyprać 1 bluzke nie che mi sie ręcznie czy moge włożyć samą do pralki ?

Gość gość
nikt Ci nie zabroni, a nie możesz dorzucić jeszcze czegoś z kosza? zalezy od pralki, jeśli masz taką która waży pranie to nie zużyjesz dużo wody, możesz też włączyć superszybki program, większość pralek taki ma koło 30min.

Gość gość
nie moge nic dorzucic bo ta bluzka jest biała z czarnym kołnierzykiem i inne białe rzeczy robią sie od niej szare a jak włoże coś z innego koloru to znów zafarbuje mi pozostałą część bluzki nie wiem czy super szybki program tutaj coś pomoże bo ona jest naprawdę mega brudna cała w tłustych plamach dałam za nią 90zł boje sie że sie nie dopierze macie moze jakieś pomysły jak ją wyprać ??? w pralce czy ręcznie?

Gość gość
to lepiej ręcznie, jak aż tak wyplamiona to dodaj vanish

Gość gość
mam takie programy : bawełna białe 90c ,75c,60c bawełna kolorowe : 75c 60c 40c syntetyki : 60c 40c 30c delikatne 40c,30c,zimne wełna: 40c ,30c ,zimne pranie ręczne:30c,zimne program szybki 40c

Gość gość
podejrzewam , że ręcznie nie dopiore jej ,a jeśli w pralce to na jaki program mam nastawić ją >?

Gość gość
ja to bym zrobiła tak najpierw popryskała bym te plamy ariel odplamiaczem za jakąs godzine namoczyłą bym w ciepłej wodzie z dodatkiem wanisha i za godzinke włożyłabym do pralki na program bawełna białe 75c i nasypała bym ok 200g proszku ariel do białego masz 100% gwarancji że bluzka sie dopierze

Gość gość
przeczytaj na metce w jakiej max temperaturze można ją prać, bo większość bluzek po wypraniu w 75c będziesz mogła ubrać lalce a nie sobie ;)

Gość gość
na metce jest 30c;/

Mega tłuste plamy może być ciężko nawet z super - hiper środkami!! Jak zwykłe pranie nie pomoże to kup ACE i zamocz bluzkę bez kołnierzyka. Efekt murowany.

Gość gość
narazie polałam ariel odplamiacz co dalej mam robic?