Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

ile razy robicie pranie w tygodniu

Polecane posty

Go艣膰 tootsiee
ale musicie miec nudne zycie, pranie, pranie, codziennie, pranie nie widze nic z艂ego w trzymaniu w koszu na bielizne rzeczy, mam ich tyle, ze nie musze prac codziennie ani nawet co kilka dni :D wole nomalnie zyc a nei tylko dom, pranie, gotowanie...umordowana i znudzona taka matka polka :O strrraszne takie zycie musi by膰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wyobra藕 sobie, ze my mamy pralki - nie pierzemy r臋cznie w strumyku, wi臋c nie wiem o jakim umordowaniu m贸wisz:D Za艂adowanie pralki i rozwieszenie prania zajmuje mi 艣rednio 5 minut. Temat dotyczy prania wiec rozmawiamy w艂a艣nie o praniu, a nie o naszych zainteresowaniach i pasjach do kt贸rych pranie nie nale偶y:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
raz w tygodniu jedna osoba doros艂a i 10 latka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tootsiee
no co ty? macie pralki?? o jejkkuuu a c贸偶 to takiego ta PRALKA? w 偶yciu nie s艂ysza艂am :O nie kompromituj si臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no co ty? macie pralki?? o jejkkuuu a c贸偶 to takiego ta PRALKA? w 偶yciu nie s艂ysza艂am nie kompromituj si臋 --------------------------------------------------------------------- nie musz臋 si臋 kompromitowa膰, ty to robisz 艣wietnie za mnie:D mi艂ego dnia;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1 osoba doros艂a i 1 dziecko pior臋 2, g贸ra 3 razy w tygodniu, do tego ciuchy sportowe r臋cznie po ka偶dym u偶yciu. Segreguj臋 na jasne, ciemne i zbli偶one do czerwonego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1 osoba doros艂a, piore 1 dziennie, czasem i 1 razy, wychodze z pracy bo mnie trze臋sie juz ze pralka tak na pusto stoi... i w艂膮czam kolejny raz ;) ...bo co byna Kafe powiedzieli, ze jak nei piore codziennie to brydas jestem :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 mam pralk臋 i jak pochodzi 40min raz na dwa dni to nie czuj臋 si臋 umordowana :D i jakim艣 cudem nie sp艂ywa to na moje 偶ycie! za to nie musz臋 potem ca艂膮 sobot臋 tkwi膰 na rozwieszaniu 5 pra艅sk (no chyba, ze ten ca艂y zape艂niony kosz wciskasz na chama na raz do pralki, ale wtedy proces prania raczej staje si臋 zb臋dny...) :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale musicie miec nudne zycie, pranie, pranie, codziennie, pranie nie widze nic z艂ego w trzymaniu w koszu na bielizne rzeczy, mam ich tyle, ze nie musze prac codziennie ani nawet co kilka dni x x potwierdzam... ja robie pranie g贸ra raz w tygodniu, powyzej d贸wch razy jak ktos robi to ma z g艂owa. Pomyslcie, ile tej chemii potem trzeba oczyszczac, jak neipotrzebnie sobie dodajecie rachunk贸w, nie tylko za prad, ale tez proszek... Przez takich bezmyslnych ludzi potem rosna niebotycznie op艂aty za wode, a zw艂aszcza scieki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie mam miejsca na trzymanie brudnych rzeczy z 4 os贸b i nie mam tylu ubra艅 ,zeby pra膰 raz w tygodniu.Poza tym je艣li wypior臋 1 raz w tygodniu 5 pralek ,to mniej proszku zu偶yj臋?A gdzie to ma schn膮膰? Je艣li kto艣 ma pralni臋 lub suszark臋 elektryczn膮 prosz臋 bardzo ,jak dla mnie mo偶e pra膰 raz w miesi膮cu.Ja nie mam na to warunk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Proszek warto oszczedzac, ja piore raz w tygodniu duzo rzeczy, i zuzywam go znacznie mniej niz ci, co stale piora, mozna spokojnie dawac mniej niz w instrukcji, a jak sie ma miekka wode, to mozna prac chyab z 1/3 albo mniej... Z wywieszaniem faktycznie jest problem jak ktos np. mieszka w kawalerce, ale jest wiele teraz fajnych suszarek pomys艂owych, podwieszanych, pomyslcie. Ubrania sie tez niszcza od prania, szczeg贸lnie dzinsy i inne, niekt贸rzy zalecaja ich wietrzenie zamiast prania, ale nie kojarze na czym to ma polegac, bo czasem trzeba przeciez przeprac....lol

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlatego trzeba kupowa膰 dobre jako艣ciowo proszki i sypa膰 mniej,bo producenci celowo zawy偶aj膮 dozowanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moim zdaniem ,jezeli pierze sie raz w tygodniyu to jest jakies nieporozumienie.No bo jak to ,prac wszystko razem? Czy moze nie oraz takich rzeczy jak poszewki na poduszki z kanapy ,dywaniki lazienkowe ,reczniki ,posciel ,scierki kuchenne,narzuty,koce.Nie pierzecie tego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja w og贸le nie robie prania, z ca艂膮 rodzin膮 chodzimy bez ubra艅, owijamy si臋 li艣膰mi bambusa , hahahah XD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wiem jakwy to robicie. my jestesmy dwoje a piore ok 7,8 razy w tygodniu. zazwyczaj wt albo sroda lub piatek alb. sobota. 1. reczniki i scierki 2. biale 60 3. biale 40 4. czarne i ciemne 60(bielizna) 5. czarne i ciemne 40 6. delikatne ciemne 30 (bluzki) 7. jasne mieszane 30/ 40 8. co dwa tygodnie posciel 9. co dwa tygodnie przescieradla albo jestem niezorganizowana, nie wiem, ale nie wyobrazam sobie jakbysmy mieli dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pe艂en relaks
czasem, jak nie mam czasu pra膰 w tygodniu, bo wychodz臋 rano, a wracam p贸藕no, to pior臋 w sobot臋, ale nie lubi臋 ca艂y dzie艅 kursowa膰 pomi臋dzy pralk膮 a suszark膮, dlatego pior臋 zwykle co drugi dzie艅, a w艂a艣ciwie to w zale偶no艣ci od potrzeby. te 5 pralek nawet nie mia艂abym gdzie powiesi膰 naraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 getafops
2 razy, a wszystkie bardziej wymagaj膮ce rzeczy trafiaj膮 do pralni. Nie lubi臋 tej czynno艣ci, ale chyba wszyscy macie podobnie prawda? Sama za pranie drogich rzeczy si臋 nie zabieram - niech to robi膮 ci, kt贸rzy lepiej si臋 na tym znaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Suknia 艣lubna w Iron Master kosztuje 75 z艂 - nie jest liczona od kilograma. Nie mog臋 znale藕膰 jednej informacji - czy w cenie jest dow贸z?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 retrasek
Raczej nie ma dowozu, chocia偶... suknia 艣lubna ciuch jak ciuch, wi臋cej miejsca tylko zajmuje, ale z drugiej strony - skoro nie jest na stronie nic napisane na temat wykluczenia dowozu, to chyba nadal on obowi膮zuje, tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋ki, sprawdz臋 to. Szukam dobrej pralni, w sumie mia艂am ju偶 i艣膰 do przypadkowej, bo 艣rednio znajomi chcieli mi cokolwiek poleci膰 ;-) Nie wiedzia艂am, 偶e mamy w mie艣cie pralnie z dowozem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adam konecki
Ile zap艂ac臋 za garnitur z dowozem? Tak mniej wi臋cej? Szukam miejsc贸wki z dobr膮 cen膮, ale zak艂adaj膮c, 偶e to zostanie wykonane w odpowiedniej jako艣ci. Gdzie szuka膰?

Udost臋pnij ten post