Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszepomocyyyy

POMOCY NIE WIEM NIC O TYM

Polecane posty

Gość proszepomocyyyy

mam skierowanie na badania od ginekologa do laboratorium, na mocz , krew,morfologie itd, bo jestem w ciąży. Co mam robić? muszę zadzwonić tam do rejestracji w szpitalu i się umówić na to ? czy jak ? i czy są bezpłatne

Gość gość
Jak do ginekologa chodzisz w przychodni rejonowej, to badania robisz bezpłatnie w tej samej przychodni. Jak prywatnie, to możesz robić gdziekolwiek, ale odpłatnie. Mnie mój prywatny giń skierował do przychodni przyszpitalnej i też robię bezpłatnie. Morfo i mocz nie są bardzo drogie, ale toksoplazmoza, HIV itd, to już trochętrzeba zainwestować

Gość gość
Zazwyczaj badania są o 8, kup sobie pojemnik na mocz w aptece, jutro rano na czczo nasikaj i biegnij na pobranie krwi również na czczo, ja wczoraj za tę badania zapłaciłam 40 zł. Jak chodzisz prywatne do ginekologa to musisz płacić, bardzo drogie są dalsze badania na toksoplazmoze, różyczje i cytomegalie.

Gość proszepomocyyyy
dziękuje a co ze dzwonieniem? jeśli mam skierowanie to mam się zarejestrować do rejestracji w szpitalu? zadzwonić i co powiedzieć proszę pomozcie jestem w ciąży pierwszy raz,

Gość gość
już chyba ze 3 razy zakładałaś ten temat kobieto

Gość proszepomocyyyy
ale nikt mi przedtem nie odpisał

Gość gość
Na takie badania sie nie rejestruje. Idziesz rano i czekasz w kolejce.

Gość gość
ile masz lat?? nigdy nie robiłaś sobie podstawowych badań?? idziesz do labolatorium, ustawiasz sie w kolejce do rejestracji, rejestracja daje ci kwitek i z nim idziesz do punktu poboru. zostawiasz mocz, wystawiasz ręke do pobrania krwi. pani wbija ci igiełkę, pobiera odpowiednią ilośc krwi, daje ci gazik i trzymasz go, aż krew przestanie sie sączyć. radze nie zaginać ręki w łokciu bo zostanie siniak. opisać ci jak zrobić siusiu do kubeczka??

Gość gość
zależy gdzie, u mnie trzeba się zapisać, ale w wiekszości laboratoriów nie