Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poradzcie jak nauczyć 2mc dziecko spać w nocy gdy

Polecane posty

Gość gość

Gdy woli spać od 19do 3 budzi się na jedzenie. są też małe przerwy ale generalnie to jej najgłębszy sen szczególnie do północy.Wolałabym żeby ten czas przesunął się o te 3godz. Ona o 3 budzi się wyspana. Nie mówiąc o mnie:( jak ja przestawić? Wasze sposoby pomóżcie bo mam dość.

Gość gość
Możesz spróbować budzić ją w tym czasie na karmienie, może się przestawi.

Gość gość
Jak ja karmie to ona śpi i je.

Gość gość
dziecka nie da się tak ustawić, tzn. możesz jej przesunąć te godziny ale za jakiś czas będzie się budzić z innych powodów - przyzwyczaj się mój do ok 4 mca spał prawie całą noc, teraz (7 mcy) budzi się chyba z 6 razy

Gość ojtam ojtam
nie da się - zawsze dzieci najtrwadziej śpią właśnie w takich godzinach - zaraz po zaśnięciu - 2 miesięczniak to jeszcze malutkie dziecko - mój zaczał spać z sensem po 2 urodzinach.. tak to minimum 3-4 pobudki w nocy - najpierw jedzenie, potem sikanie itd

dziecko ma 2 mies a ty bys juz chciala zeby przesypialo cala noc :O moze jeszcze sobie zazyczysz zeby samo sobie piluche zmienialo :O Skad sie biora tacy ludzie jak autorka :P

Gość gość
Moja sąsiadka (mama dziewczynek: 4 i 2 lata) od 4 lat nie przespała całej ani jednej nocy, a Autorka ma problem bo 2miesieczniak nie chce spać... dziecko nie spi i różnych momentach (przez kilka lat) nie będzie spać będzie głodne/spragnione, będzie potrzebowało bliskości, będzie miał złe sny, będzie ząbkować, będzie miało kartek...itp. itd.

Gość gość
Jak się nie wysypiasz? Przecież jesteś na urlopie macierzyńskim (jeśli pracujesz - każdym razie masz wolne), możesz spać kiedy dziecko spi , a 2miesięcziak spi dużo...

Gość gość
2mc śpi dużo. Ha ha. Ha. A ile to dużo? Ona nie przekracza 10godzin na dobę. I tak jest lepiej bo jako noworodek spala jeszcze krócej. Drzemki po 15minut i niby kiedy mam się wyspać. Rozumiem pobudki ale żeby tak dłużej spala a nie jak zając.

Gość gość
Moje dziecko w wieku prawie 3 miesiecy przesypialo cala nac, tzn. od 20 spalo, ok 22 sie budilo namleko i spalo dalej do 6 rano.

A karmisz piersią/ Jak tak to nie ma problemu - bierzesz dziecko do piersi i spicie razem, ja nawet się do końca nie wybudzałam. Nie możliwe, że tylko 10 h... To za mało, może dziecku za ciepło/za zimno, jest niedojedzone, spragnione...

Gość gość
Karmie mm.. Ona naprawdę mało śpi.. Jako noworodek to 8spala z przerwami. Kolki trwały wiele godzin. Ma sa kra.

Gość gość
moj syn tez mało spal jako noworodek maks 10h na dobe, teraz ma prawie 6 msc i spi duzo wiecej idzie spac o 20 wsatje o 3 najedzonko i jescze do 7 lula, a w dzien ma 2 dzremki po godzince

u mnie było podobnie synek budził się o 3-4 tylko był już starszy trochę pobawił się bo brałam go zazwyczaj do nas do łóżka i zasypiał na nowo. Nie zagadywałam go nie zabawiałam. I też jest dzieckiem mało śpiącym po skończeniu miesiąca potrafił nie spać ciągiem 6-8 godzin. Teraz ma 10 m zasypia zazwyczaj ok. 22 a wstaje 6-7. W ciągu dnia 2 x po ok godzinie więc niektóre dzieci tak mają :/ i wiem, że był zawsze wyspany. Może próbuj spać z nim w ciągu dnia mi tak każdy radził ale ja w ciągu dnia nie mogłam zasnąć, jak karmiłam też nie mogłam spać. A przesuń może kąpiel trochę? np na 19:30 rizbudzi się trochę i przesunie się spanie.