Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę dać córce na imię KLEOPATRA

Polecane posty

Gość gość

Cleopatra, Cleo myslicie, ze bedą robic problemy w urzedzie ?

Gość gość
proponuję walnąć się i to zdrowo w ten głupi łeb !

Gość gość
a synkowi Zygfryd:] albo nie Cezar:]

jak beda blizniaki to moze jedna bedzie cleo a druga patra.

Gość gość
imie masakra

Gość gość
Jak bedzie chłopak to daj mu Mszczuj, jak książę pomorski, napewno zarejestrują, bo to staropolskie imię.

a tak na powaznie to jest to bardzo ladne imie ale nie w Polsce. beda za nia wolac klo jak klozet, haha. nie rob tego dziecku. jest tyle fajnych i sympatycznych imion dla dziewczynki. na przyklad maja, julia itp. choc to na pewno kwestia gustu.

Gość gość
wolalabym sie nazywac Krystyna niz Kleopatra :O taka sama wiocha jak Alan Anal, Dennis Penis, Mieszko I Stary itp

Gość gość
to imię kojarzy się ze starszą dostojną panią, taką z długim zakrzywionym w dół nosem, a tak powaznie - brzmi nieciekawie w połączeniu z dzieckiem, dziewczynką i nastolatką nie rób tego dziecku ! wyobraź sobie zajęcia na lekcjach historii- twoja córcia będzie obiektem głupich żartow a takie negatywne doświadczenia pozostają na cale życie Czy Ty chciałabyś się tak nazywać?

Popieram, jeśli koniecznie chcesz daj jej na drugie Kleopatra. Będzie miało nietuzinkowe drugie imię. Jeśli zechce będzie go używać, jak nie zostanie przy pierwszym. Skoro lubisz imiona "historyczne" to masz duży wybór wśród rzymskich: - Klaudia - Lidia - Adrianna - Antonina - Angelika - Diana - Dominika - Felicja - Julia - Klaudia - Laura.... przykłady można mnożyć.

Gość gość
bardzo fajne imię. Nie słuchaj. Juliuszów mamy. Dlaczego nie Kleo. Wymieniana powyżej Angelika była niedawno piętnowana jako przekombinowana, a teraz proszę...Do odważnych świat nalezy. Ja tam mogłabym mieć na imię Kleoptra :)

Gość kkkkkkkkkropelka
a synowi daj Radogniew lub Kapistran ;-) a czy już normalnych imion nie ma? czemu wyszukiwać jakieś wydumane i wyszukane imiona dla dzieci, które potem w szkole będą miały piekło i wyśmiewania? bo np. połączenie z nazwiskiem będzie komiczne np. Kapistran Kiszka albo Kleopatra Buła. I nic mnie tak nie drażni jak np. spolszczenia angielskich imion, bo mamusie na siłę chcą nadawać dzieciakom imiona rodem z amerykańskich seriali. i tak powstają Brajany, Kewiny, Wanesy, Krisy i Nikole. Brrr.

Gość Maria11111111111119
Osobiście nie chciała bym się nazywać Kleopatra jest wiele pięknych imion. To moje propozycję (dla każdego gustu coś miłego) np. Łucja, Zuzanna, Lilianna, Zofia, Anastazja, Anna, Anne, Ewa, Eva, Aleksandra, Oliwia, Alicja, Katarzyna, Mieczysława, Wiesława, Wiktoria, Victoria, Victorie, Adelajda, Joanna, Janina, Julia, Jaśmin, Miłosława, Kunegunda, Franciszka, Róża, Rozalia, Ewelina, Natalia. Ale i Maria-moje imię nie jest zły imieniem. Ale wolała bym się nazwać Kleopadra niż np. (tu podałam pare info na temat tych imion bo większość takich nie zna). Melisa-tureckie imię oznaczające Melise Chelsea-w 2016 urodziło się podobno 6 dziewczynek o tym imienu Gracjana- w 2016 urodziło się podobno 6 dziewczynek Dajana- w 2016 urodziło się podobno 6 dziewczynek, ale to imię już niestety jest spotykane na placach zabaw Flora- w 2016 urodziło się podobno 6 dziewczynek, jest to imię żeńskie pochodzenia łacińskiego, pochodzące od imienia rzymskiej bogini kwiatów i wiosny. Petra i Piotra (chodź imię Piotra jest moim zdaniem ładniejsza niż Petra) imieniny obchodzi 23 marca, 6 kwietnia i 16 sierpnia Friderica i Fryta- 18 lutego imieniny obchodzi Florencja- 10 listopada i 1 grudnia ma imieniny, nazwa miasta Filadelfia- Greckie imię żeńskie oznaczające „braterska miłość” Nathalie- w 2016 roku urodziło się podobno 8 dziewczynek Jennifer- w 2016 roku urodziło się podobno 11 dziewczynek Wiwiana- w 2016 roku urodziło się podobno 11 dziewczynek Dżesika- w 2016 roku urodziło się podobno 11 dziewczynek, ale to chyba wyjątkowo mało ponieważ wydawać by się mogło że Dżesik to tyle jest w Polsce co Anny i Katarzyn Ildefonsa- Jest to imię żeńskie pochodzenia germańskiego. Wywodzi się od słów hild "walka, potyczka" i funs "gotowy", co mogło oznaczać "gotową do walki".

Gość gość
Mam szynka Mieszka i chrześniaka Siemowita-Siemka. Fajne imiona. Podobają mi się jeszcze Szczepan i kostek i trochę bardziej współczesne Szymus. Dla dziewczynki Natasza, Blanka jeszcze może Tatiana