Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomniałam wziąć dwóch tabletek ;((((((

Polecane posty

Gość gość

dziś rano uświadomiłam sobie że nie zażyłam dwóch tabletek . Tabletki zaczęłam przyjmować w poprzednią środę. Nie wzięłam 6 i 7 ( w poniedziałek i wtorek). Biore je codziennie o 22, dziś rano szybko wzięłam ale jedną bo co do dwóch się obawiałam, w poniedziałek był stosunek, ale przerywany - myślę że nie było ryzyka bo byłam na tabletce niedzielnej, ale i tak bardzo się boję ;((((( Powiedzcie mi co uważacie na ten temat i pomóżcie :(

Gość gość
niestety właśnie z takich przypadków są później ciąże, gdzie kobieta zamiast przyznać się do pominięcia tabletki zaczyna mówić że tabletki antykoncepcyjne nie działają co powoduje ogólną schizę wśród kobiet przyjmujących tego typu antykoncepcję i kochających się do końca teraz pozostaje brać tabletki zgodnie z zaleceniem i czekać

Gość gość
...i przez najblizszy tydzień dodatkowo sie zabezpieczać, np.gumka a wszystko jest w ulotce! jeszcze jedno - powinnaś przyjac dwie pigulki, w chwili gdy zorientowalas sie, ze je pominelas. To tez jest w ulotce.

Gość gość
czyli uwazasz ze cos sie stalo?

Gość gość
Uwazam, ze cos sie stalo??? przerwanie antykoncepcji grozi przywróceniem owulacji! skoro na dwa dni odstawilas pigulki, nie mozesz byc pewna zabezpieczenia przed ciąża. Zanim hormony wrócą do blokowania pracy jajników, lepiej dodatkowo sie zabezpieczać. I wszystko to jest w ulotce.

Gość gość
Rozumiem , dziękuje Ci bardzo.

Gość gość
A jesli nie bylo stosunku wciagu tych dwoch dni w ktorych nie brałam tabletek i teraz też wgl raczej nie będzie bo chce uważać to grozi mi zajscie?

Gość gość
Stosunek przerywany nie byl rozsądnym pomyslem, choć ryzyko jest minimalne... Co prawda nie wiem dlaczego stresujesz tak faceta i siebie, skoro zabezpieczasz sie pigulkami? ;) w tym jednym wypadku moze sie jednak okazac, ze wyszlo Ci to na dobre. Zakładając, ze faktycznie żaden plemnik nie zawędrował gdzie go nie proszono ;)

Gość gość
Przemyśl porę przyjmowania pigulek, by kolejny raz nie przegapić aż dwóch dni bez hormonów. Ustaw blister gdzieś przy...pascie do zębów, herbacie...tak żeby pudeleczko samo w ręce wpadalo.

Gość gość
Oboje sie tak stresujemy i wolimy nie ryzykować :) Żaden plemnik nie zawędrował na pewno, bo przerwaliśmy wcześnie :) Tylko teraz zrobiłam taką glupotę pierwszy raz od ponad roku i strasznie się wystraszyłam.. Ale dziękuje, bo podniosłaś mnie na duchu

Gość gość
Zapomnienie wyniknęło ze zmiany telefonu. Zapomniałam ustawić w nim przypomnienia no i tak wyszło :/

Gość gość
Skoro przyjmujesz pigulki (zakładając oczywiscie, ze zawsze regularnie, bez pominięcia tak, jak teraz) nie ma konieczności dodatkowych zabezpieczeń. Ja po to przyjmuje hormony, by moc sie kochac bez takich ograniczeń, by przytulać sie po seksie, nie martwiąc sie, gdzie jest sperma ;) Wlasnie po to wymyślono pigulki ;) tylko trzeba je brać, jak nalezy, a w razie wpadki, pamiętać gdzie leży ulotka i ja przeczytac. Producent opisuje co robić w różnych sytuacjach

Gość gość
Ja i mój chłopak jesteśmy aż nadto przewrażliwieni na tym punkcie :) Tylko martwię się jeszcze tym że w ulotce było napisane że mam wziąć dwie pominięte pigułki, a ja wzięłam jedną.. I dziś oczywiście o 22 tak jak zawsze powinnam brać.

Gość gość
Juz tego nie zmienisz. Dla pewnosci po skończonym opakowaniu zrob test, ale naprawdę musiałabyś mieć ogromnego pecha, żeby wynik testu bylby pozytywny.

Gość gość
No nic pozostaje być dobrej myśli. Dzięki za uspokojenie mnie, nawet chłopak nie potrafił :P