Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można podkręcić RTG?

Polecane posty

Gość gość

sprawa ma się tak, że bolą mnie plecy. Nie powiem że jest mi to nie na rękę... biorę leki więc nie jest aż tak źle jak było kilka tygodni temu. Po niedzieli idę na kontrolne RTG kręgosłupa i tu pojawia się moje pytanie - czy jest jakiś sposób żeby prześwietlenie wyszło gorzej niż jest faktyczny stan? Nie chcę się wdawać w szczegóły dlaczego to mi na tym zależy... ale może ktoś zna odpowiedź?:)

Gość gość
ludzie no nikt nie wie? Może można się jakoś "wykrzywić" żeby lędżwiowy wyglądał na bardziej schorowany :D

Gość gość
nie można

Gość gość
idiotko zasiegnij jakiejs wiedzy z farmakologii, dostaniesz silniejsze leki i wieksze jest ryzyko ze dostaniesz np zespolu cushinga popacz sobie na rozstepy cudowne h ttp://www.mp.pl/artykuly/thumb/78125/200/150.html

Gość gość
lekami sie nie martwię, mam dostęp,ni musze brac silniejszych nawet jesli mi je wypisza. Pytanie brzmiało czy da sie tak ustawić na rtg by kręgosłup wyglądał gorzej niz w rzeczywistosci

Gość gość
dalej twierdze ze to jakis chory pomysl poniewaz gdy w rtg wyjda zle wyniki to kaza powtorzyc badanie a jak chyba wiesz promieniowanie nie jest obojetne dla komorek szpiku kostnego