Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kxkx

Nie daję sobie rady na studiach

Polecane posty

Gość kxkx

Hej. Jestem studentem pierwszego roku kierunku technicznego. Poszedłem na niego ze względu głównie na zainteresowania i chęć poszerzenia wiedzy. Mam ukończone technikum, egzamin mi poszedł na prawdę fantastycznie i jestem z tego strasznie dumny. Jednak na studiach to co się dzieje, to jest masakra. Zaliczyłem bez większych problemów wszystkie przedmioty kierunkowe, jednak leżę z matmą. Matma z resztą w szkole średniej nie była dla mnie dużym problemem. Niestety, nie mogę ujechać na studiach. Dzisiaj np. będąc na zajęciach czułem się jak "głupek", który jako jedyny nic nie rozumie. Bałem się, żeby mnie babka od matmy nie wzięła do tablicy bo się wszystko wyda... Oglądałem nawet różne wideoporadniki nt. rozwiązywania zadań..., ale ciężko mi to zrozumieć. Obecnie zaczynam 2 semestr. Z 1 semestru natomiast trzeba będzie się niedługo rozliczyć. Na prawdę nie widzi mi się branie 2 warunków i chodzenie w przyszłym roku z powrotem na matmę. Chyba prędzej na głowę dostanę. Doradźcie mi proszę, bo na prawdę nie wiem co mam zrobić. Wszyscy we mnie wierzyli, że ja sobie dam radę, ale ja już na prawdę nie mam siły. Czy warto kontynuować studia, czy mam już sobie odpuścić. Na prawdę jest mi po prostu wielka szkoda z tego powodu co się stało :(

Gość gość
To się z nich wypisz, proste. Że takie tępaki się na studia dostają.

Gość 30plus
z powodu jednego przedmiotu nie rezygnuj ze studiow- mi nigdy nie szla statystyka (prawie nic nie kumalam) a studia skonczyla,. ze statystyki oczywiscie z poprawkami. moze wez sobie korki z matmy przed egzaminem.

Gość gość
rimming

Gość nonononono123
Załatw sobie korki i się nie poddawaj szkoda zmarnować to co już osiągnąłes! WALCZ I NIE DAJ SIĘ STLAMSIC!!!

Gość gość
Oczywiście ze warto. Na tym polegają studia -- nikt nie obiecywał, ze będzie łatwo. To wbrew pozorom nie jest kilka lat imprez tylko ostre wkuwanie. Chyba ze szkoła gotowania na gazie. A kierunek techniczny trudny -- pracuj jeszcze więcej i się uda. Powodzenia.

Gość gość
Powiedz wykładowcy, ze masz problem i poprosił o radę jak rozgryzc przedmiot. Idź na dyżur. Wyjdzie ci to na plus, ze się starasz.

Gość gość
To wina Putina.

Gość gość
na h*j tam się pchaleś?