Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSnake89

Nie che mieć dzieci !!!

Polecane posty

Gość gość
No to nie miej i juz, w czym problem.

Gość gość
Rodzenie dzieci to nie jest egoizm tylko biologia. Kazdy gatunek czuje silna potrzebe jego przedluzania i przekazywania swoich genow, bo tak to juz w naturze jest.

Gość gość
ale skoro nie rodzenie jest egoizmem, bo się myśli o sobie, a nie o istocie której nawet ni ema, to rodzenie bo się chce dla siebie tego dziecka nie jest egoizmem? jest

Gość gość
dziecie nie rodzi sie dla siebie. Nie wiem, skad takie glupoty? Posiadanie dziecka jest duzym wyzwaniem, wiec skad tu egoizm? Poza tym, nie tylko kobieta chce dziecka, ale i jej partner zazwyczaj, skoro juz sobie je zrobia.

Gość gość
Nigdzie nie napisalam, ze uwazam tych, co dzieci miec nie chca, za egoistow. Nie chca, to nie, ich sprawa. Natomiast chec posiadania dzieci wiaze sie z potrzeba przedluzania gatunku, to jest czysta biologia, inaczej juz dawno bysmy wygineli, jak mamuty. Tzw instynkt macierzynski, faceci, ktorzy nie potrafia utrzymac ptaszka w portkach - wszystko to wiaze sie z checia przekazywania dalej swoich genow. Z egoizmem to nie ma nic wspolnego, wszyscy jestesmy zwierzetami. Moze i na wyzszym szczeblu ewolucji, ale fakt pozostaje faktem.

Gość gość
jejku, czemu obrzucacie się błotem? kobietki, które chcą mieć dzieci mają mnóstwo wątków, gdzie mogą sobie o tym podyskutować. a panie, które nie chcą niech sobie pogadają tutaj i tyle. każdy ma swoje poglądy więc czemu jedne drugim zabraniacie dyskusji? każdy ma swoje poglądy i można o tym podebatować, a jak się zaczynacie obrażać to tym bardziej jedna i druga strona robi się zawzięta. chill out kobietki, szanujmy, że każdy ma swój świat. po to są tematy wątków by unikać tych, które np mogą nas zranić

Gość gość
Dział forum: Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci temat :Nie che mieć dzieci !!! To jak w sklepie mięsnym pytać o gwoździe, czyli nie ten dział, czyli autorka jest nielogiczna i ułomna w kwestii działania i tematyki forum, moze lepiej niech faktycznie się nie rozmnaża z takim intelektem.

Gość gość
nie kazda kobieta musi miec dzieci, gdzie tak jest napisane? tylko nie rozumiem dlaczego autorko napisalas bachornia, i nie rozumiem jak ktos pisze ze kobieta ktora nie chce miec dzieci to egoistka

Gość gość
Wielkiej kariery raczej nie zrobisz skoro jesteś "OSOBOM"...

Gość gość
każdy ma prawo wyboru lepiej za młodu wiedzieć czego się chce niż być zaskakiwanym przez życie dzieci to 50% radości 50% męki, łez , nerwów i cierpienia kazdy sam sobie może dopowiedzieć czy widzi szklankę w połowie pełną, czy w połowie pustą dla mnie autorka jest dojrzałą i odpowiedzialna osobą wyprzedza życie dwa kroki do przodu same wiecie ile jest nieplanowanych ciąż,dramatów i niechcianych ślubów

Gość gość
oj, nie takie tutaj są wątki źle dopasowane do kategorii... może faktycznie jest to niestosowne w pewien sposób, ale jak już założyła to się stało... ale przyznać trzeba, że jak są wątki babeczek, które chcą dzieci to też pieklą się tam panie, które maleństwa nie chcą zamiast najzwyczajniej w świecie tam nie wchodzić

Gość klauudia
gdyby autorka byla taka dojrzala osoba, to nie nazwalaby dzieci bachornia. Raczej zpodeszlaby do tego z naturalnoscia i spokojem doroslej kobiety, a nie emocjonalnie, jak nastolatka. Sam wpis juz swiadczy o tym, ze to niedojrzala osoba.

Gość BAHATI_
Jesteś osobom???? Ja p******ę. Żryj kał szmato!

Gość gość
Wlasnie, dzial jest o macierzynstwie. Niechec do posiadania dzieci to niechec do macierzynstwa. Wiec jest na temat. W********ac wiejskie maciory szczekac na tematy dla staraczek.

Gość gość
No i juz wszystko w temacie- jak mozna i po co dyskutowac z kims, kto matki uwaza za wiejskie maciory? Zreszta dlaczego wchodzicie na forum i chcecie dyskutowac z tymi wiejskimi maciorami? I jeszcze jedno- watek nie jest w dobrym dziale, bo macierzynstwo, to posiadanie dzieci, a wiec dyskusja o dzieciach. A brak checi do macierzynstwa to brak checi do dzieci, a nikt tu nie dyskutuje o nieposiadaniu dzieci. Dzial sluzy uzytkownikom prorodzinnym. Poszukajcie innego.

Gość gość
a kogo to obchodzi ze nie chcesz miec dzieci i po co zakladasz taki watek?nie chcesz to nie miej,wielkie mi halo,moim zdaniem masz mase kompleksow i chcesz dowartosciowac sie jaka to jestes "wyzwolona" zakladajac taki temat,a tak naprawde to jestes egoistka do potegi i kiedys mozesz zapragnac dziecka ale bedzie za pozno..nigdy nie mow nigdy...bo zycie jest nieprezwidywalne i mega zaskakujace,wiecej pokory!

Gość gość
Ciekawe autorko kto Ci d..ę będzie wycierał na starość jeśli będzie trzeba??Czego nie życzę, lub opiekował się tobą gdy sama nie będziesz się mogła sobą zająć...

Gość gość
kochana,zycie szybko mija ,czlowiek sie starzeje i gdy latka leca to przychodzi zaduma i zastanowienie sie nad swoim zycie,obys na starosc nie zalowala swojej decyzji,bo praca i kariera nie trwaja wiecznie a ;COS" po sobie warto zostawic na tym swiecie

Gość SSnake89
A ten szmal co wykładacie na ubrania, jedzenie i kosmetyki dla dziecka to ja wole przeznaczyć na bilet do USA. Po za tym nie wiem czy ktoś kiedyś słyszał o czymś takim jak wolna wola czyli to jest coś takiego co powoduje, że wybieram ja sama jak moje życie będzie wyglądać i bawienie się w pieluchach nie jest częścią mojego życia.

Gość SSnake89
Nie muszę się chwalić ale jednak to zrobiłam. Nie rozumiem ludzi którzy piszą że po co założyłam taki temat a sami siedzą i go czytają. Nie podoba się to s********j gdzie indziej czytać to co lubisz. Dżem truskawkowy jest akurat dobry,