Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leczenie endodontyczne

Polecane posty

Gość gość

byłam dziś u dentysty i mój ząb nadaje się do leczenia endodontycznego, dentysta trochę wytłumaczył mi na czym to polega i aż strach pomyśleć jak ja to przetrwam ... muszę zabrać się za to jak najszybciej gdyż mam tam ostry stan zapalny. Dentysta powiedział mi, że koszt leczenia to jakieś 520 zł ( ze znieczuleniem ) jest to dla mnie bardzo dużo. No i zastanawiam się nad wyrwaniem tego zęba całkowicie, jest to górna 5 którą delikatnie widać przy uśmiechaniu się.... Nie wiem co zrobić? czy leczyć zęba czy wyrwać i mieć "spokój". Mieliście kiedyś takie leczenie ? Boli ??

Gość asystentka stomatologaaaaaaaaa
leczyc i jeszcze raz leczyc, kazdy zab jest potrzebny, leczenie endodontyczne ze znieczuleniem nic nie boli

Gość gość
Kovhana jak go wyrwiesz to potem oczywiscie implant i pod niego odbudowa kości, co co najmniej kilkakrotnie przekroczy sumę 520 zł. I zawsze to cialo obce, może się nie przyjąć. Jesli tego nie zrobisz, to w konsekwencji wada zgryzu i wysuwanie się zęba z przeciwnej szczęki, który jest jego antagonista. I utrata tegoż zęba. I dalsze koszty.

Gość gość
To nie jest kwestia wyglądu, tylko zdrowia! Leczyć!!! 520 nie majątek, inwestycja we własne zdrowie.

Gość gość
widziałam że dużo osób nie ma górnej 5 i nie wygląda to źle ....

Gość gość
Zdecydowanie lecz!!!! Każdy ząb jest ważny. Tak jak ktoś wcześniej napisał - takie leczenie jest długotrwałe, ale ze znieczuleniem nie boli totalnie nic! Kasy sporo, ale naprawde warto zainwestować w zęby. Jeśli chcesz mieć pewnosc, ze bedzie to dobrze zrobione to polecam http://www.dominiak.net.pl/ - mialam tam niedawno leczenie kanałowe robione - solidni i dobrzy lekarze.

Gość malaala123
Moim zdaniem powinnaś leczyć i to jak najszybciej. Ja tez miałam taki problem i trochę za długo zwlekałam. Jestem zakręcona na punkcie bezpieczeństwa, po za tym uważam, że w dobre rzeczy trzeba inwestować, więc poprosiłam mojego lekarza o sprowadzenie specjalnych ćwieków qutaperkowych . Dzięki temu nie było po zabiegu żadnych komplikacji i wszystko wygląda prawidłowo - przynajmniej jak na moje oko i oko mojego doktora:D Ząbek już 3 lata bez żadnych problemów, a co własne to własne. Dlatego właśnie powinnaś udać się tam jak najszybciej, żeby mieć to już z głowy ;)

Gość kość347
Zdecydowanie lecz!!!! Tak jak ktoś wcześniej napisał każdy ząb jest ważny. Faktycznie sporo kasy, ale na prawdę warto zainwestować w zęby. co do wczesniejszej wypowiedzi malaala - to ja tez się na takie uparłam, znalazłam je dopiero na http://www.skamex.com.pl/cwieki-gutaperkowe - dla większego bezpieczestwa