Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elka021

Koleżanki do wspólnego biegania. Pruszków

Polecane posty

Gość Elka021

Szukam kogoś do wspólnego biegania, tudzież innych ćwiczeń. Mam 21 lat i sporą nadwagę.

Gość gość
Najlepiej samemu - i tak podczas biegania nie ma się siły rozmawiać.

Gość Elka021
Optymalne tętno podczas biegu to takie przy którym możemy swobodnie rozmawiać. To raz, a dwa, sama się wstydzę :)

A biegałaś już kiedyś? Ja biegam od ponad 2 miesięcy - niby niedługo, ale też na początku zastanawiałam się, aby to robić z kimś, a teraz wiem, że samemu najlepiej: - każdy ma swoje tempo - Ty możesz chcieć szybciej, ktoś inny wolniej - jak się zmęczysz, to przstajesz i maszerujesz, a Twój parnter może ma ochotę biec dalej - dystans - każdy może chcieć biegać inaczej - dopasowanie godziny i dnia - umówisz się z kimś na biegi, a potem coś Ci wypadnie i koeżanka będzie wściekla. Ja biegam kiedy mam wolny wieczór i o godzinie ktora mi pasuje, czasem jest to 19, a czasem nawet 22 - nie jestem zalezna od nikogo - podczas biegania nie ma się siły rozmawiać. Wiem, że można to robić jak biegniesz wolniej, spokojnie, ale po co rozmawiac i się przy tym bardziej męczyć?

Gość gość
Gwarantuję Ci, że to "optymalne tempo" po 20 minutach świńskiego truchtu (bo taki będzie) przerodzi się w marsz. Aby bieganie było efektywne trzeba sporo z siebie dać. Nie ma mowy o rozmowie. Najlepiej samej.

Gość gość
A ja preferuję marszobieg. Sama nie lubię i się boję, więc też wolę z kimś. A w chwili marszu można zamienić parę słów :)

Gość gość
Lepiej biegać samemu. Raz umówiłam się z koleżanką, kiedy ja chciałam biec, ona miała zadyszkę, kiedy ona chciała, ja nie miałam już sił. W efekcie większość czasu przegadałyśmy. Nie wiem czego się boicie lub wstydzicie. Teraz już długo jest jasno, nie trzeba biegać w ciemnościach. A wstydzić się tez nie ma czego. Nawet jeżeli biegniesz w tempie żółwia, to i tak jesteś lepsza od kanapowców. A tym bardziej nie wyśmieją cię biegacze, bo większość z nich tez kiedyś zaczynała. Znajdź sobie rozsądny plan dla początkujących i do dzieła. Nawet nie zauważysz, kiedy przebiegniesz swoje pierwsze pół godziny.