Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Liceum czy technikum ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 3 gim. i niedługo muszę wybrać szkołę,ale zupełnie nie mam pojęcia jaką... Najlepsze oceny mam z języków:angielski,niemiecki no i z geografii też mam dobre,nienawidzę matmy,chemii,biologii. Planuję potem iść na studia,więc wydaję mi się,że powinnam iść do liceum,a Wy jak radzicie ?

Gość gość
po technikum tez ludzie ida na studia, zazwyczaj jest tak ze do tech sie idzie bo nie ma sie w planach studiów.. a w 4 kl zmienia sie zdanie.. ja jestem na studiach i załuje ze chodziłam do technikum.. czesto słyszałam ze niby jest gorsze od lo ale nie prawda;/ jest w nic trudniej bo ma sie przedmioty zawodowe i praktyki

Gość gość
up

Gość gość
jak dla mnie powinaś wybrać liceum

Gość gość
pewnie, że technikum. Zawsze będziesz mieć już jakiś zawód a po liceum nic nie masz. Po technikum tez możesz iść na studia. Jeżeli wybierzesz takie technikum, które będzie później współgrało z kierunkiem na studiach to taka edukacja może ci tylko pomóc. Zawsze w szkole wyższej będziesz miała większą wiedze zawodową/specjalistyczna.

Gość gość
każdy mówi,pisze inaczej,już naprawdę sama nie wiem...

Gość gość
Idz do technikom, zawsze mozesz isc na studia, w liceum niczego pozyteznego sie nie nauczysz, co najwyzej zadzierania glowy i ęą jaka to ja nie jestem

Gość gość
technikum sama pare lat temu miałam ten problem.. :) po LO nie masz nic.. a po technikum zawod, praktyki w trakcie wiec już na start masz cos w CV

Gość gość
Idz do technikum hotelarskiego

Gość gość
ale jak pójdę do technikum,to jest to jakieś ukierunkowanie już,a ja nie wiem jeszcze co chcę w życiu robić

Gość gość
ja nie wiesz co chcesz robic to liceum