Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netka5557

ciaza??

Polecane posty

Gość netka5557

Witam.zaczne od tego iz od 2 miesiecy nie mam okresu,czyli od czasu mojego wyjazdu do UK.bardzo zle sie tutaj czuje psychicznie oraz fizycznie.mialam 2 tyg grype zoladkowa (przynajmniej tak mi sie wydaje) wymiotowalam.powiekszyl mi sie troszke brzuch, sadze ze to przez zatrzymanie wody w organizmie- brak miesiaczki.bo przeciez na poczatku ciazy nie tyje sie.lecz wczoraj zrobilam test ciazowy,po poludniu.wynik pozytywny.wiem, ze testy nie daja sto procent pewnosci, lekarza mam dopiero za tydzien,planuje pobrac krew. wiem ze pozytywny wynik moze byc spowodowany zaburzeniem hormonalnym.prosze powiedzcie co to waszym zdaniem moze oznaczac?

Gość netka5557
halooo

Gość gość
witaj. a kiedy wspolzylas i czy zabezpieczaliscie sie?

Gość netka5557
nie zabezpieczalismy sie,a wspolzyjemy czesto ale przez 4 lata nic, i nagle teraz moglam zajsc?

Gość gość
ale konczy w Tobie? przepraszam za osobiste pytanie, no ale to wazne :)

Gość netka5557
tak dlatego oczywiste ze moge byc w ciazy ale zastanawiam sie czy stres i zmiana klimatu moze miec az taki wplyw na zaburzenie hormonalne, brak okresu,poza tym od 4 lat nie zaszlam w ciaze a nigdy sie nie zabezpieczalismy...

Gość gość
tak,zmiana klimatu moze miec wplyw,jak najbardziej. tak samo jak choroba. ale mysle,ze po prostu okres by CI sie spoznil, a jesli test jest pozytywny to gratuluje :)

Gość netka5557
Dziekuje.ale czytalam tez ze testy potrafia klamac....ciesze sie ale chcialam wrocic do kraju..a teraz..bede zmuszona zostac tutaj...

Gość gość
ale w Polsce nie mozesz byc przez okres ciazy i potem urodzic tutaj? w UK jest lepiej? czy testy moga klamac? no moga dawac falszywy wynik ale to chyba raczej przez jakies schorzenia. w sumie zawsze mozesz powtorzyc test. ale skoro idziesz do lekarza to on Ci najlepiej powie co i jak :)

Gość netka5557
Moge wrocic do kraju,ale jestem zmuszona pojsc do pracy by dostawac pieniadze bo z jednej pensji ciezko bedzie...powtorze oczywiscie test jeszcze raz...dziekuje za poswiecony czas

Gość gość
no to Cie rozumiem. moja coreczka ma 9 miesiecy , budujemy dom, jest tylko meza wyplata, tez mysle o pracy,ale u nas jest strasznie ciezko

Gość netka5557
kurcze...nawet ginekolog bierze 60f za wizyte...

Gość netka5557
czy ktos juz byl w takiej sytuacji?? ;(

Gość gość
u nas tez drogo kochana , ale jesli jestes w ciazy i sie juz urodzi to jak zobaczysz to oszalejesz :)

Gość netka5557
hihiii :)) boje sie..

Gość gość
ja teraz sie balam ze w ciazy jestem,bo okresu nie mam a powinnam byla dostac 3 tyg temu. ale test negatywny

Gość netka5557
uuu....

Gość gość
dzisiaj dzwonie do swojego gina i sie umawiam, ale nie lubie tego badania :D :D

Gość netka5557
ja tez bede musiala je miec....ciekawe..czy okaze sie napewno ze ciaza..

Gość gość
ale czujesz cos? ja przy mojej malej jak zrobilam test i wyszedl pozytywny to zaraz czulam bol piersi, takie ciezkie sie zrobily. innych objawow akurat nie mialam

Gość netka5557
nic nie czuje...tylko brzuch zawsze mialam plaski a teraz troche wybrzuszyl sie :) ale ponoc to moze byc przez brak miesiaczki...

Gość gość
od 2 miesiesy nie masz okresu i nic nie czujesz? kurcze no ja tez nie mialam objawow typu mdlosci czy cos, tylko te cycki . po tym to juz bylam pewna,ze jestem w ciazy. teraz za to nic sie dzieje, test negatywny. musze szybko isc do lekarza i Ty tez,bo moze jakies problemy mamy zdrowotne :((

Gość netka5557
tez mi sie tak wydaje...duzo stresu mialam,chcialam wrocic do kraju,nie moglam se odnalezc za granica...tym bardziej ze nigdy nie chodzilam do gina...;//

Gość gość
a ile masz lat? ja po porodzie mialam okres jak w zegarku, a w styczniu spoznil sie jzu tydzien a w lutym wcale nie dostalam. i skoro testy negatywne to co jest

Gość netka5557
20 lat..mi wyszedl pozytywny...ale wczesniej nie moglam zajsc w ciaze i to jest dziwne.

Gość gość
to mloda jeszcze bardzo jestes :) az dziwne , ze sie nie balas bez zabezpieczenia hehe to moze cos z hormonami, nie wiem sama

Gość netka5557
no glupia bylam..ale teraz jakbym byla w ciazy,to dalabym rade :) tylko cos czuje ze moge byc chora...

Gość gość
ja tez. boje sie. ale wszystko bylo dobrze, do tego okres byl jak w zegarku, cieszylam sie,ze po ciazy mi sie polepszylo. podejrzewam problem z hormonami. lekarz pewnie przepisze leki i okres przyjdzie. oby to nie bylo nic wiecej

Gość netka5557
dziekuje za wsparcie :)

Gość gość
nie ma za co . kobiety musza sie trzymac razem :)