Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka na mnie napadła bo karmię roczne dziecko piersią

Polecane posty

Gość malgorzatauufrd
boli mnie glupota i zaklamanie ze karmienie dziala cuda ze sa ,, badania '' ktorych nie ma i boli mnie ze sie kobietom wmawia ze krzywde robia dzieciom, dlatego kobiety po porodzie maja czesto depresje ile tutaj nawet jest takich watkow, bo kobiety sie czuja winne ze nie karmia, bo sa takie trendy w polsce na matke polke, jak ktos nie karmi to egoista i po co mu dzieci. Kobiety we Francji nie maja depresji po porodzie z powodu karmienia, bo tam nikt nikogo nie ocenia, a raczej karmienie jest odradzane, i tam ludzie wiedza ze te cale badania to tylko statystyki bo kazdy jest inny i tam jakios nie maja problemu z tym ze dzieci sa grube a karmia mm, francuzi sa szczupli byłam wiem i nie ma epidemii chorób. pozdrawiam zaklamane kobiety ktore wierza w moc sprawcza cyca i narzucaja innym to ze jak nie karmi to jest zla matka

Gość malgorzatauufrd
to idz na kebab z ostrą harisą smacznego dla dziecka

Gość malgorzatauufrd
to zjedz kebab na ostro albo kotleta z przyprawami i frytki pozdr

Gość gość
Ja nie kumam tych diet dla karmiacych. Od poczatku jadlam wszystko. Moze nie kebeby bo tego wcale nie jem ale fryty owszem. A ty frustrakto masz zwyczajnie nie rowno pod sufitem i koniec.

Gość malgorzatauufrd
tak masz racje mam nie równo pod sufitem , a wy nadal myslcie ze wasz ,, cyc '' zdziala cuda . pchacie dzieciom dużym piersi dla mnie to wy macie nie tak cos....... a ja kebab czesem zjem a twoje dziecko tez kiedys to bedzie jadlo nie uchronisz od tego niestety....... a papieroski mamusia podpalala jak byla nastolatka? czy bylas grzeczna i pod kloszem chowana a pierwszy seks zaliczylas po slubie :P

Małgorzato: 1. Naucz sie czytac. Wroc do mojego postu i przeczytaj "moja matka NIE byla typową patologią". Wiesz co znaczy nie? 2. Jak dam Ci odnośniki do badań że mleko z piersi jest najlepsze dla dziecka i matki, nawet powyżej roku to wtedy uwierzysz czy też nie? Bo ciagle piszesz ze badania nie istnieją, a jak Ci udowodnie ze istnieją to co wtedy? 3. Nie karmilas piersią wiec to nie dziwne że Ci się mleko lalo. 4. Nie masz zielonego pojęcia o laktacji, wiec po co się wypowiadasz? Piszesz głupoty.

Gość malgorzatauufrd
] Amelia© Katarek to takie coś jak frida tylko że lepsze usmiech.gif podpina się to do odkurzacza, nie ciągnie mocno, bardziej chodzi o ciągłość wyciągania. Naprawdę polecam, na katar jest nie zbędny. -- Drogi gościu, nie wiem ile będę karmić. Do 3 roku na pewno, chyba, że corka wczesniej zdecyduje inaczej. Może dłużej ale wszystko zależy od tego jak będą wyglądać karmienia, i zależy pewnie od rożnych czynnikow. Może bede miala drugie dziecko? I karmila oboje? Nie wiem. Nie przystawiam corki do piersi w miejscu publicznym. Je inne rzeczy wtedy, karmie ja w domu. Nie pamietam kiedy mialam ostatni raz okazje karmic poza domem. Powiem tak: moja matka byla dla mnie okropną matka, do tego stopnia ze jako nastolatka obiecalam sobie i jej tez ze nigdy nie bede miec dzieci bo nie chce byc taka matką jak ona i powielać jej bledy. Moja matka nie byla taka typowa patologia. Ot zwykla kobieta, zadbana. Ale za bardzo zalezalo jej na tym co powiedza ludzie. Musialam wiec byc przykladna corka. No i wychodzila z zalozenia ze dzieci i ryby glosu nie maja. Czulam sie w domu jak sprzątaczka. Musialam wszystko, wszystko sprzątać sama. Wystarczylo aby jakis dzieciak na mnie naskarżył o czyms czego nawet nie zrobiłam i matka mi nie wierzyla nigdy. Bila mnie. Najpierw tak zwane klapsy w tylek, potem po twarzy, a za co? Za to ze np nie moglam domyc okna do konca bo nie bylam wystarczająco wysoka aby dosięgnąć. Albo ze dalam jej kwiatka na dzien matki w zlym momencie bo nie zobaczyla końcówki serialu przeze mnie. Także gdy zaszlam w ciąże obiecalam sobie ze będę najlepsza matka dla swojego dziecka. Nie chce przesadzic w druga steone i byc nadopiekuńcza. Moje mleko jest najlepsze dla córki, wiec poświęcenie 2-3 lat na nie picie alkoholu nie jest dla mnie wielkim wyczynem. Po za tym gdy naprawde bym chciala sie napic to moglabym, są rozwiązania, mozna mleko odciągnąć, lub jeden dzien nie podawać. W tym wieku corki nie jest to ogromny problem, pozniej bedzie jeszcze latwiej. Bylam karmiona mm i mam problemy z nadciśnieniem i nadwaga. Dbam o siebie bo dzieki,ćwiczeniom doprowadziłam do dobrego wyglądu mojego ciala. Maluję sie, umiem to robic calkiem dobrze, umiem sie uczesac bez problemu sama na wieksze wyjścia i wykorzystuje te umiejętność dosc czesto. Czesto "robie sie na bóstwo" dla meza, caly zestaw: erotyczna bielizna, fryzura, make up, etc.

Gość malgorzatauufrd
wybacz ale piszesz ze cie mama bila i do tego stopnia bylo zle ze nie chcialas miec dzieci wiec to wg ciebie nie byla TYPOWA PATOLOGIA ALE TO JEST JEDNAK PATOLOGIA NIE UWAZASZ? Uwazasz ze to co napisalas to nie patologia? Nie musialo mnie dziecko ssac zebym wiedziala o laktacji, nie rob z siebie najmadrzejszej, widzialam kolezanki karmiace i dziekuj***ardzo, nie przekrecaj kota ogonem jak c***asuje mowisz,

Gosia a co ma moje palenie jak mialam nascie lat do karmienia dziecka? Nie, nie jem syfu ale skoro ty lubisz to smacznego w dlaszym ciagu nie wiem co ciebie tak boli sposob karmienia cudzego dziecka i co sie martwisz o cudze piersu. Zajmij sie swoimi cyckami.

Tak bicie własnego dziecka uważam za patologiczne zachowanie, no i co z tego?

Gość gość
malgorzatauufrd to idz na kebab z ostrą harisą smacznego dla dziecka malgorzatauufrd to zjedz kebab na ostro albo kotleta z przyprawami i frytki pozdr ...... czy uważasz, że wszyscy to lubią jeść? Bo ja czy karmię, czy nie nie jem takich rzeczy.

Gość gość
karm dziecko najdluzej jak mozesz

Gość gość
"Roczniak to nie niemowlak. Podnieca was to, że dziecko wam ssie sutki? pechowiec.gif " To ja założyłam ten temat. Wyobraź sobie że nie. Wręcz przeciwnie. Piersi które kiedyś były moją silną strefą erogenną z powodu karmienia dziecka przestały nią być. Teraz ta część ciała nie tylko że nie kojarzy mi się już z niczym seksualnym, ale na dodatek na myśl o dotykaniu czy ssaniu piersi wręcz opada ze mnie podniecenie bo kojarzy mi się z macierzyństwem i z dzieckiem. Więc takie teorie są też kretyńskie. Ogólnie to żałuję że założyłam ten temat. Większość jeździ po mnie jak po łysej kobyle i wysnuwa swoje oskarżenia i nieprawdziwe teorie. A ta która napisała że zdenerwowałam się tym telefonem dlatego że podświadomie czułam że koleżanka ma rację to jest chyba największą bzdurą. Zdenerwowałam się samym faktem że ktoś na mnie naskoczył i wszedł z buciorami w moje życie i zaczął mi mówić co mam robić. A tymczasem o są normalne sprawy. Ludzie... W większości jesteście głupi i tyle. 3 lata to jest długie karmienie a nie roczniak. 3 miesiące karmienia po porodzie to jest symboliczne odfajkowanie tematu na odwal.

Gość gość
"no właśnie- ja też jestem ciekawa dlaczego tak długo karmisz piersią? rok u dziecka to taka granica, po której może jeść już normalne posiłki jak wszyscy domownicy, więc dlatego nie rozumiem po co się męczysz?" Mleko jest po ukończeniu 1 roku życia jest nadal bardzo ważne w diecie dziecka. Nie wiesz ? Poczytaj pisma, książki. A czy wy po ukończenia roku nie dawałyście dziecku tego waszego mleka modyfikowanego lub krowiego ??? Piło tylko wode, soki i herbatę ? Nie wierze.

Gość gość
Nie miałam wcześniej czasu siedzieć na kafe więc nawet nie miałam kiedy przeczytać co wy mi tu nawypisywaliście no ale czytam po kolei teraz. Z pierwszej strony oto jeden z mądrzejszych postów. "spokojnie, karmilam jeszcze dluzej, nikt mi sie nie przypieprzal, moja decyzja i w zyciu bym o tym nie dyskutowala na kafe. Nie rozumiem, po co piszesz o tym -- czy to ma byc prowokacja? jesli czytasz fachową literaturę - wystarczy. I co ma do tematu przewrocenie sie dziecka? Bez sensu." Święta racja. Po co ja o tym założyłam temat. Chciałam się wygadać no ale powinnam była z góry pomyśleć że tutaj kafe i w większości poprą moją koleżankę a mnie zmieszają z błotem. A co do przewrócenia się dziecka to napisałam to po to żeby zaznaczyć że rozmowa z koleżanką nie dobiegła końca tylko została w pół przerwana.

Gość gość
"ale zyjesz? oddychasz jeszcze? czy sie tak przejelas, ze zaraz zemdlejesz?" Wyobraź sobie nie wszyscy ludzie są takimi cwaniakami jak tu na kafe piszący. Są ludzie o różnym stopniu wrażliwości i dlatego właśnie się zdenerwowałam. Nie dlatego że koleżanka miała racje bo gadała bzdury, tylko dlatego że jestem wrażliwa i źle znosze ataki czy różne krzywe sytuacje międzyludzkie. Na dodatek zawsze byłam podatna na wpływy i to dlatego po tym telefonie miałam poczucie niczym po jakimś praniu mózgu miałam wkręt że robię coś złego, a w rzeczywistości robiłam dobrze.

Gość lewira
malgorzatauufrd JEST ŚMIERDZĄCYM TROLLEM! Nie karmcie trolli :)

Gość gość
Mnie nie dziwi, ze karmisz piersia, ale dziwi bardzo, ze nie moglas z tego powodu isc do kolezanki. Przeciez dziecko w tym wieku nie wisi non stop na cycu, sa laktatory, pokarm mozna odciagnac, wstawic do lodowki I jazda na impreze. Przeciez dziecko ma jeszcze ojca, ktory moze je spokojnie nakarmic.

Gość gość
Wypowiedź z godz 07.03.14 Co prawda nie ja to pisałam że moje dziecko zadnego innego mleka nie chce ale mam chyba podobny problem. Bardzo cenna uwaga. Ja doceniem takie konstruktywne uwagi. Jeśli jeszcze tu zaglądasz byłabym wdzięczna gdybyś opisała co robiłaś w czasie gdy dziecko budziło się w nocy w czasie odstawiania. Jak je ponownie usypiałaś bez karmienia. Pytam o to bo co prawdą zdania w sprawie karmienia nie zmienię, ale odstawianie i tak mnie będzie czekać. Nie przeczę że może być cieżko ale to akurat nie ma tak naprawdę ścisłego związku poruszonym przeze mnie tematem choć jest to również ważna kwestia, która mnie interesuje.

Gość gość
co wy za bzdury wypisujecie,masakra.