Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka na mnie napadła bo karmię roczne dziecko piersią

Polecane posty

Gość gość
Ja akurat nie potrzebuję okazji, aby się napić, jak mam ochotę to to robię. Nikt, a tym bardziej dzieciak, nie będzie mną rządził. Patrzę na mojego siostrzeńca karmionego cycem ze dwa lata i nadziwić się nie mogę, że taki przygłup z niego wyrósł.

Gość gość
odpowiedz mi proszę - naprawdę przez rok nigdzie nie wychodzisz sama bez dziecka? na przyklad tylko z mezem?

Gość gość
powiedz mi - czy naprawdę przez rok nigdzie nie wychodzilas bez dziecka? na zadna impreze z mezem i znajomymi? nic a nic? pytam z ciekawosci.

Gość gość
sorki cos nie wyswietlalao, napsialam drugi raz i wywalilo dwa razy to samo.

Gość gość
Moja córka ma 16 mies. i tez ja nadal karmie piersia zreszta butelki nie chce nawet herbatke łyzeczka musze jej dawac,jak dla mnie jest to o wiele wygodniejsze niz np. miałabym wstawac w nocy i robic butle.

Gość gość
padlam, cytuje:cycus sie zmeczyl i nie daje mleczka....

Gość gość
16 miesieczne dziecko powinno przesypiac cale noce i pic juz z kubka niekapka. roczne dziecko powinno siasc przy stole i zjesc z doroslymi. karm jak chces,z nie bede lrzyczesc ze bez sensu, bo to Twoja sprawa, ale uważam że robisz jej krzywdę. :/

Gość gość
ale 16 msc dziecko,ktore sie budzi w nocy zeby butle pic,to tez nie takie normalane.Nie najada sie w ciagu dnia

Gość gość
póki kobieta ma pokarm a dziecko pije, nie ma w tym nic nienormalnego, fizjologia jest normalna.

Gość gość
Córka je praktycznie wszystko. Mam pare butelek,ten kubek niekapek tez ale ona nic nie chce. Wgl mleka zadnego oprocz z cyca nie chce. A próbowalam jej dawac i mm,krowie nawet kozie i wszystkim pluje no a jakies mleko musi chyba pic? I kaszki,grysik,budyn ona NIC nie chce tylko cyc. I co ja mam zrobic?

Gość gość
jak nauczylas tak masz.

Gość gość
poki kobieta ma pokarm to nalezy karmic?to chyba bym karmila do czasu az moje dziecko wyszloby za maz.

Gość gość
hahaha :D rozbawilas mnie - wyobrazilam sobie taka corke na wieczorze panienskim, a tam ostatnie karmienie piersią :D aaaaaaaaaaaaaa :D

Gość gość
poki kobieta ma pokarm to nalezy karmic?to chyba bym karmila do czasu az moje dziecko wyszloby za maz. XX gdyby tak bywało, opisano by to w literaturze. jest wiele matek dlugo karmiacych,ale nie pelnoletnie dzieci,więc to stwierdzenie ni z gruchy ni z pietruchy.

Gość gość
autorko , nie oskarżam cię że karmisz , uważam że to twoja prywatna sprawa i nikt nie powinien cię z tego powodu obrażać , ale chciałam podejść do innego problemu piszesz że dziecko żadnego mleka nie toleruje oprócz twojego ja też przy pierwszym dziecku podawałam pierś 1,5 roku . I tak samo żadnego mleka nie chciało pić , noce nie przespane po mimo że w dzień zajadał normalne jedzenie . U mnie ulga przyszła kiedy dziecko odstawiłam . Po 3 dniach bez mleka mojego , moje dziecko naprawdę zaczęło inaczej funkcjonować , jadło inaczej jakby więcej i częściej , w nocy nie robiło mi pobudek jak zasypiało o 19 tak spało do 8. Wtedy zobaczyłam że moje dziecko było rozstrojone przez pierś a ja wtedy naprawdę odżyłam .

Gość gość
http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-dlugo-karmic-dziecko-piersia/ ja natomiast z ciekawości poszperałam w necie i wklejam link (ciekawe czy się uda, czy będzie uznane za spam) z tej samej strony, którą chyba podesłała autorka tematu- jednak tak długie karmienie ma jednak zalety (badania światowej organizacji zdrowia) tylko mimo wszystko- nie byłabym w stanie przez tak długi okres być do dyspozycji dziecka- dla własnej wygody, dla mnie dziecko nie jest najważniejsze na świecie

Gość gość
A ! i chciałam dodać że jak odstawiłam dziecko to i mleko inne raptem posmakowało mu , nie było problemu z kaszkami , budyniami itp .

Gość gość gościnnie
Karmię 2 lata, czy długo? Dla innych pewnie tak, dla mnie to normalna codzienność, dzień po dniu przez te wszystkie miesiące. Wiele osób nie wyobraża sobie karmienia dziecka w tym wieku ale zapewniam was, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, też nie uważałam tego za oczywiste wcześniej, jeszcze przed dziećmi. Nie daję innego mleka, bo nie uważam żeby krowie było lepsze dla małego człowieka niż ludzkie a dorosły mleka - jako mleka nie potrzebuje wcale, choć może lubić, jednak jak ze wszystkim jest potrzebny umiar. Sama sporadycznie piję niewielkie ilości np 2 razy w tygodniu szklankę - ważę 55 kg, dziecko jest 5 razy lżejsze więc dając mu codziennie 2 razy po 250ml to jakbym ja wypijała 2,5 l/dzień , nie sądzę żeby to było korzystne dla mojego, czy jego organizmu. Nie ubolewam nad tym, że nigdy nie pił z butelki a tym bardziej mleka modyfikowanego, mimo że jestem pracującą mamą. Rewelacyjnie wszystko zajada, dużo produktów zawierających naturalne witaminy, minerały w tym wapń a moje mleko chroni przewód pokarmowy, przywraca prawidłową florę bakteryjną, pomaga zwalczać infekcje itd. Kiedy przestanę karmić piersią dalej będzie dostawał do jedzenia, to co teraz. Nie mam potrzeby zalać się w trupa, nie palę papierosów, lubię zdrowe, urozmaicone jedzenie. Dla mnie karmienie nie jest kłopotliwe, pozwala również na realizowanie moich pasji itd, w niczym mi nie przeszkadza, bo nie jest "chłopcem do bicia", więc nie rozumiem dlaczego miałoby przeszkadzać innym? Jeśli specjaliści nie podają górnych granic, kiedy należy dziecko odstawić, utrzymują że to jak długo matka karmi, jest decyzją jej i dziecko, to dlaczego Krysia spod 5 ma mi mówić, że już pora odstawić ;) najważniejsze, że najbliższa rodzina mnie wspiera i pediatra też :)

Gość gość
Uważam że to normalne że roczne dziecko karmisz piersią, skoro możesz i chcesz. Twój wybór. Według mnie bardzo mądry, bo w przyszłości zaprocentuje np mocnymi kośćmi. Jesteśmy ssakami i tak naprawdę mleko matki jest bezcenne, jako dorośli nie powinniśmy pić mleka innych ssaków, zwłaszcza gdy jako dzieci mieliśmy tak mądre mamy jak Ty. A rok to wcale nie jest jeszcze tak dużo. Znam jedną kobietę która karmiła synka... 4-letniego. I co? Penie niejedna miałaby ochotę ją ukamieniować ? Tylko za co? Za to że sama nie może albo nie chce, jej sprawa Tylko ciekawe czyje dziecko będzie zdrowsze?

A ta koleżanka to w ogóle dzieci ma że się wypowiada na temat karmienia? Dobrze robisz, że jeszcze karmisz.

Gość gość
wiesz dlaczego tak ubodła cię reakcja koleżanki ? bo podswiadomie wiesz że zachowujesz się irracjonalnie wiesz że robisz zle a mimo to wywalasz roczniakowi cyce tylko po co to robisz ? on już ma gryzc a nie wisieć jak niemowle na cycku , zal mi tych dzieci z nich wyrastają nieudacznicy , maminsynki i kaleki zyciowe

Gość gość
póki kobieta ma pokarm nalezy karmić ... puknij się w łeb może oprzytomniejesz , ja nie karmiłam po tygodniu męczarni bolących cycków i ran powiedziałam basta nie jestem nawiedzona ani matka teresa a mimo to siara po naciśnięciu sutka leciała kilka lat i według twojej teorii kilka lat miałabym karmić przedszkolaka a potem ucznia ? idiotki och idiotki

Gość gość
karminie cycem roczniaka jest złe a nie niemowle czytaj ze zrozumieniem

Gość gość
Roczniak to nie niemowlak. Podnieca was to, że dziecko wam ssie sutki? :O Bo innego wytłumaczenia nie rozumiem, niedługo będą was w gazetach pokazywać jak tych zboczeńców z uk, co karmią 8 latki cycem. OBRZYDLIWE. Patologia, dziecko będzie miało piękne wspomnienia, a matka krzywe cycki

Dziecko to dziecko. Jaka jest różnica między niemowlęciem ktore ma 11 miesięcy i 29 dni, a dzieckiem które ma rok i 1 dzień? Pytam się dlaczego karmienie dziecka jest złe i irracjonalne?

Gość gość
a może było jej przykro, że jej koleżanka jest takim betonem, nie spodziewała się tego po niej?

Gość gość
"odpowiedz mi proszę - naprawdę przez rok nigdzie nie wychodzisz sama bez dziecka? na przyklad tylko z mezem?" Nie wychodzę, ale tak naprawdę to nie dlatego że karmię tylko dlatego że babcie nie garną się do opieki nad dzieckiem, a z obcą osobą nie zostawię dziecka.

Gość Popieram Janusza Korwin Mikke
Witam. My - Nowa Prawica uważamy, że dzieci należą do rodziców a nie Państwa. Teraz czerwona hołota odebrała Wam dzieci. Chcemy przywrócić normalność - kiedyś rodzic decydował kiedy posłać dziecjko do szkoły, do jakiej szkoły, czy ma być szczepione czy nie. Boję się nmieć dziecko w tym kraju, gdzie przyjdzie urzędnik (którego utrzymuje) i może mi zabrać dziecko bo np. za mała powierzchnia w domu albo poprostu z biedy. To już nie są nasze dzieci - spróbuj daćdziecku klapsa a dowiesz się, że za naruszenie tyłka własnośc***aństwowej możesz iść siedzieć. Moje dziecko jest wtedy gdy zbije szybę. Oczywiście zaraz napiszecie, że K***in - Mikke to oszołom itd. Odpowiem na merytoryczne zarzuty lub pytania

Gość malgorzatauufrd
ja nie karmie dziecka od poczatku, dlaczego dajecie sobie wciskac kit ze to dla dziecka najlepsze. We Francji kobiety nie karmią wcale ( od początku) Przestancie o tych zaklamanych ,, badaniach'' gadac bo to juz sie słabe zrobiło. A do Ciebie autorko _ - problem jest w tym ze ci sie nie chce mleka do kubka nalac dziecku tylko podajesz tego ( cyca) bo ci sie po prostu nie chce, do tego wmawiasz sobie co ty takiego dla dziecka nie robisz, mimo ze to zadnego sensu nie ma. Jestem pewna jak was czytam ze takie kobiety jak ty, tą więź z dzieckiem chcą czuć same i to wy jesteście uzależnione od dziecka przy ( cycu) Wy robicie to dla siebie nie dla dzieci