Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pup2014

Dylematy z URZEDU PRACY

Polecane posty

Gość pup2014

Zarejestrowałam się w urzędzie pracy jakis czas temu (na początku roku). Kilka razy już tam byłam dowiadywać się o różne prace (oczywiscie jak już poszłam - to Pani posredniczka patrzyła na mnie jak na kosmitkę i to co było na stronie urzedu pracy - nie pokrywało się z tym co mówiła. Piszą: np. wykształcenie srednie. A jak już się do nich idzie całkiem inaczej to wygląda). No oczywiscie, żadna oferta nie była dla mnie... Poszłam jednak na tą oficjalna ''częsc'' związaną z podpisaniem listy osób bezrobotnych... Dostałam skierowanie do pracy biurowej (wymagane było orzeczenie o niepelnosprawnosci, które posiadam). Złożyłam i powiedziano, że będą się kontaktowac do wczoraj. Poszłam tam znów i powiedziałam, że chce skierowanie (przez ten czas przepadły mi dwa staże - a na jednym zależało mi szczególnie, a niestety nie mozna otrzymać kolejnego skierowania jak się nie odda jednego). Podziękowałam - z jednej strony czuje ulgę a z drugiej się zastanawiam: a może by mnie przyjęli. Z drugiej strony ''casting'' tam ma trwać przez następny tydzień jeszcze. Zarejestrowalam się specjalnie na staż, ale go nie dostane bo mam już 25 lat. Paranoja. Napiszcie co o tym sądzicie? Jak u Was w urzędach pracy?

Gość pup2014
podbijam

Gość gość
po co Ci 2 skierowania, co z pierwszym? u mnie mogę iść z funduszu pracy na staż chociaż mam +25lat.

Gość pup2014
Chodzi o to, że jak dostałam skierowanie i było one przetrzymane - w tym czasie nie mogłam dostać skierowania na staż o którym się dowiedzialam. A na staż są wymagane skierowania - niestety. A ja nie mogę isc bo na staż z funduszu pracy. Wszystko poniżej 25 lat. A z unijnych to wszystko poniżej 25 lat lub +50...

Gość gość
podbijam

Gość pup2014
widziałam jak przyszła bezrobotna kobieta bez jednej nogi, a urzedniczka jej proponowała zamiatanie ulic :(

Gość gość
podbijam

Gość gość
podbijam

Gość gość
o matko bez nogi ikazała jej ulice zamiatać a ni się smiac ani płakac, absurd