Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

córka 6 miesięczna nie lubi jeśc owoców

Polecane posty

Gość gość

córka dostaje pokarmy inne niz mleko od ponad miesiąca ( wcześniej nie chciała otwierac buzi ) warzywa uwielbia, kaszek nie daję bo boli ją po nich brzuch, a owoców nie lubi żadnych. Weźnie trochę do buzi i zamyka usta i nie otworzy! Za to warzywa i warzywa z mięsem wcina aż się jej uszy trzęsą. Czy zamiast owoców dawac jej soki 100% bez dodatku cukru czy te owoce nie sa aż tak ważne?

Gość gość
podawaj jej soki, a owoce cały czas powoli próbuj. Ciesz się, że lubi warzywa, a nie odwrotnie, bo miałabyś problem żeby ją przekonać i nie ma alternatywy w sokach:)

Gość gość
cieszę się, że lubi warzywa tylko właśnie nie wiem czy owoce tez są ważne i czy te soki rozcieńczać?

Gość gość
moim zdaniem, jeśli nie je owoców to możesz rozcieńczać, ale nie musisz. Porcja owoców dla niemowlaka to 150 ml dziennie i jeśli wypije tyle nierozcieńczonego soku to wtedy nie podaje się już wcale owoców. Oneż są też są bardzo ważne w diecie.

Gość gość
Gotowany banan

Gość gość
O nna jest malutka jeszcze i ma czas. Moj w tym wieku niewiele co jadl poza mlekiem. Soki wcale nie sa zdrowe. Ja nie podaje. Dawalam probowac owoce. Bo tez sie krzywil i plul i w koncu zalapal ze teraz ma rok i moglby tylko owocami sie zywic. Dziecko bedzie gotowe to zje wiecej. Daj jej sie oswoic z nowymi produktami,smakami,konsystencjami,jej przewod pokarmowy musi sie nauczyc to trawic a do tego trzeba czasu.

Gość gość
do autorki, my mamy tak samo z synkiem :), nie lubi owoców i już, no chyba ze z jogurtem, cos kombinowane, ale samych ze słoiczka za nic w życiu, a kupiłam spory zapas, na 2 miesiące :(