Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Shatyn jesteś

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie

Gość gość
dajesz

Gość gość
Wczoraj założyłam temat o Szatanie i ktoś mi polecił żeby zapytać o to niejakiego Shatyna. Mój temat: Zastanawia mnie czy Szatan zna myśli satanistów i osób, które go popierają. Podobno nie zna myśli "zwykłego" człowieka, ale nie wiem co z satanistami - nigdzie nie mogę nic na ten temat znaleźć. Co o tym myślicie? I darujcie sobie te komentarze że religia to ściema. Uważam że każdy może mieć swoje przekonania i dlatego toleruje każde inne wyznanie i proszę żebyście uszanowali to w co ja wierzę nie pisząc tych bezsensownych komentarzy.

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak "podobno" Tego czy Bóg jest czy go nie ma też nie wiadomo i nikt nigdy tego nie sprawdzi, tak samo z tym szatanem i twoim pytaniem

Gość gość
No dobra, ale zakładając że ta wiara jest tą prawdziwą. Tak czysto teoretycznie i jeżeli księża zapewniają że Szatan nie zna naszych mysli (czytałam że wie co sobie wyobrażamy, wie jak reagujemy na pokusy, ale nie wie o czym myślimy) to co z Satanistami? Księża mówią że tylko bóg zna nasze myśli, ale jeżeli ktos już nie należy do boga?

Gość gość
słuchaj księży a daleko zajdziesz... " zapewniają że Szatan nie zna naszych mysli " skąd oni to mogą wiedzieć mi powiedz? NIE MOGĄ "Księża mówią że tylko bóg zna nasze myśli" skąd to wiedzą? Wiara na tym polega właśnie że mamy ciągłą NIEWIEDZE, bo gdyby coś było pewne na sto procent to to juz by nie była wiara, tylko fakt stwierdzony. A to co oni pieprzą to tylko wymysły i dyrdymały nie poparte NICZYM To tak samo jakbym ja sobie mówił, że szatan (o ile takie coś w ogóle istnieje, bo od tego trzeba by zacząć) jest niebieskim stworkiem, uwierzysz? zapewne NIE... Nie wierzy się w coś na co nie ma dowodów, tylko nieoświeceni debile wierzą w to co czarna mafia w sukienkach im wmawia

Gość gość
Dobra dzięki za odp. :) Po prostu temat Szatana i demonów bardzo mnie interesuje i tak zaczęłam się zastanawiać czy On wie o czym myślę, ale chyba muszę się oswoić z tą niewiedzą.