Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIEWCZYNY JAK TERAZ UBIERACIE DZIECI

Polecane posty

Gość gość

? Chodzi mi o takie dzieci 2+ . Czy dalej zakładacie kozaczki, śniegowce, grube czapy, kurtki zimowe itd?

Gość gość
nAprawde musisz o to pytać? A ty jak się ubierasz? Ubierz dziecko tak samo.

Gość gość
wszystko zależy od temp.i warunków pogodowych. U nas dziś 9 st. dziecko 3 letnie ubrane, koszulka bokserka, na to cienka bawełniana bluzka, rajstopy, leginsy. Kurtka zimowa aczkolwiek z tych lżejszych, na szyi apaszka, czapka bawełniana, buty kozaczki lekko ocieplane.

Gość gość
Moje dziecko ma 14 miesięcy. Nie miało tej jesieni i zimy żadnego kombinezonu. Rajstopy/leginsy założone kilka razy. Przy mrozach nosił po prostu grubsze spodnie, a jak powyżej zera to zwykłe. Kurtę ma jedną i tę samą od jesieni. Jak było chłodniej to po prostu miał body z dł. rękaw, kamizelkę i szalik-golf, lub body z kr. ręk. + bluzka + kamizelka. Teraz zakładam body z kr. rękawem i bluzkę +szalik-golf. Żadnych śniegowców nie miał. Buty ma od rudnia.. zwykłe takie w okolice kostki, żadne tam ocieplane. Czapka gruba założona 2 razy. Nosił taką średniej grubości.. i zależnie od sytuacji zakładałam kaptur, jeśli trzeba było. W wózku ma śpiworek na polarze.. przykrywałam tylko nogi. Kurtkę być może bym mu zmieniła na jakąś lżejszą, ale nie mam (tzn. mam, ale chociaż są małe rozmiarowo, to na moje dziecko za duże.. poczekam jeszcxze trochę i będzie nosił taki gruby, ocieplany sweter z lupilu, który dostał od kogoś.. albo uda mi się kupić jakąś lżejszą kurtkę. _ Ja dziecka nie przegrzewam, nie ubieram jak eskimos.. Często to ja jestem grubiej od synka ubrana (mnie to wszędzie zimno i o każdej porze roku).

Gość gość
Córka prawie 4 lata. Zakładam jej taka kurtkę cieplejsze, ale nie grubą zimowke, pod to koszulka z krótkim rękawe i bluza, a pod spodnie rajstopy. Buty też ma kozaki takie lekko ocieplane, jak to te dziewczęce eleganckie, nie śniegowce. Czapka taka wiosenna i apaszka, a no i rękawiczki bo zaraz łapki jej marzną. Ubieram ją przeważnie tak jak siebie.

Gość gość
Po co dziecku rajstopy??? Przecież teraz temperatura wynosi ok 5-6 stopni + słońce lub ok 9-10 bez słońca.. Pogięło Was?? Rajstopy pod spodnie?? A potem się dziwić, że dzieciaki chore.

Gość gość
Córka 9 miesięcy u nas 8 stopni ale bez słońca i deszcz: body z krótkim rękawem, sukienka sweterkowa, rajstopy, buty niemowlece, czapka bawelniana, cienka kurtka.

Gość jolka gość
ja sama zakładam sobie rajstopy i skoro mi nie jest gorąco to dzxiecku też nie

Gość gość
Uważasz, że jest ciepło? Mi czasem zimno w nogi jak jeszcze wieje. Moja bratowa ostatnio synowi nie założyła i płakał, że go boli jak sika, na szczęście wystarczył syrop z żurawina. Moja córka też ma problemy z pęcherzem, gdyby twoje dziecko się tak męczyło to inaczej byś gadała o tych rajstopach! Pomyśl najpierw. Miałaś kiedyś zapalenie pęcherza? Wiesz jak to boli?

Gość pije z toba
4 lata syn dżinsy , podkosz. sweterek wiatrowka

Gość gość
to u was naprawde musi być ciepło bo u mnie 3 stopnie i slonca nie ma chodzimy w rajstopach i spodniach.

Gość gość
syn 20 miesięcy, od 2 tygodni w wiosennej kurtce i adidasach, u mnie 10-15 stopni na plusie.

Gość gość
U nas dziś było ciepło bo 7 stopni, tak to jest 4-6 ale do tego zimny wiatr. Więc ja nie wiem jak można dziecku nie założyć rajstop. Moja a to usiadzie na ławeczce, bujaczce, a to ciepłe nie jest.

Gość gość
mój też rajstop nie nosi... takie grubsze jeansy, podwójne i skarpetki, rajstopki nosił jak było poniżej 5 stopni i wiatr a u mnie ciepło, słonecznie to mam dziecko przegrzewać? :)

Gość gość
Ale ja z nim na placu zabaw nie biegam, to może i mi być chłodno.. a maluszek jak chodzi i próbuje biegać (bo jeszcze nie umie), to się męczy..dla niego to jest wyzwanie... więc jak ma ciepło na klatce piersiowej, to wystarczy, A swoja drogą, ja nie rozumiem np. koleżanki. ma dziecko w podobnym wieku i całą jesień i zimę w kombinezonie grubym. Nawet jeśli jechała samochodem do sklepu, na jakieś zajęcia czy do lekarza. Ja zakładałam normalne dzinsy, nawet jak były 2 stopnie. W samochodzie na jakieś 5 minut miał na nóżkach kocyk, potem go zdejmowałam i już. Przynajmniej dziecko się nie grzało w samochodzie czy sklepie. Zresztą widzę, co się dookoła dzieje.. dzieciaki pozawijane w koce, rajstopy, spodnie.. czapy zimowe, przy plusowych temperaturach.. a później mamuśki płaczą, że dziecko chore.