Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jacek1122

gdzie zrobic bierzmowanie od reki

Polecane posty

Gość jacek1122

Pomozcie prosze, jakies 2 miesiace temu zobowiazalem sie do bycia chrzestnym, wszystko ok, ale nie mam bierzmowania. Czy orientujecie sie, gdzie moge przejśc bierzmowanie w krotkim czasie? zostal mniej niz miesiac.. Na stronie parafi, gdzie zostanie udzielony sakrament jest podane ze chrzestni musza przejsc sakrament bierzmowanie, moze jednak ktos zostal chrzestnym bez tego? pomocy

Gość jacek1122
Zapomnialem dodac, ze mieszkam w Warszawie, tu tez bylem chrzczony

Gość jacek1122
Prosze nie oceniac, jak ktos ma jakies informacje prosze o odzew. Zlosliwym komentatorom dziekuje

Gość gość
Nigdzie nie zrobisz w tak szybkim czasie. Mój znajomy miał podobną sytuację, ale ogarnął się wcześniej i po jakiś 3 miesiącach został bierzmowany. Nie wspomnę już, że musiał jeździć gdzieś po jakieś pytania z których później był odpytywany.

Gość jacek1122
pieniadze nie graja roli

Gość gość
jacuś, masz rację, pieniądze nie grają roli. Nigdzie tego nie załatwisz. Może, gdybyś chciał wziąć ślub, ale to z papierkami że wyszły zapowiedzi, że chcesz żeby dziecko przyszło na świat w katolickiej rodzinie, to jeszcze malutkie szanse masz, ale do chrztu - zero możliwości.

Gość gość
nie masz szans nawet jakbys zapłacił, chrzestnym nie bedziesz

Gość gość
Plac 3 krzyży i masz od ręki

Gość gość
Bierzmowania w każdej parafii są raz w roku.Przyjeżdża Biskup i on udziela sakramentu.Przygotowanie trwa niestety 3 kąta ale.......dla dorosłych w nurkowych parafiach można to ogarnąć w rok czy pół roku.Teraz jest czas bierzmowania. Zorientuje się kiedy jest w Twojej parafii lub w innej idź do Proboszcza poproś, porozmawiaj.My mamy np takiego proboszcza z nie robi problemów.ale pewnych spraw nie przeskoczyć i biskup dla Ciebie tylko nie przyjedzie......Może w większych miastach bierzmowania są częściej niż raz w roku musisz popytać :)

Gość forbacia
A to ateista nie może być chrzestnym? To kto w końcu wybiera tych zastępczych rodziców na w razie co? Kościół czy rodzice?

Gość gość
Zadaniem chrzestnych jest wychowywanie dziecka w wierze i tyle. Nie żadne zastępstwo...

Gość gość
Proszę Państwa, przykre, kościół przesadza, jeśli ktoś ma chrzest i komunię to po co jeszcze bierzmowanie. Ja się wkurzyłem na kościół, nie chcą bierzmować co miesiąc to nie. Mój syn, który tylko nie był jak to się mówi na ostatniej lekcji nie został bierzmowany. I teraz nie może być chrzestnym młodszego brata. Będzie więc patronem, tak to wymyśliłem i nie będę się nikogo prosić. ktoś napisał dobrze, že chrzestnych lub opiekunów wybierają rodzice. Kościół się zapędził w legislacji tak samo jak i pañstwo.

Gość gość
Witam. Ponawiam pytanie Czy ktoś orientuje się gdzie od ręki dostanę bierzmowanie. Zależy mi na czasie Bardzo proszę o poważne odpowiedzi

Gość gość
Po czterech latach ci się znowu przypomniało ?

Gość gość
Od ręki na pewno nie ! Bierzmowania udziela biskup, wiec musisz się pofatygować do urzędu biskupa gdzie wszystkiego się dowiesz

Gość Monika

Przecież dostałeś już odpowiedź. Biskup przyjeżdża raz w roku do danego miasta. Zainteresuj się kiedy i przynajmniej rok wcześniej wpisz się na listę. Przygotowanie do bierzmowania trwa rok, poza tym trzeba też zdać egzamin końcowy taki jak przed pierwszą komunią świętą. 

Gość Gość

Witam. Próbowałam kupić bierzmowanie w Internecie i nawet wysłałam pieniążki ,co się okazało że ani bierzmowania ani pieniążków. Pozdrawiam.