Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkaaaa

Wybór świadkowej, help

Polecane posty

Gość autorkaaaa

Hej dziewczęta, mam dylemat odnośnie wyboru świadkowej na mój ślub. Mam jeszcze sporo czasu w sumie bo rok, no ale chciałabym poznać Wasze zdanie. Mam kilka dobrych koleżanek i dwie bliskie przyjaciółki. Jedna mieszka w Anglii, a druga na miejscu. Wszystkie przyjaźnimy się od liceum. Siłą rzeczy bliższy kontakt mam z tą co jest na miejscu. No i pierwotnie na nią padł mój wybór na świadka. Sęk w tym, że zaliczyli z narzeczonym "wpadkę":) Oczywiście wszyscy się ogromnie cieszymy i ja też, że będę ciocią:) Chodzi o to, że termin ma na wrzesień, a mój ślub ma być w czerwcu, i zastanawiam się czy rola świadkowej nie będzie w takim przypadku dla niej kłopotliwa. Maluszek będzie miał wtedy ok.10msc, niewiem czy wtedy jeszcze się karmi piersią? Czy będą chcieli zabrać dziecko na wesele jeszcze niewiem. W każdym razie nie chcę jej za bardzo obciążać, kiedy będzie miała na głowie małe dziecko:/ No i w tej chwili myślę nad drugą moją psiapsiółą, tą z Anglii. Mamy stały kontakt na fb, parę razy w tyg, co parę miesięcy jak przyjeżdża spędzamy wspólnie urlop, itd. Tylko teraz niewiem, czy świadkowa organizuje wieczór panieński itd, tak u nas jest z reguły, no i teraz niewiadomo czy mogłaby przyjechać wcześniej, czy na ostatnią chwilę, tak logistycznie mogłoby być ciężko. Siostry nie mam żadnej, jestem jedynaczką. No i też nie chcę, żeby żadna nie poczuła się urażona, że jej nie wybrałam czy coś. I pomyślałam sobie nad takim rozwiązaniem, że przy najbliższej wizycie tej drugiej w pl, spotkamy się we trzy i im zaproponnuję, żeby między sobą ustaliły która będzie moim świadkiem. Co o tym myślicie? To nie będzie jakieś faux pas z mojej strony?

Gość autorkaaaa
up

Gość gość
spotkanie we trzy aby same ustaliły która będzie świadkiem?? Głupi pomysł... Najpierw zapytaj o to koleżankę, z którą masz najbliższy kontakt. Jeśli odmówi, to poproś tę drugą. Też miałam problem ze świadkiem. Wyszło z tego zamieszanie z poplątaniem i w końcu podziękowałam swojej niedoszłej świadkowej, bo w ogóle nie chciała współpracować. Myślała, że to ona będzie o wszystkim decydować i ja mam się jej podporządkować. Niedoczekanie jej... Ostatecznie świadkiem będzie moja bliska kuzynka. Najważniejsze aby wybrać n świadka kogoś bliskiego i zaufanego