Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duża utrata wagi w ciąży

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, czy któraś z was w ciąży jedynie schudła? ja jestem na półmetku i jedynie tracę na wadze. w 14tc miałam -8kg, w 16tc -9kg a teraz już -10kg. byłam już u dietetyka, jem wszystko co kazała a waga nadal leci w dół. przy tym wszystkim dziecko rozwija się prawidłowo, tylko ja nie mam siły i chudnę. czy któraś słyszała o podobnym problemie i udzieliłaby jakiejś rady? z góry uprzedzam, że jedzenie czekolady i tłustych czy smażonych posiłków u mnie odpada ze względu na dolegliwości żołądkowe.

Gość gość
No ok czyli ile schudłaś od wyjściowej wagi? Bo jak wiadomo płód przybiera na wadze, wody płodowe też ważą i łożysko na tym etapie też troszkę a to wszystko nie traci na wadze ale na niej przybiera więc przynajmniej powinnaś stać w miejscu a nie chudnąć. Dziwaczny przypadek i kojarzy mi się jedynie z małowodziem . Poczytaj o małowodziu. Dziecko ma okresloną wagę poprzez USG? Nie wiem w którym tygodniu jesteś i czy to już możliwe ale jeżeli nie ma określonej poprzez badanie ultrasonograficzne to skąd wiadomo że ma prawidłowy przyrost skoro ty chudniesz?

Gość gość
przez półmetek miałam na myśli, że jestem już po usg połówkowym. lekarz twierdzi, że w brzuchu wszystko rozwija się prawidłowo (nad usg pochylało się ich dwóch), nie ma żadnych odchyleń od normy w sumie nie wiem ile schudłam od wyjściowej wagi jeśli miałabym dodać wagę dziecka i wód. wiem, że od momentu pierwszego ważenia do teraz mam -10kg

Gość gość
A ile ważyłaś przed ciążą?????

Gość gość
Od pierwszego ważenia do teraz ma na minusie 10 kg? Tarczycę zapewne miałaś badaną . Dziwne. Nie słyszałam jeszcze o takim przypadku i ktoś mógłby zazdrościć ale skoro słabo się czujesz to znaczy że coś jest nie tak? Może niedobór cukru? Przeciwieństwo cukrzycy. Tu gdzie mieszkam robi się badania też w tym kierunku kiedy organizm nie przyswaja cukru .

Gość gość
Tak mialam przy cukrzycy ciazowej

Gość gość autorka tematu
tarczycę miałam badaną (tylko chwilowo miałam FT4 niższe o 0,03 niż norma), nawet wcześniej miałam robione obciążenie glukozą 75g i wszystko w normie. test odnośnie cukrzycy ciążowej jeszcze przede mną.

Gość gość
ja po wyjściu ze szpitala z dzieckiem ważyłam 17kg mniej niz przed ciążą. Rzecz w tym, że ja tyłam wcześniej przez tarczyce, którą ciaża mi chwilowo unormowała. W moim przypadku był to efekt wręcz porządany, bo zachodząc ważyłam 95kg a po porodzie 78kg.