Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a najlepiej mianowany

CZY KTOS WIE ILE NAPRAWDE ZARabia nauczyciel

Polecane posty

ma ktos w rodzinie albo sam jest

Gość gość
mianowany 2600 + różne dodatki za wychowawstwo,motywacyjny

Gość gość
nie mam ale wiem. Masz 3 poziomy stażysta-kontraktowy mianowany dyplomowany Początkowo max1500 Jeśli to tylko stażysta lub kontrakt nawet 900pln Mianowany zarabia (2lata praktyki) 1500-1700 Dyplomowany 2000 - 2500netto Ceny podane do ręki. Zależą od dodatków gminnych powiatowych / wiejskich. Przedszkolanka zarabia do 1700 za 8h kompletnie się nie opłaca patrząc w stosunku do nauczyciela.

mam w rodzinie( kuzynka) nauczyciela mianowanego ona zawsze pyta kto ile zarabia ale sama nigdy tego nie powiedziala wiec jestem ciekawa skoro to taka tajemnica

Gość gość
Dodatek za wychowawstwo to max 100pln. I żeby zdobyć dyplomowanego potrzeba ok 5 lat. Musisz się wykazać u dyrektora zrobić kursy zdać egzamin itd. Może w wawie itd zarobisz do 3 tyś. Ale tak jak podałem 2- 2,5 tyś netto to max. Chyba że gmina wiejska tam dodatki są większe. Lub miasto dajace duże dodatki np kielce 2800netto.

Gość gość
Mianowany tak jak ci napisałem ma podstawę ok 1500netto + dodatki. Zazwyczaj mianowani nie maja wychowawstwa. Niestety takie pensje w polsce. Niby mało a sam chciałbym być nauczycielem i za 5h dziennie dostawać 2,5 netto po godzinach dorobić sobie jeszcze z 1,5 tyś i można żyć. A ja zarabiam 2,5 netto za 12h pracy.

Gość gość
Jakie 5 lat na dyplomowanego? Od kiedy kilka lat temu wprowadzono obowiązkowe przerwy, taki awans zajmuje minimum 10 lat, jeśli po drodze nie masz urlopu na dziecko itp. A sumy mniej więcej się zgadzają.

Gość gość
jestem dyplomowana,staż 11lat,zarabiam ok.2300.pełen etat.2lata temu pracowałam na wsi to miałam 2600.wydaje mi się,że pensja mi skoczyla o ok. 300zł,gdy zrobiłam dyplomowanie.czyli mianowany ok. 1800-2000.mógłby mieć.

Gość gość
znam wielu nauczycieli,którzy mają emerytury od 700-1500zl dlaczego takie mają,skoro tyle zarabiają?

Gość gość
to powiedzcie mi,kiedy jest się nauczyciel mianowany a kiedy dyplomowany? jakie kursy? jakie egzaminy? z czego?

Gość gość
Acha, i jak słyszę że 5h dziennie to mnie coś trafia. Mój mąż pracuje w firmie 8h, wraca do domu i ma wyrąbane. Ja (gimnazjum) siedzę w pracy bardzo różnie, czasem do 13.00, czasem do 19.00, w KAŻDYM tygodniu mam raz do wieczora albo kurs, albo radę, albo zebranie zespołu, albo wywiadówkę, albo drzwi otwarte, albo dyskotekę, albo spotkania promocyjne dla podstawówek, albo co tam jeszcze. Testy i wypracowania odkładam wieczorem o 20:00, kiedy mogę w końcu jakiś film obejrzeć. Nie twierdzę, że wszyscy nauczyciele tak pracują, ale w szkołach na poziomie właściwie każdy. A o wychowawstwie to już nawet nie mówmy, wolę sama zapłacić, niż być wychowawcą.

Gość gość
Gość z 20:03: poszukaj sobie w necie Rozporządzenia MEN w sprawie awansu nauczycieli. Za dużo by pisać.

Gość gość
Nie przesadzaj są nauczyciele i nauczyciele. Zamiast p*******ć na przerwach można poprawiać kartkówki. Poza tym nie co tydzień jest dyskoteka czy coś. Tak że jak pracujecie 6h to max. Co innego polonistki/ historycy którzy muszą sterty papierów czytać. Nie mówiąc już o tym że taki wfista nic kompletnie nie robi poza tymi 5h. Chyba że sobie dorabia sksami.

Gość gość
Jak się komuś źle życzy to się mówi - obyś uczył cudze dzieci, ja jestem nauczycielem dyplomowanym zarabiam 2460 a pracy mam ponad 40 godzin tygodniowo, zapraszam wszystkich na 3 dniową wycieczkę z młodzież, na lekcję z 35 uczniami, uwierzcie mi że 10 minut byście nie wytrzymałej, ktoś kto nie ma pojęcia o pracy w szkole niech się nie wypowiada bo pisze bzdury,

Gość gość
Pracowalam ok 3 lata temu w szkole miasto ok 50 tys mieszkancow Nauczyciel dyplomowany mial wtedy cos kolo 2600 brutto Plus dodatek stazowy do 20% wynagrodzenia Dodatek motywacyjny od 3 do 10 % przewaznie mieli Godziny nadliczbowe kazdy mial przynajmniej kilka w miesiacu srednio robiac przelew powyzej 3000 zl mial dyplomowany z dlugim stazem pracy.

Gość gość
Pracuje 4rok w przedszkolu.mam za soba 5lat pracy w finansach i 5lat studiow.mam. tytul n-la kontraktowego(w tym roku jak mialam zaczac aeans na mianowanego zaszlam w ciaze).Ze wszystkimi miesiecznymi dodatkami zarabiam ok 1900zl.na zwolnieniu w ciazy ZUS wyplaca mi srednia za prace i miesiecznie dostaje 2200.uwazam ze to b db pieniadze bo raz swoja prace b lubie,dwa to 5a nie8godzin.wiec ktos kto pisze o 1700 myli sie.wiem ze place zaleza takze od gminy.