Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze dzieci gdy zaczęły chodzić też straciły apetyt

Polecane posty

Gość gość

Cześć Mamusie, mam taki problem z moim 13 miesięcznym synkiem, gdy zaczęłam rozszerzać mu dietę w wieku 5-6 miesięcy wszystko było w porządku, jadł ładnie wszystko i kaszki na mleku i wodzie, warzywa, owoce, musy owocowe, zupy przecierowe warzywne, jajka itp itd, Kilka dni przed swoim roczkiem synek zaczął chodzić i krótko po tym zaczął marudzić przy jedzeniu, stał się wybredny, w zasadzie nie je nic oprócz pieczywa i jogurtów. Czasami łaskawie z******ana albo śliwkę. Martwiłam się wcześniej że az za dużo je, bo jadł wszystko i jadły cały czas a teraz zaczynam mieć odwrotny problem. Czy Wy też zauważyłyście taką zmianę u swoich dzieci gdy zaczęły być mobilne ? Pozdrawiam Mamusie i życzę miłej niedzieli :)

Gość bkt
a więc coś w tym jest:P ja konkretnie nie bo w tym okresie karmiłam jeszcze ale moja kolężanka tak:) jej mały schudł 2 kg:P trwało to koło 2-3 mc a potem wróciło do normy:)

Gość gość
nie teraz je mniej bo idzie 5 zębów na raz, może ząbkuje?

Gość wiosennamama25
Mój synek ma tak samo, odkąd zaczał chodzić dobry mc już to ciągle marudzi przy jedzeniu. Dziisaj wypił 250 ml mleka z kaszą i zjadł dwa jajka i troche bułeczki nic wiecej nie je. Trzyma w budzi albo pluje, nie mam siły już do niego;/

Gość gość
Dziecko, gdy zaczyna chodzić nagle świat staje się o wiele ciekawszy i po prostu mały jakby to powiedzieć nie ma czasu na jedzenie, bo wszystko jest takie nowe, fajne i ciekawe..myślę, że dobrym rozwiązeniem by było jak najszybciej kupić siedzisko takie specjalne do karmienia wtedy mały będzie siedział w miejscu i już nie będzie tak ciekawie, można mu dac cokolwiek do zabawy żeby się nie nudził najlepiej coś, czego jeszcze nie widział :) ja dawałam np. plastikowe pojemniki, drewniane sztućce miśki wtedy wszystko ładnie zjadał

Gość mama_niejadki
up up podbijam temat :)

Gość wiosennamama25
Ja mam taki fotel do karmienia i to dość drogi i fajny specjalnie wygodny bo i ma funkcje bujania po złożeniu. Nic z tego jak nie jadł tak nie je jedyne co mu podchodzi to mleko z kaszą nic więcej. Był karmiony na oknie, pralce, na kolanach we wannie :D puszczałam mu bajki, dawałam gazety, coś w rączkę itp nic nie pomaga trzyma w buzi po kilka minut albo pluje;/