Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet zabral mi paszport... prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość gość

witam moj byly facet zabral mi paszport mego 3 letniego dziecka. nie mielismy slubu, nie ma ograniczonych praw a ja mam juz kupione bilety do polski. paszportu nie chce mi oddac bo boi sie ze moge nie wrocic (a rozwazam taka opcje ) tym samym robi mi na zlosc, toczymy iedzy soba ogromna wojne, polski konsulat nie chce mi w tejsprawie pomoc, nie wiem dlaczego ale kobieta ktora tam pracuje jest chyba nie normalna, albo zwyczajnie przyglupia ze nie moge uzyskac od niej zadnych informacji w tej sprawie

Gość Gajga
a gdzie jesteś.

Gość gość
na islandii

Gość gość
sorry toczysz z nim wojny, bylo zle wczesniej I nie ukrylas paszportu? a gdzie sie dziecko urodzilo? jakie ma obywatelstwo maz I dziecko? przeciez to wszystko jest wazne bo mozliwe, ze nawet nie mozesz zostac w Polsce na stale z dzieckiem

Gość Gajga
hm..., albo się dogadasz z facetem albo nie wiem . On tak samo jak ty chce kontaktu z dzieckiem .

Gość gość
mieszkam na islandii, wszyscy jestesmy polakami i dziecko ma obywatlestwo polskie. bylo tragicznie potem sie uspokoilo oboje doszlismy do jakiegos porozumienia i chcilismy by to wszystko zalagodzic zeby dziecko jak najmniej to odczulo. paszport zwedzil niby przez przypadek jak przyjechal po sowje dokumenty, potem powiedzial ze sprawdzi czy go ma bo sobie nie przypomina zeby go pakowal ale ze jezeli go ma to odda przy najblizszej okazji potem znow zaczela sie wojna i rozkrecila sie na calego dzis wiem ze do porosumienia nie dojdziemy juz nigdy

Gość gość
idź do konsulatu i wyrób następny, proste

Gość gość
Islandia jest w UE i niepotrzebny jest paszport, możesz wracać do kraju na dowód

Gość gość
tyle,ze to nie jest jego dziecko, a moje, mam je z kims innym, on o tym nie wie

Gość gość
Islandiia nie jest w uni europejskiej!! ja moge leciec na dowod dziecko nie! musi miec paszport zas paszportu nowego nie moge wyrobic bez jego zgody! prosze o pomoc ludzi ktorzy maja jakies pojecie a nie tylko aby sobie popisac bo ja tez kretynka skonczona nie jestem skoro mieszkam na islandii to chyba leiej wiemm czy naleze do ue czy tez nie

Gość gość
Islandia należy do strefy Szengen, zaś przynależność do Unii Europejskiej olali tym samym chroniąc własne rozległe łowiska ryb z których czerpią krociowe zyski. Tak to wygląda z skrócie.

Gość gość
możesz zawsze wziąć dziecko i kutrem uciekać do Polski, dziecko schować np. w skrzyni z rybami gdy będzie kontrola celna ?

Gość gość
Nie wyrobią C***aszportu, nawet jak zgłosisz kradzież?

Gość gość
zrobie sobie jeszcze spodniczke z trawy a w lape wezme maczuge i jak ktorys bedzie chcial zajrzec do tej skrzyni to poroz******lam im łby. w koncu islandczycy maja dalej tok myslenia wikingowcow .

Gość gość
Zgłoś kradzież albo zagubienie paszportu na policję i spróbuj wyrobić paszport tymczasowy w konsulacie

Gość gość
a w jakim jesteś wieku? jak masz mniej niż 40 lat to przecież możesz urodzić jeszcze dziecko

Gość gość
zrobie sobie jeszcze spodniczke z trawy a w lape wezme maczuge i jak ktorys bedzie chcial zajrzec do tej skrzyni to poroz******lam im łby. w koncu islandczycy maja dalej tok myslenia wikingowcow .

Gość gość
nie moge isc do konsulatu,bo jestem tu nielegalnie

Gość gość
probowalam tak zrobic, do wszystkiego potrzebuje jego zgody. nie wyrobie paszportu sama juz sama wspominalam

Gość gość
dzieci niech ida lekcje odrabiac, a debile niech sie poucza to moze prace szybciej jakas znajda!!

Gość gość
,

Gość gość
debile nie tkwia w konkubinatach :)

Gość gość
"nie moge isc do konsulatu,bo jestem tu nielegalnie" ale ściema aż żal

Gość gość
debile sie zenia! jestem tu legalnie kto sie podszywa

Gość gość
jestem kobieta samodzielna i niezalezna i nie bede sie hajtac tylko dlatego ze zaszlam w w ciaze bo co ludzie powiedz. nie chodze do kosciola ale nie bede przed Bogiem przysiegac milosci dla kogos kogo nie jestem w stanie pokochac, z reszta ja prosze o porade wspraiwe paszportu a nie o wymadrzanie sie na temat tego jak mam zyc. jak bede miala problem ze swoim zyciem to znajde sobie psychologa. wiec trzymajcie sie tematu

Gość gość
skoro jesteś konkubiną więc masz tego konsekwencje

Gość gość
tak a gdybym byla mezatka to bym pisala co zrobic zeby dostac rozwod bo moj maz uwaza ze nasze mauzenstwo mozna naprawic, a to ze mnie lał przez 6 lat z zazdrosci to tylko dowod na to jak bardzo mnie kocha.

Gość gość