Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet zabral mi paszport... prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość gość
kto mi dobrze radzil? bo nie widzialam tu takiej osoby, no najgorsze jest to ze tu nie mam rodziny zadnej ani przyjaciol, po rozstaniu wszystcy sie ode mnie poodwracali i kazdy jemu wierzy a ja wszystko wymyslam na tak z******tego faceta

Gość gość
jak to co powiesz? tak jak jest powiesz tak jak jest, nie jesteście jego własnością, niech spada na drzewo banany prostować

Gość gość
A po co ty w ogóle chcesz wracać? Oc***ałaś z radości? Nikt nie wraca z Islandii. Zalegalizuj pobyt i żyj. Ewentualnie jak próba zalegalizowania się nie powiedzie, to cię wydalą przy dobrych wiatrach z dzieckiem i to za friko.

Gość gość
Jest ojcem tego dziecka w końcu czy nie?

Ręce opadają. Rozwiązanie tej sprawy nie jest trudne. Zgłoś po prostu w konsulacie/ambasadzie, że ukradli/zgubiłaś paszport dziecka i złóż wniosek o nowy paszport. Tyle. To naprawdę takie trudne. Tak btw do Islandii można wjechać także na dowodzie, bo pomimo że kraj nie jest w UE to należy do EOG.

Gość gość
co ja mam legalizowac?? jestem tu legalnie pracuje normalnie, nawet nie na pelen etat, bo mi sie nie chce, mam 23 lata w polsce kawalerke, na wlasnosc tu splaacam piekne mieszkanie ktore za 3 lata bedzie moje na wlasnoc o powierzchni 98m2 , jezdze porshe cayenne 2008 , co roku jezdze do poslki na wakacje na 5 tyg a zima na tydz lub dwa do cieplych krajow, jestem zakupocholiczka i niczego mi nie brakuje. mam w d***e te pieniadze , chce wracac do mamy do mojej rodziny i wole zostawic tutaj to wszystko ale przestac plakac po nocach i myslec co ten debil mi jutro znow zgotuje. wiem ze w polsce jest ciezko bo sama sie z biedy wyrwalam ale ludzie czy dla was tylko kasa sie liczy??

Gość gość
tak jest ojcem tego dziecka ! po raz setny pisze !!! bylam w konsulacie nie moge wyrobic paszportu sama bez zgody ojca!!!!!!!!! ojciec musi stawic sie razem ze mna OSOBISCIE w konsulacie przy skladaniu wniusku !!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
skoro taka z ciebie bogaczka to idz się poradzić prawnika, czy na Islandii nie ma adwokatów?

Gość gość
sa i bylam, jedyna droga jest ogranicznie praw a ja tego nie chce. nie chce sie ciagac po sadach, opowiadac wszsytko co sie dzialo przez te wszystkie lata, syty glodnego nie zrozumie

Gość gość
nie chce z nim wojny, nie chce miec z nim zadnego kontaktu. chce tylko odzywskac paszport zapomniec o nim i nie miec z nim wiecej stycznosci.

Gość gość
.

Gość gość
,