Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudoaktorka

Pies i swinka mega problem!

Polecane posty

Gość pseudoaktorka

Witam! Moze nie jest to portal do tego typu tematów , ale jakos mi przyszedl jako pierwszy na myśl. Mam taki mały , nie mały problem. Otóż kilka dni temu kupiłam swinke morska rasy skinny ma nie co ponad miesiac, jest przeslodka , I wlasciwie juz od piewszych chwil pojawil sie problem. Mam psa , Ma ok 8 lat i bardzo zadrosny od swinke. Jest nie znośna !! Po prostu idzie oszaleć . Lata przy klatce, piszczy , szczeka ,"murczy", biega , Masakra, Nie wiem co robic . Czy któraś miała taki problem lub podobny? Jak przyzwyczaic psa do nowej sytuacji . Bardzo prosze o odpoweidz i pozdrawiam bardzo serdecznie.

Gość gość
York to nie pies.

Gość gość
Musisz pokazać psu, że świnka to coś dobrego. Czyli np skorzystaj z metod Victorii Stilwell. Posadź psa koło siebie i dawaj mu smakołyki (uwaga, najlepiej tu psu nie dac śniadanka żeby był bardziej chętny na smakołyki). Smakołyk dawaj na komende dobrze. Teraz niech ktoś przyniesie ci świnke do pokoju, ale gdzieś na stół czy coś. Ty cały czas karmisz psa i mówisz dobrze. Jak pies zareaguje na świnke szczekaniem, to świnka wypad za drzwi. I tak znowu, aż będziesz w stanie postawić klatke ze świnka koło psa. Tu nie chodiz o to, żeby pies się przyjaźnił ze świnką. Ma ją ignorować. Nie jestem jakiś znawcą, to z góry zaznaczam. No i tresura wymaga czasu, pare dni, to nie jets kwestia godziny czy dwóch. Obejrzyj sobie na yt filmiki z programem "It's me or the dog". Mozna znalezc caly 2 sezon.

Gość gość
niestety potwierdzasz tezę, że posiadaczki yorków to analfabetki i nieuki :o i jak ktoś już napisał york to nie jest pies! to jakiś szczur jest

Gość pesudoartystka
Ale ja nie mam zadnego yorka!!!!!!!!!!