Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pseudoaktorka

Pies i swinka mega problem!

Polecane posty

Go艣膰 pseudoaktorka

Witam! Moze nie jest to portal do tego typu temat贸w , ale jakos mi przyszedl jako pierwszy na my艣l. Mam taki ma艂y , nie ma艂y problem. Ot贸偶 kilka dni temu kupi艂am swinke morska rasy skinny ma nie co ponad miesiac, jest przeslodka , I wlasciwie juz od piewszych chwil pojawil sie problem. Mam psa , Ma ok 8 lat i bardzo zadrosny od swinke. Jest nie zno艣na !! Po prostu idzie oszale膰 . Lata przy klatce, piszczy , szczeka ,"murczy", biega , Masakra, Nie wiem co robic . Czy kt贸ra艣 mia艂a taki problem lub podobny? Jak przyzwyczaic psa do nowej sytuacji . Bardzo prosze o odpoweidz i pozdrawiam bardzo serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
York to nie pies.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Musisz pokaza膰 psu, 偶e 艣winka to co艣 dobrego. Czyli np skorzystaj z metod Victorii Stilwell. Posad藕 psa ko艂o siebie i dawaj mu smako艂yki (uwaga, najlepiej tu psu nie dac 艣niadanka 偶eby by艂 bardziej ch臋tny na smako艂yki). Smako艂yk dawaj na komende dobrze. Teraz niech kto艣 przyniesie ci 艣winke do pokoju, ale gdzie艣 na st贸艂 czy co艣. Ty ca艂y czas karmisz psa i m贸wisz dobrze. Jak pies zareaguje na 艣winke szczekaniem, to 艣winka wypad za drzwi. I tak znowu, a偶 b臋dziesz w stanie postawi膰 klatke ze 艣winka ko艂o psa. Tu nie chodiz o to, 偶eby pies si臋 przyja藕ni艂 ze 艣wink膮. Ma j膮 ignorowa膰. Nie jestem jaki艣 znawc膮, to z g贸ry zaznaczam. No i tresura wymaga czasu, pare dni, to nie jets kwestia godziny czy dw贸ch. Obejrzyj sobie na yt filmiki z programem "It's me or the dog". Mozna znalezc caly 2 sezon.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
niestety potwierdzasz tez臋, 偶e posiadaczki york贸w to analfabetki i nieuki :o i jak kto艣 ju偶 napisa艂 york to nie jest pies! to jaki艣 szczur jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pesudoartystka
Ale ja nie mam zadnego yorka!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post