Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie umalowac zeby nie bylo widac siniaka

Polecane posty

Gość gość

Mam okropnego siniaka pod okiem. Jak mam się umalować czy w ogóle sie da? żeby nie bylo tego widać! Proszę o pomoc. Musze jutro isc do szkoly;(

Gość gość
Kto ci go nabil ?

Gość gość
Nie chce mi sie o tym rozmawiac. Musze byc jutro w szkole bo mam matury i nie wiem jak to ukryć żeby nie bylo widać, bo zaraz zaczna sie krępujące,pytania.

Gość gość
tylko okulary ci pomoga

Gość gość
fioletwy kolor zneutralizuje zólty, czyli nałoż zolty korektor, o ile taki masz:)

Gość gość
naloz korektor kryjacy , albo chociaz fluid, podklad

Gość gość
Okej. Sprobuje. Jak to nie pomose to moze nakleje opatrunek i będę wmawiala ze cos mi sie stali z okiem. Ma ktoś jakis pomyśl na wiarygodna chorobe?

Gość rrrrrrrrrrr
a co, chlopak cie pobil? bedziesz go chronic? :O

Gość rrrrrrrrrrr
pobije cie po raz kolejny :O jestes DDA?

Gość gość
Chlopak albo starzy ci wlali.

Gość gość
Zalamka, nalozylam próbna tapete-tona korektora zoltego i podkladu i pudru i i tak widać. Chyba musze sobie,przykleić cos na oko i z tym chodzic. Ile moze schodzic taki siniak? P.S. To dla mnie strasznie krępujące;( Możecie sobie mówić, ze jak raz sie zdarzylo to zdarzy sie i następny ale mam mętlik w glowie. Nie chce mi sie niczego, musze byc na tych jutrzejszych maturach a z taka twarzą wszyscy mnie będą pytali:(

Gość gość
Moja mama nie żyje a tata wyjechal ze swoją dziewczyna na wakacje do Maroko. Wraca za 10 dni. Ten siniam to po klotni z chłopakiem. Tak wiem jestem dnem i daje sobą pomiatać. Nie musicie mi tego mówić ale doradźcie jak ukryć mimo przed ludźmi i ile,ono moze schodzic:(

Gość gość
sa specjalne korektory, nie pamiętam nazwy

Gość gość
siniak schodzi długo, najpierw jest fioletowy, potem zielony, żółty, mój brat kupił specjalny korektor u kosmetyczki, kosztował ponad 30 zł ale to było dawno, teraz pewnie więcej, a to facet więc tylko korektor miał bez żadnych pudrów dodaktowych i nic nie było widać

Gość Ale to już było
Najlepiej użyć korektor kolor lekko opalony, następnie przypudrować jasnym pudrem.Gdyby jednak było widać musisz założyć plaster z opatrunkiem.Gdyby ktoś Ciebie zapytał, powiedz że zrobił się jęczmień na oku i Cie boli.A tak prywatnie daj sobie spokój z damskim łobuzem.Możesz mieć coraz częściej podbite oczy.Nie powinnaś na to pozwolić łobuzowi😠

Gość gość
miałam też koelżankę która uzywała zielonego korektora bo miała strasznie czerwoną twarz- najpierw zielony korektor, potem fluid potem puder- i nie było widac tego buraka na twarzy, moze spróbuj

Gość gość
Dzieki dziewczyny. Z tym jeczmieniem to dobry pomysl.

Gość gość
Nie bede cie rugac. Powiedz ,ze walnelas sie okant stolu jak sie schylalas. A chlopaka w*******l na zbity pysk i zacznij sie szanowac. Jesli on cie tak traktuje to bedzie tak robil a ty bedziesz pozniej ukrywac since i sie wstydzic i tlumaczyc. Jak chcesz zeby tak wygladalo twoje zycie to powodzenia. Moja matka tez nie zyje ale doskonale pamietam jak ojciec ja lal.Przemysl sobie.Siniak zejdzie z czasem ate tego ch... w*******l ze swojego zycia.Jestes mloda znajdziesz sobie kogos. Tak apropo ile ty masz lat ?

Gość gość
Mam 17 lat. Jestem teraz w klazieatiralnej, bo poszlam rok wczesniej do szkoly:( Pewnie,macie racje, bo to nie jest w porzadku ze ja sie najem wstydu i placze nawet teraz przez niego. Wiem, ze to jest aktem desperacji ale brakuje mi poczucia akceptacji i dlatego godzir sie na takie traktowanie. Jest mi ciezko i czuje sie nikomu nie potrzebna. Z tata mam w ogole slaby kpntakt. Znaczy dake mi tylko pieniadze i zapewnia mi wszystko w sensoe materialnym ale nie rozmawiamy prawie wcale.

co zrobić jutro już wiesz, a od chłopaka wiej gdzie pieprz rośnie, chyba że chcesz by coś jeszcze gorszego z tobą się wydarzyło. ON SIĘ NIE ZMIENI

Gość gość
Mialo byc ze jestem w klasie maturalnej

Gość koalla mądralla
😠...w pysk mu się należy w twojej obronie.... A poieważ takie rozwiązanie jest gorsze, to lepiej odejść od niego.

Gość koallamądralla
powinnaś zostawić go. Jeśli facet ubliży kobiecie albo ją uderzy to wtedy trzeba odejść.

Gość gość
on się nie zmieni, niestety... uciekaj od niego szybciutko, zanim zacznie postrzegać Cię jak swoją własność i karać za wszystko co mu się nie podoba. Jest tylu fajnych chłopaków, młodziutka jeszcze jesteś, znajdziesz sobie kogoś na pewno. A z tatą spróbuj pogadać, mój też jakiś taki nierozmowny, ale jak się nad nim chwilę popracuje to idzie pogadać jak z człowiekiem. Jesteś dobrym człowiekiem, jak każdy masz chwile zwątpienia, ale to nie znaczy, że ktoś może Cię traktować w taki sposób

Gość koallamądralla
jest taki telefon zaufania Anonimowy przyjaciel w Olsztynie całodobowy, tam są w porzo ludzie. A jak chcesz to możesz napisać do mnie koalla.madralla malpa o2pl O ile nie będę akurat gnić nad ofertami pracy, albo w pracy to czytam tę skrzynkę.

Gość gość
Zastanawia mnie jedna rzecz. Jezeli masz siniaka po okiem to czy to twoj tata wogole zauwazy. I jestem ciekawa czy bedzie dociekal dlaczego i jak mu to wytlumaczysz. Moze powinnas z nim porozmawiac z tata oczywiscie. Moze to mu otworzy oczy.

Gość gość
Dziekuje Wam, jestescie madre i kochane. Moj tata wraca za 10 dni. Jest teraz zagranica ma walacjach ze swoja nowa dziewczyna.

Gość koallamądralla
naprawdę już lepiej być samej niż z gnojem psychopatą. Kiedyś jedna moja koleżanka powiedziała, że jej babcia mówiła "jak dziewczyna skończy 20lat to trudno ją oszukać" Popatrz ty masz jeszcze 3lata, żeby ciebie było trudno oszukać :) ;( jakoś te 3lata musisz przetrwać ;)

Gość gość
Zaklej oko opatrunkiem i powiedz, że sobie zarysowałaś rogówkę. Nie wiem jakieś opiłki Ci się wbiły w oko. I pożegnaj tego damskiego boksera, znajdziesz kogoś normalnego. trzeba znać swoją wartość!

Gość koallamądralla
co do likwidacji siniaka to nie podpowiem, czy przyłożyć ciepłę czy zimne, ale może lepiej całe oko zakleić gazikiem czy co :/ Lecę spać,,,papa...ty tez nie zarywaj nocy :) ps. zajrzyj na stronę Centrum Praw Kobiet tam jest całodobowy numer do dzwonienia w takich sprawach. Ja kiedyś w tej fundacji poznałam fajne babki, ale to były jakieś kursy czy coś tam rynku pracy i dawno temu