Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze jedna noc i zwariuję

Półtoraroczny syn drze się w nocy przez sen dlaczego

Polecane posty

Już nie wyrabiam. Wiem, że napisanie o własnym dziecku "drze się" jest słabe, ale on się na prawdę drze: krzyk, pisk, popłakiwanie, stęka, do tego dochodzi rzucanie się po łóżku. I to nie są ciche piski, on przez sen krzyczy głośniej niż jak się przewróci i czoło rozwali. Są to takie krótkie ataki, takie dosłownie sekundowe, po czym śpi jak zabity, spokojnie, bez ruchu, a po około 10-15 minutach znowu. Dziś już na niego ku/rwo/wałam w środku nocy, bo tego już nie idzie wytrzymać! Co może być przyczyną tych krzyków? Czy miał ktoś podobną sytuację?

Gość gość
normalne w tym wieku, układ nerwowy dojrzewa, mózg filtruje bodźce, pojawiają się sny (i koszmary senne). Przejdzie, nie martw się :) Założę się, że niedługo synek nabędzie mnóstwo nowych umiejętności, to taka wprawka mózgu :)

Gość gość
my mamy podobnie z dzieckiem od miesiąca, teraz skończyło 9 miesięcy. Pediatra powiedziała, ze to marzenia senne, przezywanie emocji :(

Gość gość
niekoniecznie w ubiegłym tygodniu czytałam ze takie zachowanie podczas snu najczesciej swiadczy o psychicznych problemach dziecka sa to poczatkowe objawy chorob i zaburzen psychicznych oczywiscie jak w kazdym przypadku nie wolno wrzucac wszytskich do jendego worka ale ja bym sie zastanowiała bo nie ejst to normalne

W dzień to jest pogodne, wesołe dziecko, w ogóle nie marudzi, płacze tylko jak się uderzy, pociecha całej rodziny bo taki uśmiechnięty wiecznie, teraz mu włączyłam muzykę w tv i sobie tańczy uchachany, ale nocki to porażka :( Mąż pracuje, a nawet uciekanie z sypialni nic nie daje, bo te krzyki słychać w całym mieszkaniu. Sama też już o niczym innym w tej chwili nie marzę jak o tym, by przespać ciągiem bez żadnej pobudki chociaż ze 2 godziny.

Gość gość
jest gwalcony przez jakis byt astralny, niestety bez poslizgu :(

Właśnie mi też się wydaje, że to tak do końca normalnie nie jest :( Bo te krzyki są przez sen i to taki mocny. bo nie raz podczes takiego ataku próbuję go uspokoić, nawet światło zapalam, na ręce go biorę, ale on śpi jak kamień. I jak normalnie śpi prawie bez ruchu to podczas tych ataków rzuca się na boki, z brzucha na plecy i na odwrót, dziś podczas jednego z ataków budzę się, szukam skąd głos dochodzi, a on w moich nogach, prawie z łóżka spadł. I krzyczał tata przez sen.

Gość gość
no przeciez to tak zawsze jest no my to wiemy ale jest na to i rozwiazanie :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość gość
To albo koszmary albo może ząbki. Spróbuj dać mu coś przeciwbólowego na noc. Jak ustanie to będziesz wiedziała że to zęby a jednorazowa dawka nie zaszkodzi. Dziecko może też przeżywać to co wydarzyło się w ciągu dnia. Może ma dużo wrażeń albo coś się zmieniło w waszym życiu. Dlaczego ludzie od razu zakładają ze to choroba psychiczną. W tym wieku dziecko się tak rozwija ze nawet coś co dla nas nie jest straszne dziecku się śni i się boi. Może być to np. Jakiś pies którego spotkaliście na spacerze.ty go nawet nie zauważyłaś a jemu się śni. Jak to będzie dłużej trwało to warto skonsultować z lekarzem. Obserwuj co się dzieje w ciągu dnia może jakaś bajka tak na niego działa ...

Gość gość
Poczytaj o koszmarach. Znajoma miała podobnie tylko dziecko im takie godzinne wycie uzadzalo co noc.tez przez sen. Nagraj na komórkę i idź do neurologa. Albo egzorcysta ☺

Gość gość
dzre sie a moze tak go coś boli ? wiele problemów ujawnia sie w nocy

Gość gość
naucz sie byc mama z wspolczuciem,moze snisz mu sie to wola tate

Gość gość
może zrywy miokloniczne? Dobrze byłoby nagrać takki "atak" i pokazać lekarzowi, najlepiej neurologii dziecięcemu.

Gość gość
Przejdź się z dzieckiem do pediatry. Nie zaszkodzi a może spotkał się z takim przypadkiem. Obejrzy dziecko. Jeśli coś go boli to lekarz powinien to wychwycić. Jeśli nic nie stwierdzi może skieruje cie dalej.

Gość gość
A może glista ludzka - nie żartuje to jeden z objawów, glista ropzoczyna wedrówke nocą.

Gość lujjia
Ja nie polecam zwykłego pediatry... takie rzeczy najlepiej ze specjalista, ten od razu wie, co i jak, o co dopytać, a pediatra właśnie obejrzy dziecko i nic nie stwierdzi, przecież nie wszystko widać gołym okiem i nie wszystko boli. Neurolog. Moje dziecko miało właśnie wymienione zrywy mioklonieczne (tka diagnoza po eeg) pokazywałam filmiki a pediatrzy (w tym p. dr na oddziale) bezradnie kiwali głowami i mówili: neurolog.

Gość gość
Pewnie awanturujesz sie z konkubentem podczas wieczornych libacji no i dzieciak w nocy drze jape

Gość gość
Zbadaj dziecko w kierunku pasożytów. Toksyny pasożytów mogą upośledzać system nerwowy człowieka. Jeśli szczepiłaś szczepionkami zintegrowanymi, to przebadaj dziecko na poziom metali ciężkich, bo to może skutkować rozrostem candidy u dziecka, a candida potrafi doprowadzić dziecko nawet do autyzmu. Ogólnie metale ciężkie równiez mogą porażać system nerwowy.

Gość gość
Widze że gość 12:03 juz ci zasugerował robaki. Z moje strony jeszcze ci powiem, że przy owsikach dziecko bardzo kopie przez sen. Wrażenie jakby się dziecku śniło, że biegnie.

Gość gość
A moze ktos rzucił urok na dziecko

Gość gość
a nic się nie wydarzyło? my leżeliśmy w szpitalu, codziennie maks o 23:50 dostawał lek-dożylny i strasznie płakał, pierwsza noc w domu 00:00 i krzyk, przytuliłam, i spał do rana, po szpitalu śpi niespokojnie myślę, że wciąż przeżywa.

Gość gość
Mój synek ma 11 miesiecy,też się wierci po całym łożku i stęka przy tym,piszczy,kwili..wyobraca sie i zasypia.

Gość gość
Drze sie, bo to stare gacie, a nie syn.

Gość gość
przygotować miednicę z wodą, klucz (taki duży) i świecę 2. świecę należy stopić, żeby mieć płynny wosk 3. gorący wosk należy przelewać przez klucz do miski z wodą (lub przez obraczke) (Wygląda to tak, jak lanie wosku do wróżb andrzejkowych). Kształt, który powstał, reprezentuje to, czego dziecko się boi. Woskową figurkę należy spalić. Strach dziecka zginie wtedy w płomieniach i dziecko przestanie płakać. Polecam tylko naprawdę zdesperowanym rodzicom. Nalezy czynnosc wykonywac nad dzieckiem.

Dziękuję za taki odzew Przeczytałam wszystkie Wasze podpowiedzi i tak: - w piątek byliśmy u pediatry, z jej punktu widzenia fizycznie wszystko jest okej, synek zdrów jak ryba. -na pewno idą mu zęby, aktualnie dwie górne trójki i jedna czwórka. więc spróbuję z tym syropem przeciwbólowym i zobaczymy. z tym, że między tymi zębami które teraz idą, a które wyszły wcześniej była spora przerwa, a noce i tak wyglądały tak samo. -wrażeń przez cały dzień synkowi na pewno nie brakuje. tzn nie nudzi się nigdy, dzień przeważnie jest intensywny, bo raz, że synek to taki z motorkiem w tyłku, że jak już na prawdę nie ma co robić to będzie tańczył do melodyjki z budzika. Teraz całe dnie spędzamy prawie na dworze, w ogrodzie. Bajki mu kontroluję, nie ogląda co popadnie, nie pozwalam. W tv są to Jej Wysokość Zosia, Pingu, Reksio, Klub Przyjaciół Myszki Miki, Zou itp. Na necie czasami mu puszczę odgłosy zwierząt, filmiki z rybkami w akwarium, kaczki na gospodarstwie itp. -z mężem jesteśmy dobrym małżeństwem, mało się kłócimy, jeśli nawet już muszę mu coś wykrzyczeć to przy synku zaciskam zęby, a jak nie ma sposobności to mężowi z smsie nawciskam, ale przy synki się kontrolujemy. Synek ma dużo miłości, bardzo dużo go przytulamy, całujemy, uśmiechamy się, nie tylko my zresztą, mieszkamy z rodziną męża i cała ta rodzina naszego synka traktuje tak ja my. Generalnie uważam, że synek lepszego dzieciństwa nie móglby sobie wymarzyć. Nie było też u nas żadnych zmian ostatnio, ja od narodzin siedzę z synkiem w domu, nie było żadnych nianiek itp. Więc nawet jeśli te krzyki nocne to reakcja na jakieś sytuacje które miały miejsce za dnia to nie wiem co to mogłoby być. -co do pasożytów to też o tym pomyślałam i jeśli dziś po syropie nie będzie żadnych zmian to na pewno zrobimy badania. (bo owsiki to chyba bym zauważyła w pieluszce, na pupie?) -co do choroby psychicznej - męża babcia miała schizofrenię depresyjno-maniakalną :(

Gość gość
Daj znać jak sie sytuacja rozwiązała.

Gość gość
I jak z dzieckiem autorko???

Gość gość
podbijam bo mam podobny problem , dziecko 9 miesięcy , tez idą ząbki, pogodny w dzień

Gość gość
hej, to ja, autorka. wychodzi na to, że to zęby. Wypróbowałam sposób z lekiem przeciwbólowym i wygląda na to, że to był strzał w dziesiątkę. Wieczorem po kąpieli synek dostaje butlę, idzie spać.Jak ja idę spać koło północy to robię mu drugą butlę, do której dodaję dawkę paracetamolu (8ml). Synek wypija to na śpiocha i jak Boga kocham prawie do samego rana jest spokój. Coś tam się wierci delikatnie przez sen i pomrukuje, ale w porównaniu z tamtymi nockami to teraz jest raj. Nie wiem czy to zdrowe, ale teraz co noc mu daję jedną dawkę paracetamolu. I jest spokój. jupi!!! :)

Gość gość
Mozesz przez kilka dni podawac nic mu nie bedzie . Spróbuj tez z kropelkam camillia na zabkowanie to nasz absolutny hit.