Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze jedna noc i zwariuję

Półtoraroczny syn drze się w nocy przez sen dlaczego

Polecane posty

Gość gość
Autorko moj ma rok i mam identycznie! Dziecko radosne,nie placze w dzien i tez z motorkiem w dupce:P Owsikow na pewno nie ma,znam sie na robalach,u dziecka pieluchowanego sie nie przeoczy! Zeby ida,lekarz to potwierdzil,tez 3 i 4. Jakis czas temu wyl przez se,ciezko sie bylo go dobudzic,jak w koncu sie dobudzilo,to za jakis czas przytulal sie i zasypial. Potem troche bylo spokoju i od wczoraj znow. Siedzimy ogladamy tv,slysze w niani ze zaczyna plakac,zanim dojde do pokoiku on spi,za chwile rzuca sie po lozeczku,poplakuje i spi. Wczoraj od 23 do 24 plakal,nie dawal sie odlozyc nawet,w koncu posmarowalam dentinoxem i zasnal.dzis jakby w koncu dziasla rozpulchnione,wczesniej raczej nie byly,chociaz bylo widac ze zeby ida. Widocznie szly przez kosc i go bolalo. Nurofen dawalam ale wiecej krzyku bylo przy podawaniu niz bez wiev dalam spkoj. A czy paracetamol jest lagodniejszy w smaku? U mnie o 12 nie bedzie na tyle glodny by wypic mleko,moge podac z woda,ale to gora 50 ml wypije.jakby nie bylo wyczuwalne w smaku to przejdzie,nurofen nie przechodzil.

Gość gość
znowu autorka U nas właśnie paracetamol hasco to jedyny lek, który synek toleruje, innych nie ruszy. Niby nurofen z parcetamolem (według mnie) mają podobne smaki, to jednak nurofenu nie wypije, a na paracetamol sam buźkę otwiera na drugą strzykawkę. Także może i Twojemu dziecku bardziej posmakuje, spróbuj. Bo ibufen to już w ogóle tragedia, ale to się akurat synkowi nie dziwię, nie wiem kto to paskudztwo produkuje, samej mi gębę wykrzywiło niemiłosiernie, jak wzięłam na język by sprawdzić, dlaczego synek spazmów dostawał jak mu to do ust wsadzałam. Może spróbuj dać mu trochę później jak zgłodnieje, mój koło północy już wciśnie te 120 ml, więc nie ma problemu.

Gość gość
to znowu autorka Albo po prostu daj mu ten lek od razu przy wieczornym karmieniu. Piszesz, że Twój synek już od 23 ma takie ataki, to jak podasz po kąpieli to jeszcze lek będzie działał. Bo mój to na dobre rozkręcał się koło 1-2, dlatego lek podaję mu koło północy, bo jakbym dała po kąpieli (po 20) to do tej pierwszej lek by już pewnie nie zadziałał.

Gość gość
Ale on je o 19 i w sumie te pierwsze godziny spi najlepiej potem sie zaczna od 12. Wczesniej zaczyna budzic sie na wode,tj.kolo 23-24 wlasnie. Czoraj myslalam ze glodny i nic nie zjadl. A kolo 2-3 juz mu si czasami zdarzy zglodniec.

Gość gość
A tak ze strzykawki szybko nie da sobie wcisnąć do ust? Może podaj ze strzykawki, wciśnij lek do ust i zaraz szybko podaj smoczek, żeby się zassał i nie zdążył wypluć.

Gość gość
Podawalam ta strzykawka z zestawu,ale on musi tego wypic 5 ml,to sporo,i wlasnie jest krzyk. W wodzie tez wyczuje,chyba ze mocno rozciencze ale wtedy tak duzo nie wypije. Myslalam zeby kupic ten mocniejszy nurofen,wtedy mniej i szybciej by wypil albo jak paracetamol jest lagodniejszy to wlasnie paracetamol.ale podobno ten nurofen z wieksza dawka jest intensywniejszy w smaku wiec na to samo wyjdzie. Jak przed spaniem dawalam nurofen to i tak po tych kilku godzinach plakal.

Gość gość
Witam moja córka podobnie się zachowuje ma rok i osiem miesięcy od dłuższego czasu budzi się w nocy za zwyczaj jest to godzina 1 lub 2 i płacze przeraźliwie,ucieka z łóżka krzyczy nie i ni, żadne próby przytulania i mówienia do dziecka nie pomagaja,nawet gdy pruboje ja wziąć na rece rzuca się jak szalona,bije mnie,kopie i nic nie da rady jej uspokoić aż w końcu po kilku minutach zasypia jak by nigdy nic i to zdarza się co noc też jestem wykończona i mam dosyć tej sytuacji ale chyba nic nie można zrobić chodziłam od lekarza do lekarza nikt nie wie jaka jest przyczyna takiego zachowania