Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak miesiączki co to moze być ?

Polecane posty

Gość gość

Okres spóźnia mi się już 5-6 dni. Mam również biegunkę i wszystkie objawy miesiączkowe, jednak nadal nic. Stosunki odbywam z moim partnerem zabezpieczając się, tylko raz, podczas gry wstępnej 'bawiliśmy się ' chwilkę bez, było to miesiąc temu, dzień po zakończeniu się mojej miesiączki (czyli praktycznie był to dzień bezpłodny), i było to tylko przez chwilkę, i partner nie miał wytrysku ani płyn preejakulacyjny nie wypłynął wcześniej. Już czasami zdarzało mi się nie mieć lub mieć spóźnioną miesiączkę, i nie wiem czy dzieje się to może ze stresu czy jest jakis inny powód. co myslicie ?

Gość gość
Błaagam o wasze zdanie, to bardzo ważne : <

Gość gość
Może masz zaburzenia hormonalne np. prolaktyny,może być to wywołane antykoncepcją odchudzaniem ale także stresem itd. idź i zbadaj ją jeśli masz problemy z okresem to ginekolog to najlesze rozwiązanie.

Gość gość
włąsnie miesiąc temu zaczęłam intensywny trening na mięśnie brzucha, i zastanawiam się, czy to nie jest powodem. I dodam też, że mój śluz jest wodnisty, lekko biały, ale tylko delikatnie i lejący się, nie taki gęsty.

Gość gość
Ciąża.

Gość gość
a skąd ta pewność?

Gość gość
Na głupie pytanie głupia odpowiedź. Kupić test i tyle w temacie.

Gość gość
to forum jest od tego, żeby pytać, dlatego zadałam takie pytanie. test też kupię, oczywiście.

Gość alter ego 555
Odpowiedź jak najbardziej prawidłowa. Na ogół brak miesiączki spowodowany jest ciążą.

Gość gość
wiadomo, że nie ma skutecznej antykoncepcji więc ciążę też trzeba brać pod uwagę, ale mogą być inne powody np. różnego rodzaju schorzenia ginekologiczne np. torbiele jajników , nadżerka itp. o ile ja pamiętam swoją ciążę to śluz nie był lejący i przeźroczysty tylko właśnie biały i gęsty . poza tym na opóźnienie okresu intensywny trening też może mieć wpływ, tak samo jak przyjmowanie niektórych leków w trakcie cyklu , odchudzanie , poza tym tarczyca ma ogromny wpływ . no ciężko stwierdzić na forum co może być przyczyną opóźnienia miesiączki . zrób test ciążowy a jak wynik będzie negatywny to idź do lekarza bo niektóre schorzenia mogą być niebezpieczne .

Gość gość
to chyba przez tą pogodę jakieś zmiany ja też nie mam ostatnio miałam 8 gdzie zawsze mam 10 a dzisiaj 13 i dalej nie mam, może jeszcze dostane . A jak nie to płakać nie będe

Gość gość
Jeżeli miałaby to byc ciąża, to byłby to 5-ty tydzień,a ja żadnych innych objawów poza brakiem miesiączki nie mam. jutro idę kupić test, przekonamy się ; )

Gość gość
test wyszedł negatywnie. 2 kreseczka nie była nawet delikatnie widoczna. ; )