Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zacząć się zabazpieczać po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Cześć :) za niedługo rodzę i się zastanawiam kiedy można zacząć się zabezpieczać po porodzie ? Myślę brać tabletki..a czy można je brać, gdy się karmi piersią? Jak jest u Was ?

Gość gość
Sa specjalne tabletki jednoskladnikowe ktore jak najbardziej mozna brac karmiac piersia, zabezpieczac sie trzeba os poczatku bo sama znam kilkoro dzieci z mitu, ze karmiac piersia nie mozna zajsc w ciaze. Ja osobiscie zdecydowalam sie na spirale, mirene, za niedlugo bede zakladac, mam nadzieje, ze spelni moje oczekiwania:-)

Gość gość
ja równo 6 tyg po porodzie poszłam do lekarza ,w ten sam dzień też przyjęłam pierwszą tabletkę cerazette bo karmiłam ,brałam je przez 16 mies karmienia bez przerwy czyli bez miesiączki bo przerwy robić nie trzeba ,można ale nie trzeba . Potem poszłam do gina dostałam luteinę na wywołanie okresu i biorę teraz inne tabletki .

Gość gość
Ja nie będę brać spirali, bo to dla mnie za drogi koszt na ten okres..niestety..będę brać tabletki, prezerwatywy są zbyt ryzykowne

Ja po porodzie brałam przez rok zastrzyki antykoncepcyjne - można je brać przy karmieniu piersią.Pierwszą dawkę dostałam 6 tygodni po porodzie ( nie miałam jeszcze okresu). Ale są też pigułki dla kobiet karmiących.