Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_

problemy z ciążą

Polecane posty

Gość załamana_

witajcie, mówią, że lepiej wygadać się czasami komuś obcemu niż bliskiemu, dlatego tu jestem - po raz pierwszy. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad czymś... otóż od 3 lat jesteśmy małżeństwem, mąż pracuje za granicą, widujemy się tylko w weekendy, niestety takie czasy nastały, wiadomo jak jest z pracą. No i ostatnimi czasy martwię się że coś ze mną nie tak... chodzi o to, że nie zabezpieczamy się, ale nadal nie jestem w ciąży. Nie wiem czy to wina tego że u nas do zbliżenia może dojść tylko w weekendy i może akurat to nie są te dni, a może po prostu coś nie tak od strony kobiecej. Aktualnie mam okres, jak się skończy to mam zamiar wybrać się na jakieś badania żeby to sprawdzić. Czy któraś z Was starała się długo o dzidziusia? a może ktoś jest w takiej sytuacji jak ja?

Gość gość
my staralismy sie o dziecko prawie 4 lata mimo co dwudniowego stosunku, a oboje bylismy zdrowi, wiec na moje oko nie ma sie co martwic ale do lekarza mozesz pojsc

Gość gość
też tak myślałam, że nie trafiamy w te dni i że po prostu musimy dłużej poczekać, a nie przejmować się tym, że rok minął a tu nadal nic. I co? i teraz jestem po szczegółowych badaniach, łącznie z hsg, laparoskopią, histeroskopią itd. mam endometriozę i nie wiadomo czy będę w ogóle w ciąży... Ja Ci radzę pójść na badania, zrobić usg, sprawdzić czy jest owulacja, czy pęcherzyk pęka, zrobić badanie hormonów a u męża badanie nasienia ale w porządnej klinice, bo zwykłe szpitale nie dają miarodajnych wyników wierz mi. Jak się okaże, że wszystko gra to tylko luz i w końcu się uda :) powodzenia :)

Gość załamana_
też jestem przekonana o tym, że powinnam zrobić badania... boję się bardzo, że coś jest nie tak, ale lepiej znać chociażby najgorszą prawdę niż nadaremnie robić sobie nadzieje... :-(

Załamana, nie martw się na zapas. Idź do lekarza, zobacz, czy wszystko ok. Może zlecić Ci badanie poziomu hormonów, może zlecić też badania Twojemu mężowi. Nie nastawiaj się na najgorsze - wcale nie musi tak być. Ja starałam się o pierwsze dziecko ponad 3 lata. I zaszłam w ciążę, kiedy najmniej się spodziewałam i straciłam nadzieję. :) Na zapas się nie martw, idź do lekarza. I pamiętaj też, że lekarz nie jest Bogiem i czasami się myli (ja kiedyś usłyszałam, że nie będę mogła mieć dzieci a dzisiaj mam 2 córeczki). Powodzenia

Gość załamana_
dzięki za dobre słowo P atrycja :-)

Gość gość
Patrycja ma rację nie martw się na zapas. Po prostu pójdź do lekarza i wszystkiego się dowiesz, trzymam kciuki i życzę Ci powodzenia bo dobrze wiem przez co przechodzisz.