Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PYTANIE DO KIEROWCOW POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Jak dzialają skrzyzowania? Nigdy nie wiem kto ma pierwszenstwo. Ja jak widze zielone swiatło to dałabym gaz do dechy i jade bo mam zielone a jednak wiem ze tak nie mozna bo niektorzy maja pierwszenstwo. Czy ktos mi pomoze? Dodam ze autem nie jezdze dopiero chodze na wyklady ale szczerze nic z nich nie rozumiem bo instruktor jest do beznadziejny. POMOCY

Gość gość
zmień szkołe jazdy i szlus, a nam d**y nie zawracaj bo juz chyba 10 raz zakładasz ten temat

Pomału na kursie nauczysz się wszystkiego co niezbędne. Na twoim etapie przyłóż się do teorii, na jazdę przyjdzie jeszcze pora.

Gość gość
nie wiem o jakie skrzyżownie i tym sygnalizacji Ci chodzi ale zasadniczo jak masz zielone i jedziesz prosto to zawsze masz pierwszeństwo

Gość gość
K***a człowieku, masz co najmniej 18 lat i nigdy w życiu rowerem po drodze publicznej nie jeździłeś?

Gość gość
na początku zaden instruktor nie powie ci "jedź jak chcesz" tylko będzie ci mówił, że np. "zbliżamy się do skrzyżowania takiego i takiego, chcemy skręcić w lewo, zmieniamy pas na ten do skrętu w lewo, mamy sygnalizator kierunkowy, więc gdy będzie zielone skręcamy w lewo, mamy pierwszeństwo przed jadącymi z przodu, jest to manewr bezkolizyjny" on ci wszystko wytłumaczy i będzie to robił przez pare a nawet kilkanascie pierwszych godzin, potem juz będziesz sama wiedziała co i jak

Gość gość
jezeli chodzi o skrzyżowanie równorzędne (tam gdzie nie ma znaków) zawsze atosujesz sie do zasady :prawej ręki" czyli patrzysz na prawą strone.. zawsze ma ona pierwszenstwo.. tam gdzie sa znaki stosujesz się do znaków.. i zapamietaj ze na skrzyzowaniach jezeli sa torowiska,tramwaj ma zawsze pierwszenstwo.. to tak w skrocie

Gość gość
O matko! Aż strach się bać, że takie tłumoki mogą prowadzić jakikolwiek pojazd, nawet roweru.

Gość gość
, nie widzisz ze autorowi chodzi o skrzyżowania z sygnalizacją? naucz sie czytać...

Gość gość
21;25- jakbys sie zauważyl to są różnego rodzaju skrzyżowania.. więc twoja wypowiedz jest zbędna..