Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOC W UZĘBIENIU

Psujące się zęby pomocy !!!

Polecane posty

Gość POMOC W UZĘBIENIU

Witam wszystkich. Jeśli zły dział proszę o przeniesienie. Mam 18 lat. Ostatnio mam problem dotyczący uzębienia, a mianowicie PIEKIELNIE szybko psują mi się zęby :/ Miałem ściągany aparat jakieś pół roku temu, ale zęby wtedy wyglądały bdb. Teraz niestety pojawiają się takie lekko białe przebarwienia, jedna chwila i "chrups", patrzę, a tam części zęba nie ma, a na dodatek ząb w środku/w przestrzeniach międzyzębowych z czarną dziurą :( Pomóżcie mi, to mi się zdarzyło nie 1 raz, czuję się fatalnie bo zawsze miałem białe a teraz mi się psują, jakbym nie dbał o nie :c Czy wpływ na to może mieć siłownia albo to że przybrałem trochę na wadze ?? Czytałem o niedoborze magnezu?, że może mam go za mało, ale czy to może powodować aż takie zniszczenia, skoro jem to co zawsze, tylko z większą ilością białka ?? Liczę na waszą pomoc bo jestem załamany :/ Pozdrówki. Smutny ja :(

Gość gość
prędzej jest to spowodowane możliwym niedoczyszczaniem zebów w trakcie uzytkowania aparatu. Idz do dentysty niech ci zrobi dokładny przegląd. Jak zęby tak "pękaja" to poprostu mają próchnicę tylko że w środku niewidoczną gołym okiem.

Gość gość
jak brakuje w organizmie magnezu tez sie psuja,takze...

Gość POMOC W UZĘBIENIU
Czyli minerały i witaminy nie mają z tym nic wspólnego ?? Ja już nie wiem co robić, w*****a mnie ta sytuacja, bo i nawet rodzicom wstyd powiedzieć bo mi powiedzą że to przez moje "białka" i inne g***a (już mi mamuśka ostatnio nagadywała...ciekawe co teraz powie), a dentysta pomyśli że koks nosem walę że mi się tak zęby psują i co tydzień u niego jestem :/ Faktycznie wcześniej mniej nitkowałem zęby (mycie było i jest zawsze, kilka x dziennie), żucie gumy dosłownie non-stop, no ale te przebarwienia pojawiają się nie tylko w przestrzeniach, ale i na środku zęba przykładowo. Teraz weź tutaj biegaj kolejne 2 tygodnie z czarnym gównem w buzi :/ Normalnie ludziom się pojawia czarna kropka i rooośnie sobie, czyż nie ? A u mnie jebs k***a i tyle z tego mycia :/

Gość gość
niektórzy tak mają, że po aparacie psują im się zęby

Gość gość
no właśnie- po aparacie często zęby się psują. a co do siłowni, to bierzesz jakieś odżywki czy coś? nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z zębami, ale mój ojciec jest lekarzem i kiedyś powywalał wszystkie białkowe odżywki mojego brata na śmietnik, więc może na wszelki wypadek odstaw. ja mam dużą skłonność do próchnicy i u mnie działa mycie elmexem- znacznie wolniej się psują, ale to też są różne opinie, niektórzy uważają, że fluor jest szkodliwy..

Gość ffinka
Pomogą skorupki jajek i skrzyp.....

Gość gość
ja też mam z tym problem :/ wstyd się uśmiechać

Gość gość
po prostu trzeba się wybrać do dentysty, wszystko wyleczyć i potem regularnie dbać o zęby, ja chodziłam do http://j-dent.com.pl/ Gdynia teraz uśmiech mam z powrotem ładny

nie wiem dlaczego łudzisz się, że na forum kobiecym, ogólnym będa siedziec dentyści i ci odpowiedzą o co to może chodzić z twoimi zębami... bezsensem jest siedzenie na forach jak sie ma realny problem..

Gość gość
Zakwaszony organizm, od tego sie psuja zeby, Juz to mowil profesor Nieumywakin w niejedntm swoim wystapieniu.