Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy suche jak siano

Polecane posty

Gość gość

Nie farbuje, wklepuje jedwab. Falowane ciemny blond włosy. Masakra, nie wiem juz co robić :(

Gość gość
jedwab je jeszcze bardziej wysusza.;) zainwestuj w maski domowe ( często sa lepsze niż kupne , cos w stylu jajko + majonez) może jakies zabiegi u fryzjera, jak to nie pomoze? no i nie prostuj, unikaj goracej temp

jedwab nie nawilzy Ci wlosow, on je "oblepia" i przez to blyszcza, ale nie ma dobrego wplywu. ja mialam w zimie tez ten problem, mi fryzjerka polecila szamponi odzywke, troche kosztowaly, ale po 1 uzyciu diametralna roznica. ale teraz nie pamietam jaka maja nazwe (szukalam w necie ale nie moge znalezc)

Gość gość
Używałąm różnych odżywek, ale musiałam wylać z pół butelki :( Troche mnie to kosztuje a w krótkich wyglądam jak debil. Po jajkach włosy walą jak 150, a dajcie spokój... Próbowałam. Nie używam prostownicy. Może zainwestuję w zabieg u fryzjerki jak mówicie i ona mi coś doradzi :O

Gość gość
poczytaj o olejowaniu wlosow. i zajrzyj na blog anwen, ona wie wszystko o wlosach

Gość gość
kup wax pilomax z serii do zniszczonych wlosow

Gość gość
masz suche włosy bo stosujesz silikony i kosmetyki z alkoholem naucz się czytać skład kosmetyków i nie kupuj reklamowanego szajsu kup szampn bez silikonów np. najzwyklejszy ziołowy i odżywkę Garnier Awokado i masło karite, kosztuje ok 6 zł już po pierwszym użyciu zobaczysz różnicę gdy zmyjesz nadbudowane silikony z włosów zacznij przed myciem nakładać odrobinę oleju np. słonecznikowego albo rzepakowego to odżywi włosy

Maska jest silniejsza niż odżywka. Radzę nakładać maskę np. pantene lub loreal (jeśli masz bardzo zniszczone to możesz wybrać się na kilka zabiegów do fryzjera, te z kerastanse są świetne). W domu do maski wlej trochę olejku np. arganowego (ok. 5zł) i po nałożeniu na włosy zostaw na 20-30 minut. Taką maseczkę rób 1-2 razy w tygodniu. Po każdym myciu nakładaj maskę lub odżywkę na 2-5 minut.

Gość gość
Panteonie to syficzne odzywki z silikonami Kupując olejek sprawdź. Czy to 100 procent olejek czy mieszanka z silikonami typu dimethicone bo takie pseudoolejki nie odżywiają a jedynie jeszcze bardIej wysuszaja włosy Dałam sie nabrać w zeszłym roku na eliksir loreala Kosztował 40 złotych a włosy po nim coraz bardziej suche Wszystkie drogeryjne pseudooleji schwarzkopfa i loreal oraz eveline to mieszanki z silikonami dają efekt tylko pozornego odżywienia bo silikony zostawiają błyszcząca warstwę a pod spodem włos coraz bardziej wysuszony