Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podpaski i tampony powinny być refundowane? Zapraszam do dyskusji

Polecane posty

Gość gość

tylko PANIE

Gość gość
tak

Gość gość
Tak nie mamy na to wplywu

Gość gość
Bez przesady :-o Paczka podpasek kosztuje 4 zł, jak 20 szt. to starczy na m-c. Po ile chcesz je kupić?

Gość gość
nie powinny, bo nie sa niezbedne. ja podczas okresu chodze w dlugiej spodnicy i bez majtek, wszytsko ekologicznie wsiaka w ziemie, w domu siedze na reczniku.

Gość gość
ja używam siana więc w okresie letnim powinnam mieć refundację bo takie przechowywanie siana kosztuje

Gość gość
zmien podpaske darek :) bo czuc sledziem

Gość BrzydkaOna
i maszynki do golenia dla mężczyzn:-/

Gość gość
dla mezczyzn? kobiety gola chyba wiecej czesci ciala niz mezczyzni, a przynajmniej jest to wymagane kulturowo

Gość gość
Niech obniżą cenę o sumę wydaną na reklamy .. ..wielokropek

Gość maupkaa
tak

Gość gość
Nie nie uwazam tak. To wtedy mydlo, szampony do wlosow, proszki, golarki dla mezczyn, plyny po goleniu tez powinny byz refundowane? Caly przemysl kosmetyczny by zbankrutowal

Gość gość
powinny

Gość gość
jestem za. PANIE mogą refundować sobie co chcą

Ja zmieniam regularnie podpaski:) Chociaż czytałem raz o jednej co nastawiała budzik w nocy po to żeby zmienić tampon czy podpaskę:) 20:57-przecież mężczyznom rosną wszędzie włosy a kobietom tylko w kroku i pod pachami:-/a i wy macie gładką skórę przecież. kulturowo?bo same to sobie wymyśliłyście... A po co te włosy u mężczyzn rosną to nie wiem...:O:-/ 00:05-jak to panie refundować?to co same sobie będziecie refundować?

Gość gość
jestem gość z 05:00. nawiązałem do pierwszej wypowiedzi autorki, oczywiście

Gość gość
DO DYskusji zapraszam tylko panie a wy kaszaloty idzcie walić gruche już czas :D roczny koszt okresu to okolo 75 zł , co na 10 lat życia daje 750 zł, całe życie kobieta ma okre około 3150zł , tyle przeciętna kobieta w życiu wyda na podpaski i tampony, nie mówiąc o lekach przeciwboólowych, a przecież okres i płeć to nie nasz wybór! dlaczego płacić za cos na co nie mamy wplywu? feministki zrobcie cos z tym

Gość gość
up

Gość gość
powinny być ale niestety:((

I depilatory dla mężczyzn i darmowa depilacja w salonach kosmetycznych dla mężczyzn,bo im przecież więcej włosów rośnie na ciele.Darmowe maszynki i golarki elektryczne i darmowe bilety do autobusów bo mężczyźni mają krótsze nogi:classic_cool:

Gość gość
i co z tego, ze rosnie wam wiecej wlosow, skoro malo ktory z was je goli? a podpasek/tamponow uzywa kazda kobieta

Gość gość
możecie nie używać golarek i żyć, a bez tamponów i podpasek się nie da, nie nasza wina,że jesteśmy kobietami, dlaczego mamy za to płacić? przecież okres to nie jest nasz wybór, w dodatku nie jest to żadna przyjemność!

Gość gość
dokładnie to tylko nasza natura

Gość gość
Jedzenie też. Bez żarcia to jak bez podpasek i tamponów.

Gość gość
Prezerwatywy i d***** dla facetów też powinny być refundowane.

Gość ada88
faktycznie kwota 3150 zł nie zabrzmiała ciekawie. I kasa idzie też na tabletki przeciwbólowe, u mnie 2 - 3 podczas okresu. Nie zdawałam sobie sprawy, że takie koszta się ponosi na to.

Gość to nie jest dla kazdego
Powinny byc przynajmniej zwolnione z vatu ( kuzwa 8% na artykul konieczny dla normalnego funkcjonowania?)... ja mam sklonmosc do infekcji, w codatku obfite miesiaczki i nie moge uzywac tamponow. Podpaske zmieniam widc co 1,5 gora 2 godziny, w nocy co 3... co daje mi w ciagu jednego dnia (!) Okolo 10 podpasek a czasami wiecej. Moje krwawienie trwa tydzien, z czego 4 dni wygladaja tak jak opisalam powyzej, kolejne 3 sa mniej obfite, jednak i tak wymagaja czestej zmiany wlasnke ze wzgledu na to ze szybko lapie infekcje. Podsumowujac w ciagu jednej miesiaczki zuzywam minimum 60 podpasek, to sa 3 opakowania, nie moga to byc zwykle "wCioki"... wiec miesiecznie kolo 20zl na same podpaski, rocznie to 240zl... n mnie jedna, a mamy tak rodzinnie... to prosze sobie wyobrazic jak rosna te wydatki kiedy jest nas 3 kobiety w domu... rocznie to wtedy az 720 zl!