Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna

ile wieksze buty kupujecie?

Polecane posty

Gość chrzestna

witajcie chciałam kupic chrzesniakowi buty. niestety opcja przymiarki odpada.Nosi teraz rozmiar 24 długosc wkładki 15. no i mam problem bo te które chce mu kupic (rozm 25) są wieksze tylko o 0,5cm.kupowac czy nie? czy 0,5 to mało i zaraz wyrosnie? doradzcie mi bo to dla mnie czarna magia.

Gość gość
buty trzeba mierzyc bo to nie tylko dlugosc ale i wysokosc podbicia itd. zresza samawiesz jak sobie kupujesz buty ;-) jak nie mozesz przymierzyc to kup karte upominkowa np w smyku i rodzice sami wybiora dzieciakowi buty na marginesie - -ja kupuje tak zeby wsadzic dziecku palec w zapietek - bo taki ma byc luz, za duze buty zawadzaja i powoduje znieksztalcenia stopy

Gość gość
zeby nie bylo - moj maly palec w zapietek :-P

Gość chrzestna
hymmm czyli lipa z prezentu:-(((smyka nie ma u nich.mały ma jedne buty które sa jeszcze za duze i maja wkładke 16cm i podobno jego mamie wchodzi tam kciuk:-))) (bo tez tak mierzą:-D

Gość gość
Ja kupuje rozmiar wieksze zawsze. Moze nie zawsze na dlugo starcza ale najczesciej na caly sezon starczaly. Nie kupuje wiekszych bo jak raz nas namowil mily pan w sklepie na poltora numeru wieksze sandaly to maly sie o czubek kilka razy przewrocil. Z adidasami moze innaczej ale uwazam ze niewygodnie jak noga lata

Gość gość
no to skoro wkładka 16 cm jest za duża, tzn. buty z tą wkładką, to buty z wkładką 15,5 beda ok. Jeżeli nie sa jakies b. wąskie i nie maja niskiego podbicia (jak np. elefanten), to kupuj! jakby co mozna zawsze wymienic albo zwrócic.