Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa 090909

beta HCG ujemna a rośnie?

Polecane posty

Gość Ewa 090909

Witam, nie wiem co mam myśleć... Kochałam się z mim facetem bez zabezpieczenia 26.02.14 i nie miałam okresu,od 04 do06.03.14 robiłam testy i wyszły pozytywnie z porannego moczu, 06.03.14 poszłam do gin kazał mi zrobić badanie beta HCG 07.03.14 wyszła 2.26 wynik negatywny poniżej 5 czyli brak ciąży. 08.03.14 dostałam okres taki bardzo skąpy,nigdy nie byłam w ciąży więc nie wiem czy tak powinno być, nadal nie dawało mi to spokoju i zrobiłam znów bete i wczoraj 11.03.14 beta wyszła 3.28 więc rośnie, ale jest ujemna. Pomóżcie nie wiem co mam myśleć i przede wszystkim co robić??? Dziękuje za odpowiedzi :)

Gość Nika gość
Może ciąża biochemiczna?

Nika Gość być może tak, muszę jeszcze poczytać na ten temat gin mam dopiero na21.03 :( po prostu nie wiem czy za tydzień znów zrobić bete? Czytałam że zdarzały się przypadki gdzie beta wynosiła ok.2 i później była zdrowa ciąża, a gdybym zrobiła znów test wykrył by ciążę?

Gość gość
No jest ujemna, co ty masz za problem? Nic ci nie rośnie, te wartości są w granicach błędu pomiarowego. Dlatego poniżej 5 wynik jest negatywny.

Gość Nika gość
No jest niziutka ta beta, jak chcesz to sobie powtórz, ale je myślę, że możesz krwawienia dostać jeszcze przed wizytą

Gość gość
Nika gość tak wiem ze mała ale się podnosi , naczytałam się troszkę i są takie przypadki gdzie beta była ok.2 i potem była ciąża. No powtórzę bete ale to za tydzień po prostu ciekawi mnie czy któraś z Was miała taki przypadek?

Gość gość
różnica poziomu jest w granicach błędu laboratoryjnego, w ciąży beta rosłaby o wiele szybciej. Powtórzyć możesz dla spokoju.

Gość gość
Ale po co ma powtarzać???? Przecież beta nie rośnie o.O To nie jest żaden wzrost. I to w 4 dni!

No dobrze, być może to nie jest wzrost, ale nie dają mi spokoju te testy, pójdę do lekarza i będę miała pewność co i jak :) Pozdrawiam

Gość gość
twoja eta nie rosnie! nie ma ciazy ,jasne?

Gość gość
sie nie burzę ale jak setny raz czytam kolejny topik o becie ponizej 5 ,co go zakladaja niedouczone panny to sorry ale nie można inaczej wygoogluj sobie jaki powinien byc przyrost bety by mówic o ciazy ,po co zakładać durne tematy

No rozumiem Cię,ja pierwszy raz podejrzewałam u siebie ciąże ale nic z tego. I stąd moje pytania do Was. Koniec tematu.