Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem dlaczego wszyscy czepiają się popularnych imion...

Polecane posty

Gość gość

..są ładne dlatego popularne. Mam trzy córki - najstarsza Julia, średnia Maja, najmłodsza Lena. Lepiej chyba tak nazwać dzieci niż jakieś brzydkie, staromodne imiona typu Marianna, Marcelina, Rozalia...

Gość gość
Sama jesteś brzydka :*

Gość gość
Moja córka tez ma ładne imię i nie będzie musiała tego imienia dzielić z 5 koleżankami w szkole :)

Gość gość
bo ludzie w polsce wszystkiego soe czepiaja,wszystko im przeszkadza ,tai typ;) nie przejmuj sie

Gość gość
A ddlaczego Ty się czepiasz niepopularnych imion?

Gość gość
wszystkie wymienione imiona sa ladne, ja mialam inne kryteria przy wyborze niz rzadkosc imienia czy polskie pochodzenie

Gość gość
nie obrażaj mojej niedoszłej córki Rozalki, niedoszłej bo mam syna.

Gość gość
Bo jest tych imion do obrzygania... Krzykniesz na placu zabaw "Lena" to połowa się odwróci...

Gość gość
Mnie się tylko Julia podoba, ale to jest imię dla pięknej kobiety. A jak C***asztet wyrośnie to imię będzie brzmiało śmiesznie. Maja i Lena mi się nie podobają. Nie mówię, że brzydkie, ale jakieś takie buraczane ;) To, że imię jest popularne wg mnie jest sporą wadą, bo każde dziecko chciałoby być unikatowe. A pięć Lenek w klasie raczej utrudnia rozwój indywidualności.

Gość gość
mi sie np rozalia marcelina bardziej podoba niz lena,maja,zalezy od gustu

Gość gość
Wiesz co.. dlaczego się czepiają? Bo już rzygać się chce od tego ich słuchania.. wszędzie same Kubusie, Julki, Maje, Szymonki, Leny. I nikt mi nie wmówi, że to są imiona ładne, dlatego rodzice je nadają. Ja nie zaprzeczam.. Jakub jest bardzo ładnym imieniem: i co z tego??? Teraz już po prostu gdzie się człowiek nie ruszy to Kuba, Kuba, Kuba.. Maja, Maja.. Maja.. masakra. to nie o to chodzi czy ładne, czy nie... po prostu ludzie zaczęli nadawać to imię (tak samo jak Zosia czy Amelka) pod wpływem Na dobre i na złe. Tak samo z imieniem Lena (chociaż akurat bohateria to Marlena zdrabniana w szpitalu do Leny). Teraz czytam, że coraz więcej Kornelii jest.. i ktoś mnie oświecił, że właśnie w jakims serialu jest bohaterka o takim imieniu. Są imiona ładne, brzydkie, dziwne... imiona są różne. Chodzi o to, że jak ktoś po raz 10 w ciągu dnia słyszy dane imię, to ma dosyć.. po drugie wychodzi zupełny brak wyobraźni rodziców. Bo jak to inaczej nazwać? Wydaje im się, że to imię jest ładne, bo się z nim osłuchali. Kto by wpadł na pomysł by dać obecnie dziecu na imię Antek??? Raczej mało kto.. tylko ludzie się osłuchali w Klanie i się zaczęło.

Gość gość
też mam 3 córki. Nadia, Karina i Sara:)

Gość gość
w jakim klanie? jakim na dobre i na zle? nie wszyscy ogladaja polskie chlamowate seriale, błagam, co za porownanie.

Gość gość
ło matko , 3 córki ? pociąć się można :(

Gość gość
No to Ty jeszcze tego nie wiesz?? Nie mówię, że teraz oglądają.. ale właśnie jakieś 10-12 lat temu leciały pierwsze odcinki Na dobre i na Złe.. rodziły się bliźniaki w Klanie. I wtedy (poczytaj trochę) zaczęła się moda na Jakubów.. matki zapatrzone w Żmijewskiego.. ze taki fajny aktor, że taki młody, że taki z niego "cudny lekarz".. tak było i to widać w rankinach.. Wystarvczy sprawdzić kiedy imię Jakub (czyli głównego wtedy bohatera NDiNZ) trafiło na szczyt listy imion. To samo dotyczy imion Zofia, potem Antoni czy Amelia (tutaj jeszcze dodatkowo w podobnym czasie kiedy rodziła się córka Burskich w kinach leciał film Amelia). _Tak było.. teraz to oczywiście lawina ruszyła i się nie może zatrzymać.. imię nadawane siłą rozpędu. A imię Majka? Pewnie też stało się bardziej popularne kilka lat temu, po emisji serialu Majka. Nie wszyscy oglądają.. to prawda. Ale część obejrzy, wybierze takie imię.. a potem inni nadają.. bo skoro inni nadają, to dlaczego oni mają nie nadawać.

Gość gość
Nie dlatego są popularne, ze są ładne, tylko nagle robi się na nie moda, często zupełnie bez powodu. Rozumując w twój sposób Julka była tak samo ładna 20 lat temu, a jakoś nikt tak dziecka nie nazywał. Nawet imiona, które faktycznie sa ładne, przestaja takie być, kiedy staja się zbyt popularne i robią się po prostu nudne. Ja się nie czepiam, ze ktoś nazwie dziecko Julka czy Kuba, bo to nie moja sprawa. Ja tylko nie rozumiem, jak można być tak pozbawionym jakiejkolwiek inwencji, aby nazywać dziecko jak wszyscy.

Gość gość
jest tyle seriali, tyle w nich imion, ze mozna by znalezc imieniczke/imiennika w kazdym z nich. mylse, ze nie ma to az takiego wielkiego wplywu. ludzie inspiruja sie roznymi trendami, modami, czerpia inspiracje z roznych zrodel, papuguja imona, ktorymi sa nazywane dzieci znajomych.

Gość gość
autorko ,ale z ciebie idiotka, na kogos nadajesz ale sama nie myslisz, to ze tobie podobaja sie imiona ktore dalas nie znaczy ze komus inne,mu ma sie podobac

Gość gość
Ja tez nie wiem, przeciez jesli jest popularne to znaczy ze wielu osoba bardzo sie podoba. Mama Oliwki i Filipka:-)

Gość gość
OCzywiście, że seriali jest mnóstwo i na upartego każde niemal imię można dopasować.. ale chodziło o pewną złożoność w czasie: moda na konkretne imię i emisja danego serialu, albo pojawienie się charakterystycznego bohatera. Żmijewski i Foremniak grali główne role... to był pierwszy serial "medyczny", zrobił niezłą furorę i mnóstwo osób go wtedy oglądało... Żmijewski przez wiele kobiet był uważany za przystojniaka, za ideał faceta, do tego grał lekarza.. i laski sobie wmówiły, że ich synowie tacy będą. Zresztą ktoś dzieś kiedyś napisał na ten temat artykuł. Jak się ma serial do mody na imiona. :) i stwierdzili, że oczywiście, że coś w tym jest.

Gość gość
Autorko, ja mam popularnego Jakuba ale z innych względów-dowiedzieliśmy się o ciąży jak miałam jechać na integracje połączoną z oglądaniem polski z kimś na euro 2012 i zdecydowaliśmy wybieramy spośród piłkarzy, imię było wybrane kilka dni po dowiedzeniu się o ciąży. Chłopiec Jakub Robert dziewczynka Maria Katarzyna. Potem gdy wchodziłam do sklepu słyszałam tylko "Kubuś" "Kuba" no ale tak już zostało stwierdziliśmy że ciężko wybrać nam było i zostaje. Ja sama mam popularne imię. Paulina rocznik 90-92 to było jedno z najbardziej popularnych imion. Nigdy mi jakoś źle z tego powodu nie było-szczególnie w szkole siadałyśmy wszystkie obok siebie i jak było "Paulina do odpowiedzi" to odpowiedź brzmiała "która" i śmiech, że mogą wszystkie. Nie ma brzydkich imion wszystkie są ładne.

Gość gość
więcej tego jest, ale nie wchodzi przez spam