Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda o takich ludziach

To mit że młodo wyglądające osoby są ładne a starzej brzydkie

Polecane posty

Jest taki mit że młodo wyglądające osoby zawsze są ładne a starzej brzydkie, niekiedy to prawda niestety dużo osób które np. poznałam przez internet chwaliło się że ktoś wziął je za osoby młodsze niż są, potem w ręce trafiały mi ich zdjęcia (no w komputer) i owszem wyglądały niewinnie na swój wiek ale nie można powiedzieć że ładnie, pięknie, seksownie itp. Po prostu nie były to dziewczyny ładne,a zwykłe. Tymczasem znam paru aktorów o których myśli się że są parę lat starsi niż są, a to jedni z najprzystojniejszych mężczyzn i najładniejszych chłopaków, w dodatku są popularni i dobrze komentowani na stronach np. o filmach. Często jak ktoś wygląda młodziej to myśli że to= jest ładny i chwali się tym faktem a to wcale nie ma nic do rzeczy kompletnie nic.

Gość gość goość
sama nie wiem, ja nie czuje sie dobrze kiedy ciągle słysze w głosie to zaskoczenie: ooo niemożliwe, ze masz juz 26 lat! myślałam że 18. a potem jeszcze: no ale to fajnie wyglądac młodo blabla. wcale niefajnie, ja mam dosyc tych codziennych uwag w tym stylu. co z tego, ze tak wyglądam, chyba nie trzeba tego oblekac w słowa? to, ze ktos wygląda staro, czy brzydko jakos nie jest dyskutowane...

ale to że ktoś wygląda starzej nie znaczy że brzydko i nie jest równoznaczne z tym że staro czyli ma 20 a wygląda na średni wiek. znam dużo osób brzydkich które wyglądają młodo ale jak "brzydkie młode kaczątka"

Gość gość
Tak, tak, masz 26 lat, wyglądasz na 18.

Gość DEvilSun
czlowiek starzeje sie bo mysli o starosci, dlatego sie starzeje, wszystko w temcie. Ja sie nie starzeje i nie bede mial zamiaru czuc sie starym :o. Dlatego mam niepisany kontrakt z diablem, i sie nie starzeje. bo posłańcy Bogow przychodza na swiat jako wiecznie mlodzi, hyhy :-0

a niektórzy to myślą że wyglądają młodo mam koleżankę jest niska i drobna ale wcale nie z tych najładniejszych, myśli że wygląda młodo ona ma 26 lat i raz wysłała mi przez internet zdjęcie niby ze "studniówki" taki super przystojny koleś co niby z nim była i ona, a widać że zdjęcie doklejone photoshopem bo jak patrzysz nie widać tego mocno ale coś nie pasi, a to głowa za duża trochę co do reszty ciała, ona myśli że ma 26 lat a wygląda na 19 i że dam się nabrać to jest lol

Gość DEvilSun
aha i mam 30 l a wygladam na 19 ...:) a wy co? :P

bo można wyglądać dziecinnie na swój wiek ale też nie wszystkie dzieci są ładne, chociaż wszystkie wyglądają jak dzieci, są osoby starsze a przystojne i piękne kobiety

dodam jeszcze że np charlize theron ma 40lat a wygląda o niebo lepiej niż niejedna 20tka czy 18tka więc to nie ma nic do rzeczy

Gość DEvilSun
starzeja sie tylko ciucmoki, glupie lochy, goje, zydzi itd, a nie potomkowie Boskich rodów :o

Gość gość goość
ale to że ktoś wygląda starzej nie znaczy że brzydko i nie jest równoznaczne z tym że staro czyli ma 20 a wygląda na średni wiek. znam dużo osób brzydkich które wyglądają młodo ale jak "brzydkie młode kaczątka" nie twierdzę, że starzej to brzydziej, napisalam jedynie, że kiedy ktos wygląda na 30, a ma 20 to się tego nie dyskutuje. podobnie jak wygląda źle np w jakiejs fryzurze - brzydko. * i nie wiem co cię tak zaskoczyło? tak, tak, i to nie jest miłe kiedy 26 latke prosi sie o dowód tożsamości w sklepie. serio, myslałam, ze to się w koncu skończy, ale nie. ja się starzeje, a nadal ludzie biorą mnie za gówniarę. owszem jestem niska, ale w ogole młodo wyglądam. i nie lubię jak ktoś mi o tym mówi, bo słyszę to czasami CODZIENNIE, ale wy nie rozumiecie jak żenujący jest to dla mnie temat, bo myślicie, ze się tym szczycę z teg oco widzę. mało tego w mojej pracy jako nauczyciela dla dzieci też mi to przeszkadza. nie wiem jak ktoś może się cieszyć z tego. kolejna rzecz, moim zdaniem to nie ma związku z urodą. albo ktoś jest ładny, albo nie (oczywiście też kwestia gustu). osobiście uważam się za dość atrakcyjną osobę, ale ten "dziecinny " wygląd nie wpływa tu raczej na plus.