Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cisnienie w Ciazy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny bylam dzisiaj na kontroli u lekarza ( nie mieszkam w polsce wiec chodzi sie do rodzinnego ) i moje cisnienie odbiegalo od normy 130/81 lekarz stwerdzil zebym przychodzila codziennie i bedzie konytrolowal zadnych lekow nie przepisal , teraz mierze co godzine i mam roznie 130/83 lub 130/79 martwie sie bo to moja pierwsza ciaza , jakie powinny byc normy czy to bardzo duzo podwyzszone ??? Dziekuje za odpowiedz napisalam juz w jednym temacie podobne pytanie ale nie uzyskalam odpowiedzi . Dziekuje

Gość gość
Ja mialam monitorowane cisnienie w ciazy co tydzien (mieszkam w uk), ale w sumie bylo ok. Gorzej z pulsem ale to wyszlo w trakcie porodu. w ok.31tc trafilam na 24h do szpitala. Byla tam tez dzewczyna z problemem z cisnieniem. Wiem ze dostac miala jakies leki na to.. Dobrze ze monitoruja Ci to!

Gość gość
puls mam roznie 90 lub 100 ale to w miare normlanie gorzej z tym cisnieniem , a jakie mialas to cisnienie ???

Gość gość
Niebezpieczne sie robi jak ciśnienie przekracza 140.ja mialam problemy ze skokami ciśnienia. Jak będzie się utrzymywać podwyższone to dostaniesz lek na obniżenie.

Gość gość
A o na puls nnie patrz bo w ciąży jest zawsze lekko podwyższony ze względu na zwiekszona ilosc krwi w organizmie.

Gość gość
Cisnienie mi sie wahalo 110-130/ 60-80. Granica normy jest niby 140/90. A moj puls przy porodzie 160..

Gość gość
Z tym pulsem tez trzeba patrzec. Oczywiscie jest podwyzszony ale nie moze byc az tak wysoki :/

Gość gość
Mi lekarz kazal badać trzy razy dziennie i przy wizycie ppokazywałam mu wyniki. Też możesz tak robić i pokazać mu wyniki.

Gość gość
nie przepisal lekow bo to twoje cisnienie nie jest takie zle, jest wyzsze ale jeszce ujdzie, dobrze,ze cie kontroluje codziennie, jak ci sie jeszcze podwyzszy do 140/90 to juz leki powinny byc ale tak to po sie truc w ciazy, siebie i dziecko. jedz banany, grejfruty, kiwi wiem,ze te owoce obnizaja cisnienie, nie pij kawy(ale to pewnie wiesz)

Gość gość
nie chce cię straszyć ale poczytaj o zatruciu ciążowym uważaj na siebie bo z ciśnieniem nie ma żartów ja proponowałabym udać się do specjalisty i mądrego ginekologa. Nie będę c***isać bo ja przeżyłam koszmar przez ciśnienie będąc w ciąży..... idź do specjalisty z tym bo jak się rozwinie będzie za późno na leki...

Gość gość
po 1 nie ma podstaw do leków po 2 czy mierzysz poprawnie? aby uzyskać prawidłowy wynik najlepiej usiąść na d***e bez stresu na 10 min i dopiero mierzyć. Po drugie czy masz opuchnięte twarz, ręce, stopy itp.? czy opuchlizna po nocy schodzi? Ja miałam stan przedrzucawkowy.

Gość gość a
Przestan straszyc . Jest pod opieką lekarza mierzy ciśnienie. Nie musi miec od razu stanu przedrzucawkowego. Ja mialam wysokie ciśnienie i ciąża szczesliwie się zakonczyla.

Gość gość
mam podobne cisnienie , nawet wyzsze. puls powyzej 100 to norma u mnie..tez nie mieszkam w polsce i tu chodze do poloznej ktora twierdzi ze takie cisnienie to norma w ciazy

Gość gość
Ja mieszkam w uk, 3 miesiące temu urodziłam córę. około 32 tc zaczęło mi wariować ciśnienie, nie dostałam tabletek ale chodziłam często na kontrolę. W końcu w 38tc kiedy mała była juz gotowa na przyjście na świat, wywołano mi poród bo bali się o stan przed rzucawkowy, bo miałam też jakieś białko w moczu ( co tez radzę pilnować ). Moje ciśnienie było dużo wyższe od Twojego, jak przyjęli mnie do szpitala to nie mogła mi pielęgniarka pobrac krwi bo co zrobiła wkłucie to krew mi leciała ( takie miałam cisnienie ). Na szczęście wszystko skonczyło się dobrze. Po przyjęciu na odział dostałam leki, które brałam też po porodzie. Urodziłam sn i wszystko jest już w porządku. Który to tydzień ciąży?

Gość jaw33tygodniu
też mam podwyższone raz 139,135,130/80-85, a ciągle chce mi sie spac z takim cisnieniem, czy to normalne? jeszcze wymiotowalam rano jak kot, przed śniadadniem, samą herbatą i wodą bo tyle zdążyłam wypic ;/