Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIGOTKA1801

Odszkodowanie

Polecane posty

Gość MIGOTKA1801

Razem z mężem mamy problem.Trzy lata temu doszło do wypadku w którym mój mąż, jako kierujący pojazdem ,niestety w stanie nietrzeźwym,potrącił kierującego motocyklem.Motocyklista był jednak nieoświetlony a było to późnym wieczorem ale policja i sąd i tak tego nie wzięli pod uwagę ale fakt że mąż był nietrzeźwy.Oczywiście nie obyło się bez sądu,mąż siedział miesiąc w areszcie,zabrali prawo jazdy,kupa forsy na adwokata itd.Poszkodowany w wypadku doznał obrażeń głownie nogi i teraz kuleje na nią ale w sumie tak jak kiedys cały czas chodzi pijany i przesiaduje pod sklepem.Niedawno przyszło do nas pismo z ubezpieczalni że mąż musi płacić mu co miesiąc 500 zł odszkodowania.Moje pytanie brzmi czy jest takie prawo aby po takim czasie ubezpieczalnia o takie cos sie starała?

Gość gość
tak, jest takie prawo, płacić musi

Gość gość
Stały uszczerbek na zdrowiu = wypacacie mu odszkodowanie do końca życia. Nic siw w tym prYpadku nie.liczy - nas był pijany i tyle. Ciesz, się ze nie zabił.

Gość gość
Ja nie wiem, ale skoro pismo przyszło to mógł to zrobić. Ale jak Was nie stać to sie odwołujcie.

Gość gość
nie radzę się odwoływać - nic nie wygracie, a jeszcze koszty sadowe dojdą, a jak powiecie, ze was nie stać to komornik wkroczy a wtedy to już przerąbane po całości

Gość gość
a mąż dalej się boi na trzeźwo za kierownicę siadać?

Gość MIGOTKA1801
Mężowa zabrali prawko i może zdawać dopiero za dwa lata.Najgorsze jest to że lada dzień urodzi sie nam syn a tu taka wiadomość,oboje totalnie jestesmy załamani

Gość gość
Komornik g***o może jeśli się odwołają i udowodnią, że ich nie stać. Bo 3 osoby, pensje takie i takie

Gość gość
chyba coś wam umknęło - to nie oni są tutaj ofiarami komornik ich zniszczy, poczytajcie sobie co w Polsce robia komornicy z dłużnikami, możecie sie odwoływać i komibinować ,ale to nic nie da wcale mi nie szkoda twojego męża, zasłużył s*******n

Gość MIGOTKA1801
Zobaczymy co da sie zrobic z tym odwołaniem,bo ten koles z wypadku i tak wszystko co dostanie i tak przepije pod sklepem ale tu nie o to chodzi co on z tym zrobi tylko o fakt że my nie mamy mu z czego takich pieniędzy płacić

Gość MIGOTKA1801
Zobaczymy co da sie zrobic z tym odwołaniem,bo ten koles z wypadku i tak wszystko co dostanie i tak przepije pod sklepem ale tu nie o to chodzi co on z tym zrobi tylko o fakt że my nie mamy mu z czego takich pieniędzy płacić

Gość gość
Poszkodowany ma 3 lata na dochodzenie zadośćuczynienia, zresztą czego się spodziewaliście, że podkuli ogon i będzie kulał całe życie i leczył się za swoje pieniądze, bo Tobie i Twojemu mężowi zachciało się dziecka i bidulki nie macie z czego mu płacić. Nazywasz poszkodowanego pijakiem, ale Twój mąż taki sam pijak, i na dodatek debil, bo tylko debil kieruje pod wpływem. Ciekawe czy Ty byś się nie domagała zadośćuczynienia, jeżeli jakiś alkoholik potrąciłby Twojego męża i ten by doznał znacznych obrażeń, a frajer który był pod wpływem mówił, że nie będzie płacił, bo on ma dziecko w drodze i jego to nie interesuje. Gratulacje wyboru partnera życiowego, ale sądząc po Twoich komentarzach trafił swój na swego.

Gość gość
Powinni płacić więcej . Dość meneli za kierownicą i nie jest ważne co poszkodowany zrobi z tymi groszami.

Gość gość
Widocznie za to że potrącił i jechał po pijaku żona dała mu d**e w nagrode, no i z tej nagrody jest dziecko i zaczyna się problem nie będzie na pieluchy skoro trzeba płacić 500zł

Gość Majątek123
Moim zdaniem najlepiej jest skontaktować sie ze specjalistami. po co masz się głowić i zastanawiać, słuchać ki;ku różnych zdań. ja tak zrobilam dziś rano, bo też szukałam odpowiedzi na forach. jeśli chcesz, podrzucam kontakt do doradcy z którym ja rozmawiałam. - http://www.zco.com.pl/kontakt.htm może się przyda. Pzdr