Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Hejka jestem w 11 tygodniu ciazy. Co jedliscie w ciazy? i ile? gadaja ze alkoholu i fajek nie mozna ze chipsow a znam duzo kobiet co to robilo a maja zdrowe dzieci.Ja sniadanie jem obiad tez a kolacji malo bardzo nawet sie zdarza ze nic nie jem na kolacje. nie pale i nie pije.zjem nie raz chipsy raz do czasu.malo jem slodyczy.I podobno mam anemie ale to mam od urodzenia podobno.urodze zdrowe dziecko?

Gość ZALAManka
nie mozna juz traz tego wpoiedziec bo komplikacje moga pojawic sie zawsze nie tylko od jedzenia to zalezy, ja mam problemy z tarczyca i moja diete ustalal mi dietetyk wywarzona w witaminy i mineraly, 3 razy w tygodniu chodze na aqua aerobik :-) powodzenia!

Gość gość
Dla dziecka warosci odrzywcze i witaminy sa przy takiej diecie pobierane z zapasów w twoim organizmie. Ale one sie kiedys koncza. Proponuje ci zaczac jeść troche zdrowiej. I zrob porzadek z anemia bo po porodzie bedziesz miec jeszcze gorszą. Jedz na anemie brokuly salate szpinak i wołowinę. Nie zaszkodzą raz na jakiś czas chipsy czy slodycze ale nie powinny byc podstawa diety ciezarnej. Alkohol i fajki bym sobie darowala na czas ciąży. Jedna ma zdrowe dziecko a inna nie. Mozna przeżyć 9 miesięcy bez tego.

Gość gość
przeciez ja nie pale i nie pije

Gość gość
Nie mialam na mysli że ty palisz. Tylko ty o tym wspomnialas to ja wyrazilam swoje zdanie. Nie chcialam cie atakować :-)

Gość gość
pilnuj diety żeby nie dopadła cię cukrzyca ciążowa, ja miałam - masakra, ale wiadomo czego nie robi się dla dziecka :). Podobno teraz cukrzyca ciążowa dotyka jedną na 10 kobiet w ciąży , wiec jest to problem dość poważny :(