Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest po śmierci

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
Nie jestem osoba wierzaca, nie chodze do kosciola, ale jestem gleboko przekonana, ze nasza egzystencja nie konczy sie na smierc****ewnie troche wynika to z z takiej zwyczajnej ludzkiej potrzeby by usprawiedliwic swoj los. Moze jestem naiwna, ale ciezko byloby mi wytlumaczyc sens ludzkiego zycia w inny sposob, szczegolnie gdy widze na ulicy tych wszystkich starych, niedoleznych ludzi, ktorzy kiedys bylo mlodzi i mieli tyle sily, a teraz to wszystko odeszlo bezpowrotnie. Fakt, moze zycie nie ma zadnego glebszego sensu, a o wszystkim decyduje przypadek i natura. Ale ja wierze w near death experience i mam cicha nadzieje, ze naprawde cos w tym jest...Nie wiem tylko w jakiej formie, czy bedzie to czysta energia, czy moze rzeczywistosc, ktorej nie jestesmy my ludzie sobie w stanie wyobrazic.

Gość gość
Nic. Jeszcze nikt nie powrócił z zaświata i nie napisał książki. Near death experience i cała reszta ,włącznie z duchami, upiorami itp to wymysł ludzi i mózgu z niedotlenienia lub doznanej traumy. Wszystko żyje i umiera. Normalny proces życia. Ludzie boją się śmierci to wymyślają "cuda". Ludzka fantazja nie ma umiaru :-) Człowiek nie jest aż tak niezwykły. Jest tylko mikro elementem wszechświata.

Gość gość
własnie wracali ze opisywali ludzie co sie działo po smierci sad bozy a potem raj albo piekło i czysciec

Gość gość
taa? to daj na to jakiś namiar, ale nie dasz, zaczniesz sie wykręcac ze dzis teraz nie chcesz szukać itp, a prawda jest taka ze czegos takiego nigdy nie było, a tzw. śmierc kliniczna która miała dowodzic ze niby jest zycie po śmierci też juz została obalona, bo to po prostu ostatnie tchnienia mózgu kiedy to dostaje jakiś schiz

Gość gość
to samo co przed poczeciem - nic. Nie ma cie, nie istniejesz, koniec i finito, pogodz sie z tym.

Gość gość
13.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość własnie wracali ze opisywali ludzie co sie działo po smierci sad bozy a potem raj albo piekło i czysciec ______________________________________________________________ Pomyśl logicznie. Sąd boży, Raj i czyściec są wymysłymi za życia. Ktoś kto naprawdę by umarł i powrócił, nie znałby by takich określeń. Za życia religia i wiara wciska ludziom kit. Później taki w razie niedotlenienia mózgu "widzi i przeżywa" powższe pierdoły. O dziowo! Osoba była w "piekle" a powróciła bez żadnych obrażeń na ciele. Tylko w głowie. / W jednym szpitalu (w tej chwili nie pamiętam nazwy) zrobili eksperyment owych ludzi którzy "widzieli swoją operację z góry i słyszeli wszystko co się działo" na sali operacyjnej. Otuż te osoby "widziały" wszystko, tylko żadna z nich nie widziała przedmiotu który chirurdzy celowo umieścili nad szafką. "Ciekawe" nie?

Gość gość
Jezus (jeżeli faktycznie istniał) mógł sobie klepać co mu się podobało. Ktoś kto jest wierzący w niewidzialnego tatusia, tłumaczy sobie wszystko takim sposobem jak Ty.

Gość gość
nic

Gość gość
oprócz ciała jesteśmy energią ciało idzie do ziemi , energia zwana duszą ulatnia się w przestrzeń kosmiczną

Gość gość
Ludzie sam Papież zobaczcie jaki wierzacy był i dalej macie watpliwosci, zobaczcie ile ludzi jest wierzących na swiecie myślicie że wierzą tak o, ludzie wierza tylko dla tego ze modlitwy ich zostały wysłuchane! Ja wiem to sama po sobie i dlatego jestem blisko z bogiem proszę go o coś zawsze mi to daje jest moim przyjaciele. III tajemnice fatimskie przypomnijcie sobie łucja widziała piekło które znajduje się pod ziemią to jest naprawdę realne.

Gość gość
jestescie tam? a widział ktoś ducha? bo ja kilka razy doswiadczyłam ze samo swiatło się zaswiecało

Gość gość
VVVVVV

Gość gość
no właśnie

Gość gość
Po smierci sie przekonamy jak jest naprawdę tylko na poprawę bedzie za póżno...

Gość Haszem
:P

Gość gość
Swiety spokoj jest do Sadu ostatecznego .Wszyscy śpią i czekają .

Sadem ostatecznym bedzie,ile zostawiam rodzinie. Kiedys sie siedzialo w urnie na telewizorze.teraz TV plaskie,poleze sobie z moim pieseczkiem te z apuszkowanym i bedzie nam dobrze.

Gość gość
Czemu nie wierzycie w Boga? Przeciez nie Bóg Was krzywdzi a tylko oszust - szatan. Czemu nie wierzycie Temu Kto Was Stworzył na Swój Obraz i Podobieństwo?

Gość lidokomiaa
kapłani od zawsze zbijali kasę na ludzkiej naiwności to ich wymysł w przyrodzie jest tylko rozkład a wiara, każda w zasadzie podaje, żę po śmierci...cos tam.. np zamienisz się w psa, zostaniesz nagrodzony zwykła manipulacja tłumem dlatego ja używam tu i teraz

Gość sambamama
Sklanialabym sie ku temu ze chyba to samo co przed narodzinami czyli nieistnienie niebyt po prostu nic

Gość gość
Zobaczcie temat Roberta Monroe na temat rozmowy poprzez zjawisko OOBE z ludźmi "po śmierci".

Gość gość
Nie odbierajcie ludziom wiary . Niektórym jest ona potrzebna jak chleb .